Sunday, May 29, 2011

Dugaan untuk new sem

Dah lama tak update blog sebab kebusyan melanda....Tak ada la busy mana sangat tapi baru-baru ni aku dapat berita yang menyedihkan bila pak cik saudara aku meninggal...Memang mengejutkan juga..Dan yang sedih kitaorang jarang jumpa dia..Dia tinggal dekat Kelantan..Then last jumpa awal tahun lepas...And tak sangka la kan..Arwah pengsan sebab semput..then meninggal...Actually penyakit semput tu memang keturunan..Arwah tok aku ada kot..Adik beradik mak aku ada 10 sekarang tinggal 6..Mak aku cakap sorang-sorang pergi dan yang dah pergi semuanya meninggal dalam usia tak sampai 60 pun..Dan 3 daripada yang meninggal tu akibat semput...Aku pun ada semput tapi masa kecil je la tu pun aku tak pakai apa-apa ubat sebab aku tak pernah bagitahu parents aku..Lagipun tak la teruk sangat..




And masa aku drive balik ke rumah aku terserempak dengan accident...And aku terpandang mayat terdampar dan dibalut dengan plastik hitam...Innalillah...Dengar cerita accident akibat elak babi...Sebuah kereta hitam hancur depan dan kereta hijau teruk juga.satu lagi lori..Lori mana nak teruknya sebab dia yang besar kan..


Pagi tadi pula aku mendaftar masuk..Sedih juga bukan apa, hari ni juga anak saudara aku balik..erm...dia la penyeri duka mak ayah aku...dan aku juga even dia baru jer berumur tak sampai satu bulan lagi...Qalysh reezqy,jumpa lagi nanti...:(...bila dah sampai kolej, memang la best sebab satu bilik dengan roomate lama tapi entah kenapa tadi aku tak boleh tidur...Padahal tidur kan aktiviti kegemaran aku...cam resah sikit, tak sedap hati...asyik terjaga..rasa nak nangis tapi tak keluar air mata..Dalam masa yang sama teringat qalysh..sem lepas hal yang sama terjadi bila awal-awal masuk bilik ni aku tak boleh tidur....haihh,pelik betul perangai...so, aku pun solat la..dapat lagi dugaan bila lepas solat muka aku penuh dengan biji-biji, or bintat-bintat...Macam kena ulat bulu..Aku rasa bukan macam tapi memang ulat bulu pun..sabar jer la..nasib baik muka jer, kalau satu badan pengsan la aku...esok dah la kelas first...huh...nasib baik juga roomate aku ada video suju yang baru dia download...suju tak sah la kan kalau tak ada moment-moment yang boleh buat aku gelak...terubat sikit...hahaha...


ceritera couple..

Kyuhyun : Bawa kereta tu jangan laju-laju boleh tak...

AYP : (tak sangka perihatinnya dia kat aku..)terima kasih yuyun kerana mengambil berat..
Kyuhyun : ambil berat?saya memang ambil berat tapi bukan kat awak...kat kereta tu..nanti nak kena repair lah apa lah..kan membazir..
Ayp : grrrr....