Thursday, December 30, 2010

Anak muda yg berjuang utk ngara...
Tahniah kpd pmain dan juru latih

harimau dh 14 thun lpar,dpat gak dia lapah helang(indonesia) sbg mgsa terakhir



Fuiyoo..pengiktirafan kot,,

piala idaman setiap ngara
Perlawanan penuh mendebarkan..Walaupun dah ada bekalan 3 tapi macam yg aku cakap bola itu bulat..Haih,betul2 mndebarkan..Ibu mengandung dgn org yg ada sakit jntung mmg tak boleh tgk..Aku yg tak sakit jntung ni pun rasa mcam nk gugur jntung ni..Mula2 separuh masa pertama nmpak Malaysia banyak serang,then permainan pun laju sebab masing2 nak buru gol. Separuh masa kedua Malaysia banyak bertahan tapi dlm bertahan tetap bocor..Pelik jugak,kalau lawan kat Malaysia Gonzales pun tak dpat nk pegang bola tapi lwan kat Indon pertahanan nmpak pincang(wah,ayat cm pngulas sukan). Mujur Khairul Fahmi selamatkan gawang. Kalau ikutkan aku rasa Indon boleh ada banyak peluang mungkin boleh ulang kejayaan 5-1 tapi Fahmi betul2 mainkan peranan.. Naik sakit telinga aku dgr mak aku jerit..heheh..Lpas tu separuh masa kdua jiran aku dtang,pehh lagi la syok bila tgok rmai2 kan,jeritan pun bertmbah2 la..Mak aku buat bihun,goreng karipap..Tapi tgk bola,bihun dpn mte pun tak lalu,tak senang dduk selagi tak bunyi wisel penamat.Lepas tu bapak aku cakap tggu la Safee dpat bola tahu la nnti sekali tak dan beberapa minit Safee pun sumbat gol. Tendangan  kaki kiri Safee tadi memang superb..Cantik giler rembatan dia. Bapak aku ckap dia mcam pengganti arwah mokhtar dahari...arwah dulu kalau tak dpat takpe,kalo dh dpat mmg gol la...Safee pun ada ciri2 cam tu,kalau dpt bola kat dia,dia mmg tak sia2 kan pluang tu..Semuanya pemain muda kecuali Amri Yahyah..Teringat plak kat pemain berpengalaman mcam Nor Hafiz Zamani Misbah(pnjang tol namanya),Indra Putra(adik bradik Asraruddin Putra ke??Eh,bknnnnn..),Khalid Jamlus,Syukor Adan,Liew Kit Kong..And banyak la lagi. Dah lama tak ikut perkembangan bola so aku pun tak tahu pemain2 ni main team mana Cuma Amri aku tahu memang stay selangor..Anak jati selangor   la katakan..Time wisel penamat je aku pakat tepuk tgan dgn yg lain..Apa yg aku nmpak lepas habis tu,Muslim sujud syukur..(‘’,)Bagus,sebab kmenangan tu pemberian Dia kat atas,kte kne bersyukur..Tapi dkt facebook,rata2 dok sebut psal Khairul Fahmi. Time tu bru sdar handsome,jtoh ati pon ada..Market dia naik la lepas ni sebab jd hero utk team Malaysia..Kalau dia tak cekap mungkin Indon bantai 6-0 entah..Tapi sakit hati la Amri mesti masuk last,tak dpat nk tgok dia tnjuk skill..Sekarang team bola sepak Malaysia dah buktikan keupayaan masing2..Hopefully penyokong lepas ni cntohi pnyokong Indon,walaupun dah tahu Indon kalah diorang tetap gak stay sampai habis berbeza dgn penyokong Malaysia..Kalah je dikutuk,putus asa nk sokong. Aku banyak kali gak berdebat dgn org yg suka skong team luar ngara dr team ngara sndiri alsan diaorg team Malaysia lemau la,main tak best la apa la..Sekarang tgok sndiri. Jjur,aku tak ikut sgt pkmbangan bola luar ngara,tapi team dlm ngara mmg aku follow terutama team Pahang and Selangor..Dan pling aku follow team kbangsaan la..Selalunye yg ktuk2 keji2 team Malaysia ni org laki..ckp je pndai,klu pndai sgt pergilah main baru tahu rasa. Masa menang dijulang,kalah dilapah dengan cacian. Haih..adat manusia...Apa2 pun aku rasa team Malaysia dah buka mata semua org,terutama coach Indon yg pndang rendah kat Malaysia..Tapi kan,masa perlawanan tadi gol keeper Malaysia kena laser,jelas giler nmpak,tak ada complain pun??Tapi Gol keeper Indon kena laser tapi tak nmpak pun,lebih2 nk mengadu kat refree and jadikan alasan kalau kekalahan disebabkan laser.ALASAN!!!Coach dia sendiri mengaku kalau kekalahan tu sebab anak buah dia sendiri..Huh..Perlawanan yg paling best pernah aku tgok..Safee dgn Khairul Fahmi patut dpat angerah pmain terbaik..Perlawanan yg sgt best,mybe akan sntiasa jd ingatan..(‘’,)

Monday, December 27, 2010

Semangat Pemain Malaysia...

Malam tdi menyaksikan Harimau Malaya menumpaskan pasukan Indonesia dengan skill yg menarik ditunjukkan pemain Malaysia..(Asal ayat aku skema je ni..)..Agak mendukacitakan sebab aku tak dpat gi tgok kat stadium..Kalau stadium tu kt sebelah rumah,cnfirm la pergi..Tp stdium nyer agak jauh beribu batu..Yg lagi bikin wa panas ,bila kkak aku dgn kakak ipar aku menjeleskn aku..Mentang2 dorang dapat pergi,dorg pon berpakat menjeleskan aku,dan terpaksa aku mngakui yg aku memang jeles..

Abg aku plak siap ckp Amri Yahyah comel...Mentang2 dorang tahu aku minat giler pemain jersi 17 tu.Tp syg seribu kali syg Raja Gopal masukkan dia last minit..Patutnya separuh masa kdua terus jer bg dia msuk ganti pemain lain..Wah,dh mcm coach lak aku ni....Tapi aku seronok gila tgok permainan malam tadi..Gol yg Malaysia bagi diluar jangkaan aku..So team Malaysia dah ada bekalan yg selesa utk ke Indon. Cuma yg kurang best bila kontroversi laser dgn gol keeper Indon..Benda2 ni sbenarnya memalukan jer..Dah alang2 macam tu kenapa tak bakar jer bendera dorang plak?hahahaha...Tak ada la,tapi seriously tak best la main khianat macam tu kan,guna laser plak..Biar la menang dgn cara suci kan..Tapi kan yg menarik aku tgok kalau Safee Sali sumbat gol je dia akan cium lencana lambang Malaysia kat baju dia tu,macam tu la semangat cintakan negara..Pertahanan Malaysia memang gempak habis la..Sampai naik kesian aku tgok Gonzales sebab pemain yg menjadi kebanggaan Indonesia tu tak dapat pegang bola sangat..Setahu aku dia tu pemain import kan?tapi ada org Indonesia cakap dia tu memang org Indonesia mungkin mebesar kat luar negara...Entah ye ke tak...

Tapi bangga ar sikit,team Malaysia tak guna import2..100% tempatan beb..Lebih bagus mcam tu,ye la negara kita,biar la anak Malaysia yg main,pe kejadahnya nak import2 lak kan..Huhuhu..peluang Malaysia jd juara dah terbuka tapi belum tentu lagi akan jadi juara..Sebab org selalu cakap bola itu bulat..Agak2 kalau main bola sepak guna bola gelonjong,macam mana ek ??;/

Thursday, December 23, 2010

Tutorial 02 : How to draw an EYE (Part I)

Tuesday, December 21, 2010

Maher Zain - Insha Allah | Insya Allah | ماهر زين - إن شاء الله

Tawar hati

Apa maksud tawar hati?Macam mana kita nak tahu hati tawar ker masin ker?Kita boleh rasa ker hati tu?Adakah setawar air masak?huhuhuhu...Kalau ikut kamus dewan(aku tak tahu edisi ke berapa,bnyak sgt edisi nyer..)maksud tawar hati ialah tidak mempunyai minat lagi..Contohnya mcam situasi aku(ni la tujuan aku yg asal sbnarnye...;P)Pada mulanya aku sukakan 'ia' tapi setelah berkali2 benda yg lebih kurang sama terjadi,perasaan tu jadi pudar dan tercipta la perasaan tawar hati..For example,air nila yg kita biar kan beberapa hari,pasti warna nye akan memudar..Macam tu la juga hati kita,kalau terbiar tak dijaga,asyik disakiti je,of course la akan pudar kan?Erm..Kena ke perumpamaan yg aku bagi ni??Halal la tu...Dan kat bawah ni lirik lagu dari penyanyi Nadia,ada la kaitan sikit2 dgn cerita aku ni kan..Tapi aku tak kenal la siapa penyanyi nye,suara dia mmg baikkkkkk punyeeeeee la kan..Serak2 sikit,mmg fayourite la kan...Kalau Ain AF8 nyanyi lagu ni mesti best kan???erm...=)






Salam untuk kekasih


Di sebalik kalbu
Yang semakin layu
Terbenam rasa rindu
Terkunci suara hati
Tiada siapa tahu

Dimanakah kasih
Tak seperti dulu
Kata kau sayangkan ku
Benarkah itu

Walau kehadiranku hanyalah sementara
Bukan salahmu sayang kira kau jatuh cinta
Akan ku pergi jauh takkan kembali
Salam maaf permisi
Ku undur diri

Kini ku bersara
Dengan langkah baru
Menyisi luka ini
Kekasih... sekeras aku
Terhiris kerna kamu

Ku tinggalkan cinta
Kisah yang berlalu
Kisah kenangan kita
Hanya kau tahu

Walau kehadiranmu bagaikan menghiasi
Bukan caraku sayang harap engkau mengerti
Pemergianku ini tak ku relai
Salam maaf permisi
Ku undur diri

Thursday, December 16, 2010

Puaskah?????

Tgh2 malam ni aku tak tahu nak bebelkan apa......Puas berfikir sampai rasa puas,aku pun dengan puas hati menemukan idea tentang lagu puaskah nyanyian Wali Band..Lagu ni wlau dah berulang kali aku dengar tp feel tetap gak tak berubah..Lagu ni memang sedih,sape2 yg slalu dilukai pakwe or makwe masing2 boleh la dengar..Mcam aku,mana pernah dilukai dgn parahnya oleh boyfriend aku..Opps!ex-boyfriend mksudnyer..Aku cuma pernah frust dgn org yg bkan couple aku..Herm,mmg pelik..Aku pun x pernah frust masa putus..Sebab aku yg putuskan,mcam mana nk frust nyer..Aku cuma prnah bengang jerr...hahaha...Tapi aku bersimpati dgn nasib kawan baik aku.Bagi aku ex dia terlampau kejam.Byangkan lah,awek ada depan mata tapi dia bermesra dgn org lain time birthday dia.Habis,awek dia macam mana?Dia fikir awek dia tunggul?Time nak bukan main,bunga la apa la..Dah dpat,bunga taik ayam pun xbagi..Itu lah lelaki....Bengang plak rasanya bila ingat kat mamat tu.Agak2 kalau aku ajak fight sape yg menang erk?huhuhuhu...So,senang citer,hrgailah org yg syg kita,takut kita menyedarinya pada lewat waktu..=)..So,utk menepati tema coretan aku,kat bawah ni lirik lagu Puaskah..


Puaskah


Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo.. Sayangku



Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku



Reff:
Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai


Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku



Wali Band,Puaskah



Kena tema tak??Hahahah

Tuesday, December 14, 2010

Kehilangan

Kehilangan...Atau boleh juga disebut perpisahan. Erm,kalau cakap pasal kehilangan,aku dah banyak kali mengalami kehilangan. Macam2 jenis kehilangan. Hilang barang tu toksah cakap la kan,pulak tu aku ni kat dalam rumah memang glamour dgn kecuaian aku. Asal hilang duit,aku dah tersengih2 mcam kerang bsuk kt my mom smbil mnyuruh beliau mnyimpan duit aku if ada terjumpa. Kalau sebelum ni parents aku berleter gak,tapi kalau dah benda yg sama berulang,smpai dh tak tahu nak leter apa dah...hahaaha..tapi tu bukan la tajuk utama untuk aku coretkan..Kehilangan bagi aku sesuatu yg amat perit...Tapi hidup kena teruskan juga kn?Kehilangan ada macam2...hilang sementara,hilang selamanya.hilang dari mata tapi wujud dari nyata,hilang dari mata dan tak wujud secara nyata.hahaha...aku dulu masa kecik2 ada seorang kawan lelaki yg paling rapat,kitaorg memang baik giler,dia dah mcam abang aku,mybe aku pun da mcam adik dia kot...Gi mana2 je sama2,dah mcam belangkas..Bila ingat balik kenangan tu memang best jer,tapi semua tu tak lama..Makin membesar kitaorang dah bawa haluan masing2,and aku kehilangan seorang yg bernama kawan. Kalau kehilangan buat selamanya pula,aku kehilangan moyang aku,aku sempat juga la bermanja even aku kcik lagi tapi aku menangis masa dia meninggal..lepas tu,nenek belah ayah masa umur 12 tahun,aku nk ambik upsr,kakak aku spm. Masa ayah aku call tu,suara dia lain sangat,bila ingat memang sedih sangat bunyi suara ayah aku masa tu. Masa aku bagitahu kakak aku,dia macam tak percaya and dia cakap aku main2...Tapi tu hakikatnya..Lepas tu,aku kehilangan makcik sedara,pakcik sedara dan yg mnyedihkan aku kehilangan datuk belah mak waktu aku form 5. Dah la time form 5 aku memang down giler,mcam2 msalah dtang masa tu..Tapi setiap yg berlaku kan ada hikmahnya,mujur aku ada kawan bernama Salwa,Afidah,Syahadah,palie,Ariel and ramai lagi kawan sekelas yg support aku.yg try slowtalk dengan aku pun ada..Allah je la yg dapat balas jasa korang..Waktu form 3 pula aku kehilangan kawan juga,time nak exam jer mcam2 msalah dtang,msalah psal kawan,pasal stdy,family..memang down ar sampai ganggu pelajaran aku,tapi form 5 lagi teruk keadaan aku..frenship kitaorg bermasalah sejak mncul orang yg keempat..hahaha..Tapi aku dengan dia dah kawan semula,dia pun dah mengaku salah and penyesalan dia,and bagi aku apa2 pun dia tetap kawan aku..KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN..Erm,mendalam maksudnya..Tapi bukan ke perpisahan tu menyedihkan?Tapi aku pernah lalui situasi kebahagiaan dalam perpisahan ni..Time form 5 ada gak..Berpisah dengan org yg mengaku dirinya sahabat,tahu2 dia la musuh dalam selimut..Tapi aku tak kisah kalau aku hilang orang macam tu,terjaga sikit telinga aku dari mendengar orang mengutuk je 24 jam,even kawan sendiri pun dikutuknya apatah lagi org lain..Alhamdulillah,sebab Allah tunjukkan aku siapa itu KAWAN..Bila dah separate,mcam2 yg dia buat sebab tak puas hati dengan aku.tapi apa aku kisah?Tuhan kan Maha Adil..Bagi aku hilang kawan yg jenis ni kan ibrata hilang pasir..Bayangkan bila kita hilang pasir dengan permata berkilau,yg mana kita akan ralat?So,aku Cuma hilang pasir je,yg boleh dijumpai merata tempat,tapi aku akan rasa rugi kalau hilang org yg diibaratkan permata yg kilaunya tak sama dengan kilauan permata lain..Bila berkawan,kita kena berpada2..Janganlah terlalu percaya kan yg nama kawan..Lepas apa yg terjadi waktu form 5 tu,aku banyak sedar kalau kawan bukan segalanya,aku tak patut sayang kawan melebih2..Bagi aku sekarang,family is first...Blood is thicker than water..Dan aku tetap ingat kenangan kawan masa kecik aku....Ha,yg tu tak sama dengan pasir,dia sangat berharga ,ktaorg pn dah mcam 1 family..hehehe...Panjang lebar plak celoteh aku,dari cerita kehilangan dah melalut pasal frenship,pas tu keluar pulak pasal fmily...hehehhe...Tapi moralnya,apa pun musibah,jgn cepat loose hope..Allah never far away and always by our side...=)~Siapa aku?aku adalah aku dan aku tetap aku..~

Tuesday, December 7, 2010

Amri Yahyah pemain lincah

Aku baru je habis tengok perlawanan Malaysia lawan Laos.. First goal Amri Yahyah la yg gol kan..Dengan tandukan ajaib dia tu la..Yang bagusnya Amri ni kan,dia rajin..Rajin kejar bola.Kalau tengok pemain lain kdang2 bukan main susah nak kejar bola,diorang tahu ambik bola yg dekat jerr..Tapi Amri ni kecik2 cili padi,lincah seyh..Sebab tu dia digelar pemain yg rajin..Favourite team aku pun Selangor dgn Pahang cuma Pahang sekarang agk malap sikit.Aku start minat team Selangor,of course la sebab ada Amri,lepas tu plak Selangor tengah gah tak silap aku tahun 2006 kot yg team tu menang 3 piala.Dah la ada Bambang Pamungkas..Masa tu aku memang giler bola la,siap gduh dgan akak aku sebab rebut tengok tv.Aku lak pantang kalau Selangor main,memang aku pastikan aku dpat tengok.Masa tu aku memang minat Khalid Jamlus,Bambang and Amri...Dulu2 memang aku kumpul la buku bola,lagi2 yg ada gmbar amri atau nama mnje nye Aie..Heheheh...Nama dah la sama dengan ex aku..Eh,lari topik plak...Hehehe...Apa pun aku rasa Amri ni boleh jd legend bola sepak..Lebih kurang Bambang juga,kecik tapi lincah.Kalau prasan,Amri suka bagi tandukan yg superb..Nth2 dia memang suka menanduk kot,jgn ditnduk ank bini dia dh...Hahahaha..

Monday, December 6, 2010

Teringat barbie diaries..

Rumah aku dah kosong selepas saudara mara and kakak,abang aku balik..Kenduri depan rumah aku pun dah selesai..Seorang lagi anak dara kat sini dah jadi isteri orang..Tapi kan,sejak tengok cerita the barbie diaries semalam,aku jadi rasa nak patung barbie tu..Ye la,masa kecil2 dulu tak dpat..=(..Erm,bila agaknyer aku boleh dapat?hahaha...Nanti mak aku samakan aku dengan dak kecik lak..Confirm bin pasti,msti aku akan dpat cramah free dari my lovely mum..heheheh..

Thursday, December 2, 2010

Kepenatan melampau

Sewaktu aku tulis blog ni aku baru je smpai rumah,baru je aku balik dari KL..huh,letih betul.Tapi keseronokan tu ada...Aku menetap rumah makcik sedara aku masa pergi sana,then kat umah makcik aku ada banyak baby sebab makcik aku ni pengasuh..Geram gilerr tgok budak kcik ni..Yg best nyer nama baby kat sini kebnyakannya sama dengan org yg berkaitan dgn aku.Ada sorang budak kcik ni nama dia Am..Sama nama dengan ex aku yg the latest.Lepas tu ada nama Adib,budak yg aku prnah suka.Lagi sorang nama naqib,sama nama dengan kawan baru aku..Lepas tu baby yg lain semua perempuan.Dalam semuanya tu,aku paling suka dgn Adib,sebab nyerr dia tembam,montel je dak nye.Herm,rndu plak nk main dengan budak kcik.Tggu anak sedara la plakkk...hehheheheh