Saturday, June 11, 2011

Dia Kembali Pulang

Bintang terlihat terang saat dirimu datang....... ßMemang tak dinafikan
Lihat lah dia mulai bernyanyi ß Dia pula penyanyi..
Wajah mu mengingatkanku dengan masa laluku ßSeriously nak dekat sama..Memang buat aku teringat...Kesukaan diorang pun sama
Kekasih yang dulu hilang, kini dia telah kembali pulang.. ß bukan kekasih..suka dalam diam (T-T)...
Memang dia yang baru itu pulang tapi hanya sementara..Kemudian dia berlalu pergi seperti yang lainnya.....
Asal seyh ayat aku malam ni nak jiwang lebih...Atoiiiii....Apa ni?Apa ni? Don’t put any hope yang tak memberi apa-apa erti la weiiii...(sambil hentak kepala ke dinding)
Esok nak kena bersiap awal pagi, bukan untuk balik ke segamat tapi untuk ke Kuantan untuk hantar my sister pergi interview..Actually tak pernah lagi drive ke Kuantan, hopefully semuanya berjalan lancar...Amin..
Haihh, fikiran aku tengah berserabut, tengok bola pun tak ada mood...Kalau fikir benda yang berfaedah tak apa juga, ni serabut dengan benda-benda temeh..Tapi apa yang aku boleh buat?Dah benda tu datang terjah kat kotak pemikiran aku..Kalau boleh aku halau macam aku halau ayam tak apa la juga kan...Haih....Astaghfirullahalazim....Hai manusia, berhenti lah merungut....
Nak melukis pun tak ada mood...Dah lama aku tinggalkan dunia lukisan dan penulisan puisi..Semuanya sejak masuk UiTM..Sejak masuk UiTM ni aku rasa masa aku macam full je...Tapi ye ke?Aku aku tak sure full untuk perkara berfaedah ke tak...Nanti aku check balik..Hahahah..
Tak pasal-pasal aku kembali pada kerja lama aku iaitu top manager stalker...Dah la weiii, forget it.....Tak nak Fikir dah!!Ya Allah, tunjukkan aku jalan....huhuhuhuhuu....Bukan jalan ke Kuantan, jalan untuk aku pilih bagi teruskan hari esok...Harap tak tersesat, dalam masa yang sama aku harap tak sesat la nak ke Kuantan esok...Aku ni kira pemandu baru lagi....(“,)

Hanya Sementara

Akhirnya doa aku termakbul...Alhamdulillah...Even effectnya kena pada aku tapi it’s ok.....Tak salah berkorban untuk orang yang kita sayang..Tapi kenapa niat yang baik selalu disalahertikan........Padahal aku bertujuan baik tapi sayangnya....
Tak kisah la, yang penting Tuhan Maha Mengetahui, Dia tahu siapa aku....Walaupun kegembiraan yang dia bagi semalam Cuma sementara, hanya pinjaman tapi aku akan simpan jadi kenangan.......Alangkah baiknya kalau ianya berpanjangan, haih manusia.....Sentiasa tak cukup dengan pemberianNya.....By the way, aku mengharapkan kenangan semalam akan datang lagi.......(‘’,)
Thanks to Allah, Dia datangkan cahaya saat aku tersungkur...




  


Corat-coret
-> Aku lebih suka kalau orang berterus terang dengan aku, tak payah buat muka...Lagi-lagi bila menampakkan kalau aku ni menyusahkan..just tell me the truth.....Bagi je tahu yang kau tak boleh tolong atau tak nak tolong...Itu lagi baik dari kau bagi isyarat muka kalau hal kau lagi pentng daripada terbabit dengan masalah aku...arghh, sakit hati..marah pun ada, tapi biarlah..Dah la wahai pemilik bagi nama Afiqah..Tuhan tengah menguji kau sekarang ni..Sabarlah wahai hati...Anggap tak ada apa yang buruk terjadi hari ni..Forget it and open the new memory...just delete the past memory..
-> Aku bermasalah betul kalau orang berhutang ni tapi liat betul nak bayar...Aku ni bukan bank lah..Kalau sikit-sikit tu boleh la aku halal kan...Masalahnya nilainya besar la juga, lagi pun aku student je kot...Kalau aku perdana menteri or anak raja ke, aku kasi free je duit tu.......Bukan sekali dia buat macam ni...Tak bagi kang kesian pula sebab tak tolong..Tapi bila dah tolong macam ni la jadinya.........haih......sabar je la.........