Thursday, November 24, 2011

Memalukan negara

Aku harap page yang mengutuk Fakri Sarani ditutup..iaitu page fakri sarani rubbish...suka-suka hati dia je...Memalukan negara betul...Dah boleh dah kalau dia tukar kerakyatan...Malaysia dah menang pun nak kutuk-kutuk...Padahal yang kutuk tu pun kaki bangku..Mealukan negara betul...ecehhhh, marah la pula ek aku ni...of course la!hahahah.....
Normal la tu, ada masa diorang main ada mistake yang diorang buat...Bukan si Fakri tu jer, pemain lain pun ada buat salah kat padang...Cetek betul pemikiran...Senang kau jer la main bola wahai pengutuk...orang macam ni la yang buat sukan bola sepak tak dapat maju ke depan..Seriously penyokong Indonesia lagi bagus dari kau..sebabnya penyokong diorang tak kutuk pemain sendiri, diorang akan cari salah pemain lawan juga sebab diorang support tinggi pemain diorang even kalah pun..
So apa kata kita klik report jer page tu...cun kan?hahaha...Jom la buat..Actually Fakri punya goal yang melayakkan team Malaysia ke final tau..Tapi it’s okay la, dia dah kata dia tak kisah apa pun orang kutuk dia..yang penting dia dah sedaya upaya...Aku harap dia terus bersemangat...
Haihh..boleh tak nak minta mimpi main bola dengan Asra?Aku jadi keeper lepas tu dia tanduk bola macam masa lawan Indon tu...heheh...macam boleh jadi pelapis Amri Yahyah...Tandukan ajaib gitu....
perlawanan menentang syria tadi nampaknya Malaysia kalah..it's okay la, penat lagi kan...tapi second goal tu masalah sikit la..Muslim agak cuai sikit...Bukan nak salahkan dia just an opinion sahaja..;)..keletihan la tu agaknya..kesian diorang tapi takpe, rm 30000 menanti...haha
yang bestnya kan masa first goal,hampir semua pemain dia sujud syukur...Macam tu kan bagus..;)

Tuesday, November 22, 2011

Malaysia juara pingat emas sukan SEA

Alhamdulillah....syukur pada Allah, berkat doa rakyat Malaysia, negara kita berjaya mempertahankan emas sukan sea...yeayy, Malaysia juara bola sepak sukan Sea....
Actually aku rasa macam nak menjerit bila tengok tandukan asraruddin putra...memang tak expect boleh masuk and hantaran dari siapa aku tak sure tak hantaran yang baik sangat...teringat shahrul idlan talaha yang pandai kelirukan pihak lawan....Dan Khairul Fahmi Che Mat memang tak dapat dinafikan lagi kemampuan dia sebagai keeper Malaysia...Hermm, makin tinggi la saham dia ek, pula tu tengah single...hahaha
Pemain jersi 24, Muslim pun menjalankan tugas dengan baik bersama kawan-kawan dia walaupun ada mistakes juga, normal la...Takkan nak perfect jer semua kan...Dan Badrul menamatkan permainan dengan kegembiraan yang tak tahu lah nak cerita macam mana...Rasa nak tidur ni sambil dengar lagu negaraku..
Yang sedihnya pemain kita disekat oleh fans Indonesia...Kenapa nak macam tu...Aku tak tahu kenapa anti sangat dengan negara kita...Kata serumpun...Pasal bola pun nak gaduh ke...Rakyat dia dilayan baik kot kat sini...artis diorang pun..pemain dia datang malaysia tak ada pun nak kena naik kereta kebal...Tu la dikatakan Tuhan Maha Adil...kecekalan pemain, pengorbanan diorang tu tak sia-sia..
Pengorbanan Nazmi pemain jersi 21 yang menangguhkan SPM pun tak sia-sia...Semangat tinggi betul kau dik...ecehh, sejak bila entah dia jadi adik aku..Bukan apa, dia kan muda dari aku..hahahah
Keseluruhannya, bagi aku kedua-dua pasukan sama-sama hebat...Tapi perlawanan malam ni paling mendebarkan..Perasan tak kedua-dua pasukan macam bagi debaran antara satu sama lain...macam sama-sama buat mistake yang sama...Mula-mula Indonesia gol, lepas tu Asra menyamakan kedudukan...corner kick pun Malaysia dengan Indonesia lebih kurang banyaknya..Then, Indonesia masuk gol tapi offside...Tak lama lepas tu Malaysia sumbat gol tapi offside juga...Cuma harapnyer lepas ni tak timbul la kan Malaysia jampi-jampi...Sebab player Malaysia sememangnya hebat...;)
Entah kenapa aku rasa pengadil tak berapa nak adil la....Ke aku salah pandang...Tak kisah la tapi happy sangat...haha..Tahniah pemain team Malaysia...Malaysia boleh!!!
adoi...nak demam rasanya..memang mas atengok bola tadi dah rasa menggigil...pelik sungguh..

Sunday, November 20, 2011

first day yang malang..

Assalamualaikum w.b.t
Yeah, salam aku dimulakan dengan keadaan yang tak bermaya..huhuhu...semuanya disebabkan first day..
Aku pun tak faham..setiap kali first day sem baru aku masuk mesti ada malang menimpa..hehehe...masa sem 2 aku aku punya loker bermasalah sampai bapak aku terpaksa datang balik pada hari yang sama dan membaiki loker aku sendiri....buat sendiri jer,tak buat aduan pun sebab aku tahu mesti lambat punya prosesnya..
Pada sem 3 first day aku, muka aku berbiji-biji lepas sembahyang..mybe sebab kena ulat bulu yang terkena pada telekung kot sebab aku salah ambil telekung masa tu...dan sem terbaru ni loker dah okay dah....tapi malangnyer mangga aku buat hal...aku nak keluar jumpa roomate lama tadi aku pun kunci la kan loker aku...sekali nak buka balik, macam hang tiba-tiba..Apa lagi, atas idea ex-roomateku, pecahkan besi tu la citernye..dan akhirnyer berjaya...
Cuma yang menjadi masalahnyer, semua dah tercabut so aku kena minta bapak aku datang juga esok untuk pasang besi apa ntah namanya untuk sangkut mangga tu...haha...takper ar kot, mybe ada hikmah disebalik semua ni...ujian kot untuk aku..sedih tu memang la ada kan, yer ar dengan suasana baru dengan orang baru lagi..tiba-tiba problem pula benda alah ni...
Seriously, belum rasa selesa duduk  kat bilik ni dengan orang baru..Tapi mula-mula jer kot...masa sem 2 pun aku rasa macam tu jugak..masa tu tak kenal lagi orang yang bernama anis dan achik tu..tapi yang rasa terkilannya dua sem kitaorang bersama...cewahhhh, macam pasangan bercinta la pulakkkk....tapi seriously memang dah selesa dengan diorang, dah tahu sikit perangai masing-masing...gelak, masam,gaduh manja, buli....paling aku rindu sem 3 punyer roomate la, dengan junior sekali...walaupun agak mencabar sikit..
Actually aku memang berharap satu bilik dengan diorang lagi even aku tahu aku takkan sebilik dah dengan si junior aku sebab dia pra dip...tapi ..haihh banyak betul tapi dalam cerita aku ni..kenyataan harus diterima yang kitaorang bukan satu bilik dah...hahaha...kalau bilik dekat best jugak,ni masing-masing jauh gila...hermmm....
So bila one of my ex-roomate ajak lepak so aku rasa idea yang sangat menarik dikala aku keboringan di sini..tapi tak sangka pula benda malang terjadi...haihh loker...kenapa kau buat masalah..gara-gara kau, aku nyaris skip kelas first esok...
Apa yang aku rasa sekarang sama dengan apa yang aku rasa masa second sem, masa mula-mula dapat bilik..rasa nak balik tu dah memang ada sikit...hahahah..tapi berbeza masa sem 3..masa sem 3 memang lek jer walaupun muka bengkak-bengkak....hahahah....
Aku boring ni...patutkah aku melukis dikala kesunyian ni...line broadband ni pula dah serupa siput lembapnya...skip kelas esok okay tak?hissshhh, idea tak baik....first day dah tak semangat hari yang seterusnya lagi la bungkus citernyer...so hari pertama kena lebih semangat supaya memberi inspirasi pada hari seterusnya...ecehhh..ayat penyedap hati...
Semua roomateku dah tidur...dan aku masih tak berubah, still juga nak tidur lewat...rilex la kot, baru pukul 11.40 p.m...heheh....malam masih muda..