Monday, December 27, 2010

Semangat Pemain Malaysia...

Malam tdi menyaksikan Harimau Malaya menumpaskan pasukan Indonesia dengan skill yg menarik ditunjukkan pemain Malaysia..(Asal ayat aku skema je ni..)..Agak mendukacitakan sebab aku tak dpat gi tgok kat stadium..Kalau stadium tu kt sebelah rumah,cnfirm la pergi..Tp stdium nyer agak jauh beribu batu..Yg lagi bikin wa panas ,bila kkak aku dgn kakak ipar aku menjeleskn aku..Mentang2 dorang dapat pergi,dorg pon berpakat menjeleskan aku,dan terpaksa aku mngakui yg aku memang jeles..

Abg aku plak siap ckp Amri Yahyah comel...Mentang2 dorang tahu aku minat giler pemain jersi 17 tu.Tp syg seribu kali syg Raja Gopal masukkan dia last minit..Patutnya separuh masa kdua terus jer bg dia msuk ganti pemain lain..Wah,dh mcm coach lak aku ni....Tapi aku seronok gila tgok permainan malam tadi..Gol yg Malaysia bagi diluar jangkaan aku..So team Malaysia dah ada bekalan yg selesa utk ke Indon. Cuma yg kurang best bila kontroversi laser dgn gol keeper Indon..Benda2 ni sbenarnya memalukan jer..Dah alang2 macam tu kenapa tak bakar jer bendera dorang plak?hahahaha...Tak ada la,tapi seriously tak best la main khianat macam tu kan,guna laser plak..Biar la menang dgn cara suci kan..Tapi kan yg menarik aku tgok kalau Safee Sali sumbat gol je dia akan cium lencana lambang Malaysia kat baju dia tu,macam tu la semangat cintakan negara..Pertahanan Malaysia memang gempak habis la..Sampai naik kesian aku tgok Gonzales sebab pemain yg menjadi kebanggaan Indonesia tu tak dapat pegang bola sangat..Setahu aku dia tu pemain import kan?tapi ada org Indonesia cakap dia tu memang org Indonesia mungkin mebesar kat luar negara...Entah ye ke tak...

Tapi bangga ar sikit,team Malaysia tak guna import2..100% tempatan beb..Lebih bagus mcam tu,ye la negara kita,biar la anak Malaysia yg main,pe kejadahnya nak import2 lak kan..Huhuhu..peluang Malaysia jd juara dah terbuka tapi belum tentu lagi akan jadi juara..Sebab org selalu cakap bola itu bulat..Agak2 kalau main bola sepak guna bola gelonjong,macam mana ek ??;/