Thursday, February 17, 2011

Teruskan tersenyum dan teruskan perjalananmu

Apa pun dugaan yang melanda kita,kita kena kentalkan semangat sebab pasti ada ganjaran yang menanti kita sama ada didunia atau pun akhirat..


Itulah moral yang aku dapat hari ni..Memang as a student,banyak dugaan yang melanda...Masalah assignment la,masalah kawan la,masalah itu la dan macam -macam masalah la kan...Tapi semua tu ada hikmahnya,yang penting kita kena sabar dan redha..


So,conclusion yang aku dapat untuk motivate diri aku ialah,bersabar dan redha dengan apa yang dah jadi...Then,apa pun yang jadi,jangan putus semangat,dan teruskan perjuangan..Teruskan tersenyum meskipun dirimu disakiti..Heheheh..;)


So,aku nak lupakan hal yang dah jadi tu and ambil ianya sebagai lesson untuk hari yang mendatang..Ianya pengalaman untuk aku kenal erti hidup dan erti persahabatan...


Yakin dengan diri,dan yakin dengan ketentuan Allah,InsyaAllah...Dia pasti sediakan yang terbaik untuk kita..Aku dah berusaha semampu aku,aku dah mencuba dan sekarang aku berserah...Sebab aku tak boleh melawan takdir..Dan apa yang dah jadi,aku rasa tak perlu nak tunding jari dekat orang,tengok diri sendiri dulu..Dan let it go...


*Redha itu peringan bagi derita..



2 comments:

  1. seriously .. i missed all the laughs doe .. tapi .. entah lah .. be strong kay .. :)

    ReplyDelete