Tuesday, April 5, 2011

Aku dah jadi mak???macam tak percaya jeee..



Assalamualaikum...


dimulakan dengan al fatihah....


Hehehe...alhamdulillah seronok rasanya...erm,,hari ni aku dah jadi mak..mak???macam mana tu?kahwin tak lagi dah ada anak...Ambil anak angkat ke?ke ambil anak kucing?hishhhh,ada pulakkkk...


Al kisahnya, aku dapat anak...tapi bukan anak aku,anak saudara la...Kakak ipar aku baru selamat melahirkan bayi lelaki dalam pukul tiga pagi kot...Aku pun tak sure sebab aku pun dapat khabar dari ayah aku..Eh,baik aku mesej kat abang aku kan...lupa pula..[sedang menghantar mesej kepada abang tersayang...]


Ok..sambung balik..Mak aku dah tak sabar nak tengok cucu..Sebelum abang-abang aku kahwin sampai la isteri diorang mengandung, mak aku asyik geram tengok baju bayi je..sekarang dah dapat cucu,ha belilah puas-puas baju budak....hahah...abang aku yang first pula tengah on the way...Opsss,bukan abang aku,bini dia la yang tengah on the way...InsyaAllah,aku dapat anak saudara dua sekali kot..Aku harap kakak ipar aku yang sulong pun selamat melahirkan...Syoknya dapat anak saudara..heheheh..Kemungkinan anak saudara yang lagi satu pun lelaki...


Dan tahun ni juga aku dapat anak pupu...eh,pelik benar bunyi nya...kira maksud aku sepupu aku yang baru kahwin pun tengah on the way nak melahirkan juga...Tok aku dapat cicit tiga sekali..masing-masing scan anak lelaki semua...hehe..kan best kalau arwah tok (lelaki) belah mak dengan arwah tok (perempuan) belah ayah ada lagi...Tapi yang lepas jangan dikenang sangat...semoga rohnya dicucuri rahmat..


Ermm....Kalau aku la kan, kalau pregnant tak nak la scan...Baru la suprise kan??Wahh, dah berangan dah ni..Habiskan dulu diploma tu la wahai gadis bernama Fiqa!!!Hahaha...Tapi tak salah kan merancang..;P...Hahaha..poyo je ayat...Tak sabar nak tunggu hari Khamis, aku nak balik rumah lepas tu berangkat pergi KL nak tengok bayi kecil yang baru melihat dunia...Alhamdulillah Ya Allah....semoga anak saudara aku menjadi manusia yang berguna untuk agama,bangsa juga pada orang tuanya...Amin...

*Pstt..Kat kelas tadi lecturer aku cakap, sebelum nak exam ni pergi la minta maaf dengan siapa-siapa yang korang tak puas hati atau bergaduh ke...Tak puas hati tu memang tak ada,tapi yang gaduh tu ada....Hermm...(sambil berfiikir-fikir)..Kalau dia baca entry ni,aku harap dia maafkan kesalahan yang aku pernah buat sama ada nyata atau tak nyata...Mybe macam tak ikhlas je minta maaf macam ni,tapi jauh dilubuk yang paling dalam...wahhh....lubuk tau...jauh di sudut hati, dan sesungguhnya Tuhan Maha Mengetahui,aku memang ikhlas memohon ampun dari hujung rambut hingga ke hujung kaki...