Saturday, March 28, 2015

Aku dan dia

Alkisahnya


Berkenalan masa akhir sem diploma as senior and junior.Dan sangat mendukacitakan mesejku tak dibalas huhu..Masa tu rasa

"Pehh..Kau ingat kau sape hah" "Kira baik aku hantar mesej dulu ni..ingat senang ke aku nak mesej" "Pehh..mamat ni tak balas mesej aku..pehh pehh pehhh" ...*Inilah ayat bila hampir-hampir kena reject* Masa tu bila ingat muka dia je aku ingat flying kick -,-

Walhal bukan benda besar pun kalau orang tak balas mesej..Kecoh je..Maklum la dulu-dulu aku ni memang susah nak start mesej orang dulu..Dulu-dulu je la tapinya..Haha..So nak dijadikan cerita, time tu crush yang ke berapa entah muncul buat confession kat aku..Masa tu rasa macam Oh my Gooddd  I cant believe it... I fall in love berdebuk debuk..Errr...

Cut to the part I got an offer to further study dekat UiTM Puncak Perdana membawa hati yang lara lepas Crush yang buat confession tadi tu pergi dengan gadis yang lagi hot..Hot dia 10 kali ganda tak tercapai akalmu...Tapi aku memang tak hot pun, sebab aku spicy..aummm...Actually pemergian ke Puncak Perdana tak ada kaitan dengan bf tak jadi tu...Please lahh, jadah mende nak bawa diri bagai...  Hahaha..


Then after a few days kelas, ada sorang budak masuk kelas...Orang yang memang tak asing lagi...Mamat yang reject aku, yang tak balas mesej aku tu..What the...  Seriously, apesal aku kena sekelas dengan dia, macam mana nak berhadapan dengan dia, takkan dua tahun lebih nak mengadap dia...Semua tu berlegar-legar dalam kepala otak aku..


Hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan..Final sem before praktikal, Friendship bertukar tanpa diduga...Okay habis citer sebab aku dah malu,.,

Just a corat coret

Assalamualaikum


Cak!eh salah..hai!*Dah besar tak boleh nak cak sangat* Dah lamaaaaaaaaaaaaa tak buka blog..Last buka pun zaman 2014 itu pun sesat satu post je tahun 2014..Semuanya gara-gara broadband aku..Malas la nak buka cerita pasal tu


Tapi bila aku belek punya belek post aku yang lepas-lepas, rasa malu pun ada..Ayat budak-budak, zaman diploma punya citer,,Memang rajin mengupdate blog sebab time tu life aku memang dengan laptop..Bercinta pun dengan laptop. Nasib baik sekarang bercinta dengan orang  Hihihi..

But now, aku dah besar *acah-acah*..Besar tu maksud aku matang la sikit dari dulu..Sekarang pun dah masuk life bekerja walaupun title student tu still ada half lagi kat aku..then yang half tu akan hilang after graduation day  sob sob sob..sedih tak yah cakap..Kepada adik-adik yang tengah belajar meh akak nak nasihat..Belajar betul-betul jangan tahu nak balik rumah je macam akak dulu..tak kira cuti ke tak memang hujung minggu aku cabut lari,,Pastu ni dah habis belajar mula dok teringat..Poyo je lebih

Tapi UiTM Puncak Perdana memang penuh dengan memori yang takkan aku lupa..Macam-macam yang aku belajar dan dari perlbagai segi..Banyak benda yang bantu aku untuk lebih matang. Dekat UiTM yang aku kutuk ni dulu la aku banyak kenal dengan bermacam orang compare masa diploma aku dok kenal artis Korea je.. -,-

Haih..Ni yang tak best bila kenang memori lama ni..acah-acah feeling pulak..Baik aku teruskan buat sistem yang aku sendiri tak tahu nak start dari mana..Chow dulu... Bye Assalamualaikum