Sunday, May 15, 2011

Lirik Lagu Selamat tinggal Zizzn ft Dina

Wahh..Terkejut aku tengok video klip Selamat Tinggal sebabnya ada Zizan menyanyi sekali..Memang sebelum ni aku tahu dia boleh nyanyi dan rap tapi tak sangka dia akan berduet dengan Dina..Selama ni tengok Zizan buat lawak dengan mengacara..So masa aku tengok video klip Selamat Tinggal ni aku rasa macam nak tergelak tengok muka serius Zizan..Mana taknya selalu dia rap sebab nak buat lawak dengan Johan...Hahaha...

Lagunya memang best,Zizan rap pun best...Fuiyoo..Lepas ni Zizan dah boleh jadi rapper yang famous, mana la tahu kan....Ni Lirik Lagu Selamat Tinggal


Selamat tinggal



Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini
Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini
Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku (usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal
Jangan biarkan ku menderita di sini
Jangan biarkan ku tersiksa di sini sayang
Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku (jangan pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal
Aku menyintai dirimu sayang
Jangan biarkan aku sendiri di sini sayang
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Tips kembalikan entry yang hilang

Yeayyyy...Entry aku yang hilang dah kembali...hahahha...Dah macam silap mata pula..Aku dah dapat balik entry aku.yang tak dapat lagi mesti jeles kan dengan aku?Jangan risau,sharing is caring..Aku nak kongsikan ilmu yang aku dapat dari orang lain...Thanks kepada blog tersebut..So sesiapa yang nakkan kembali entry diorang tapi tak tahu caranya bolehlah pergi dekat link ni BLOG SHAZ Dan terima kasih kepada blog ni yang membawa aku pergi ke blog  TUTORIAL KEMBALIKAN ENTRY YANG HILANG  

Tips nya memang senang sebab tuan blog memang tunjuk step by step..Yang tak tahu pergilah buat yang dah tahu tu senyum berlagak jer lahh ok...


Super Junior M is coming to Malaysia!

Super Junior M is coming to Malaysia!: "

Super Junior M is coming to Malaysia for free!!


Coming again?but not super Junior 13 members,cuma Super Junior M jer pada 28 Mei bersamaan 7 hari selepas hari aku wujud di dunia...
What?Suju M will be coming on 28th May?aaaaaa...(sambil guling-guling sebab tahu memang takkan dapat pergi)...Huhuhu..Suju M mesti ada Donghae dengan Kyuhyun..Before the date is my birthday..Haaaa,aku tahu, mesti Kyuhyun datang nak celebrate sama-sama la tu...hahaahah...Jauh menggunung angan-angan...SUJU M will be coming to Malaysia in order to attend the 2011 National Youth Day...You know what?It is 100% free not include duit minyak kereta ok...Duit minyak dan makan tanggung sendiri la,takkan Kyuhyun nak support pulak kan...Lain kalau dia support aku,confirm aku datang biarpun beribu halangan menimpa...Wahhh,anak sapa la ni...Concertnya dekat Putra Jaya..Aku confirm mesti ramai punya la..Yang berbayar pun ramai tambah pula yang free,confirm la berderet macam semut kan....

Ala,nak tengok Super Junior M datang Malaysia..Kalau minta kat mak ayah aku nak pergi diorang kasi tak?Memang kasi punya...Kasi penyepak 36o darjah...hahaha...Alaaaa...Nak tengok Kyuhyun...Nak jumpa Super Junior M...Dah la free..



Tak kira!Nak tengok Suju M performance juga!(sambil hentak-hentak kaki)Free kot...huhuhu..Tak apa la SUJU M plus Kyuhyunku..Kita berjumpa dekat skrin TV jer laahhh....sob..sob..sob..

'Mak,nak tengok SUJU M datang Malaysia kat Putrajaya boleh?'soal aku sambil buat muka kesian
"Suju tu menatang apa?"
"Suju M tu bukan menatang mak, tapi kumpulan..Artis popular,"kataku bersungguh
"Kalau popular kenapa mak tak kenal?"soal mak penuh tanda tanya didahi
"Err...Artis Korea mak...Super Junior tuuu..Yang nyanyi lagu Sorry,sorry..(sambil buat tarian Sorry sorry)...Boleh tak mak?"soal aku lagi..
"Sorry sorry?"soal mak sambil buat aksi sorry sorry yangku buat tadi..Terror juga mak menari.Boleh masuk Super Junior Old..Hahah
"Baik kau tolong aku tolong aku kemas rumah lagi bagus..Ada faedahnya..,"
"Rumah bila-bila boleh kemas, tapi super junior datang sekali sekala...,"
"Ye ker?Penyepak pun datang sekali sekala...Tapi boleh datang sekerap mungkin kalau diminta...,"
'Err..mendalam tu mak..,'
'Pergi lipat baju tu cepat!'

Hahaha...aku dapat bayangkan situasi tu akan terjadi kalau aku menyampaikan hasrat hati untuk tengok Super Junior M buat konsert nanti..

Ni detailnya

Super Junior-M will be coming to Malaysia on the 28th of May in order to attend the “2011 National Youth Day”, and would give a free concert to the fans!

Super Junior-M’s (SJ-M) Siwon and Donghae are currently filming for the idol drama “Extravagant Challenge” in Taiwan; and the other members Kyuhyun, Eunhyuk, Ryeowook, Sungmin, Henry, and Zhou Mi arrived in Taiwan in the middle of March in order to meet up with them. According to reports, the 8 of them would be staying in Taiwan until the end of May, and before leaving Taiwan, SJ-M would make a special “detour” to Malaysia in order to attend the “2011 National Youth Day” event that would be held from the 27th to the 29th of May at Putrajaya, whereby 1 million people are expected to attend, and they would have a free street concert for the Malaysian fans!

An official from the organisers MARCTENSIA revealed that all of the SJ-M members would be present at the concert on May 28th, and would definitely be singing Chinese songs for the Malaysian fans; however the songlist has not been revealed until now. “Since this would be a mini-concert, we will not be having any autograph of fanmeeting sessions.” He also expressed that SJ-M’s concert would officially start at 8PM.

He mentioned that SJ-M’s schedule in Malaysia is rather packed, and are expected to only stay over in Malaysia for a day and a night before leaving for Korea. Aside from SJ-M’s 8 members, their entourage also has about 12 people, including their managers, assistants, stylists among others.

Tak lama diorang stay kat Malaysia padahal baru nak belanja Kyuhyun makan roti canai...hahaha..Dan lagi no autoghraph yer...Ahh,aku tak nak autoghraph bukan boleh jual pun..Nak bergambar boleh?boleh simpan bawah bantal...hakhakhak...

Tengok gambar pun jadi lahh..


"