Thursday, February 17, 2011

Lagu keinsafan

Dari lagu korea no other aku tukar kepada lagu keinsaafan pula...Supaya dapat hidayah sikit..heheheh

Teruskan tersenyum dan teruskan perjalananmu

Apa pun dugaan yang melanda kita,kita kena kentalkan semangat sebab pasti ada ganjaran yang menanti kita sama ada didunia atau pun akhirat..


Itulah moral yang aku dapat hari ni..Memang as a student,banyak dugaan yang melanda...Masalah assignment la,masalah kawan la,masalah itu la dan macam -macam masalah la kan...Tapi semua tu ada hikmahnya,yang penting kita kena sabar dan redha..


So,conclusion yang aku dapat untuk motivate diri aku ialah,bersabar dan redha dengan apa yang dah jadi...Then,apa pun yang jadi,jangan putus semangat,dan teruskan perjuangan..Teruskan tersenyum meskipun dirimu disakiti..Heheheh..;)


So,aku nak lupakan hal yang dah jadi tu and ambil ianya sebagai lesson untuk hari yang mendatang..Ianya pengalaman untuk aku kenal erti hidup dan erti persahabatan...


Yakin dengan diri,dan yakin dengan ketentuan Allah,InsyaAllah...Dia pasti sediakan yang terbaik untuk kita..Aku dah berusaha semampu aku,aku dah mencuba dan sekarang aku berserah...Sebab aku tak boleh melawan takdir..Dan apa yang dah jadi,aku rasa tak perlu nak tunding jari dekat orang,tengok diri sendiri dulu..Dan let it go...


*Redha itu peringan bagi derita..



Tukar lagu lagi..Super Junior turn..

Sebelum ni lagu aku  never say never and now lagu dari super junior..Wahh,setelah mencari dapat juga aku lagu dari kumpulan yang aku minat iaitu Super Junior..Ni antara lagu yang aku minat...Dan yang kat bawah ni gambar....aishh,malu la nak cakap..Heheh..Dapat pakwe cam ni sumpah tak pandang yang lain dah...Tapi ianya cuma mimpi disiang hari..Tapi si Kyuhyun ni tak la sehensem ni sebelum masuk super junior...Biasa ar korea,mesti la ada yang di adjust kat muka tu..Sebab tu orang korea punya muka nampak perfect jer..
walau macam mana pun kyuhyun tetap dihati dan aku terima dirimu seadanya..caitt..Geli pula aku dengan ayat sendiri..Tapi tengok muka dia ni teringat muka my AF walaupun hakikatnya tak sama pun muka diorang
aku ada terserempak dengan dia buat kali ketiga masa nak pergi kelas tadi tapi dia tak pandang pun
tapi jantung aku macam nak tercabut tau tak,nasib baik la aku tengah cakap dalam phone so
dapat cover line sikit..Kalau la dia tahu jantung aku dah macam drum mesti dia bangga
hahahah..

tapi tadi aku jumpa dia, dia pakai kemeja pink kot..Adoi,giler jambu lelaki pakai pink...hahahah..Aku kurang minat bila lelaki pakai pink..Tapi bila my AF pakai,aku terima la seadanya..hahahah
giler stalker seyh aku ni...Boleh jadi stalker terbaik
Tapi it's ok la as long as dia tak tahu..Kalau dia tahu
aku tak tahu muka ni aku nak campak mana

Dan aku rasa dia tak akan tahu...Hahaha..Dia pun mana kenal aku..Hakhakhak..Best tau bila kita bertepuk sebelah tangan ni,sebab ianya mencabar..(ayat penyedap hati sendiri)..hahahah