Sunday, February 27, 2011

Tak tahu lah

Hahaha..Actually tak tahu nak bagi tajuk apa..Jiwa tengah kacau..Tak habis-habis jiwa kacau aku ni kan..


Tapi apa pun yang jadi macam yang aku selalu sebut redha tu penting..So aku kena redha dengan apa yang dah jadi hari ni..Mybe ada hikmah di sebalik semua ni..Wah,touching plak ayat si AYP ni kan...


Aku pun tak tahu nak buat apa padahal banyak je kerja kot..Tapi tiba-tiba aku rasa nak tengok cerita SEE YOU D IPT yang kumpulan UNIC berlakon tu..Tapi sebut pasal UNIC,dulu aku minat gila dengan kumpulan ni..Tapi sejak group ni asyik tukar ahli,aku pun dah kurang minat..Sebab aku sangat2 minat dekat Hafiz dan Fitri..Suara diorang best..;)))...Lepas album satu tekad,aku dah tak follow sangat kumpulan ni,lagi-lagi lepas Fitri dah keluar..Kalau follow pun kat FB je la,tapi dah tak best la bila penyanyi yang penting sebelum ni dah tak ada kan...

Tak silap aku baju ni la diorang pakai untuk cover depan cd dorang yang See You D IPT

NI untuk album Tekad
rindunya zaman kegemilangan dorang masa tu

Friday, February 25, 2011

Miss Stalker still a stalker

waaaaa...(sambil guling-guling macam cerita hindustann..)huhuhu...Why?Because i meet my aF la...Eh,patutnya aku suka la kan?sambil buat muka wondering...Bukan apa.pertemuan tadi dah macam pertemuan dalam drama-drama dah..Di mana si hero nak berlepas,si heroin tak nampak si heronyer..Bila si hero dah gerak barulah si heroin menoleh...hahahahah...Cewaahhh,aku heroinnyer ker?Dia mungkin la hero but for him,i'm nothing...But for me,he is everything...wah2...sejak bila aku jadi jiwang karat ni..


Al kisahnya,aku nak ke segamat so aku sewa la kereta and aku drive buat kali pertama kat bandar tengah2 Segamat tu..Huhh,giler jem kalah bandar besar beb...


Sebelum menunggu kereta sewa tu,aku duduk la kat bus stop,borak-borak pas tu bebel-bebel sebab abang yang bagi sewa kereta tu lambat sangat..So,ada la bas kat depan mata,ikut hati aku baik aku naik bas jer tapi dah booking so pandang bas tu dengan senyuman jer la kan..Aku  pun malas la nak pandang bas tu lama-lama,kalau bas tu Shahir af 8 boleh juga aku tenung samapai tembus kan..So,aku terus berborak dan berborak dan membebel kat abang tu..Tiba la masa yang menyedihkan bila bas nak gerak..Aku sedih bukan sebab bas tu gerak ye kawan-kawan...Aku sedih sebab masa bas tu gerak aku nampak my AF pegang beg (mybe balik)..Argghh,masa bila dia naik bas tu,aku tak perasan pun dia sampai kat bus stand tu..Atau mungkin dia meminjam sayap superman?Atau mungkin dia menggunakan kaedah cicakman??Waaaa...Dengan kecewa aku tengok bas tu berlalu pergi,eh silap!bukan bas tu berlalu pergi tapi my AF pergi...dah macam dalam cerita bila sang hero pergi meninggalkan si heroin..huhuhuhu..Kenapa ayat aku poyo setiap kali jumpa dia??hahahah


Cuma yang best nya dia berbaju warna hijau muda,dan aku???Aku pakai baju Kurung...warna nak tahu?warna HIJAU laaaaa!!!!!hahahahah....giler la si stalker ni kan...hahahah...Kenapa la time bas tu gerak baru aku nak pandang,ish..ish..ish...Kalau abang yang aku sewa kereta tu datang awal,mybe aku dah boleh drive ke terminal tengok dia...ahhahah..tapi abang tu lambat!!Tapi bukan salah dia,customer dia yang lambat..Dan bukan salah customer juga dah jalan jem..Habis,salah siapa?Entah,takkan aku pulakkk...


Tapi lagi bagus kalau abang kereta tu datang lagi awal dari tu,biar aku tak nampak my AF...Tak nampak tu lagi bagus daripada nampak tapi kecewa..kan..kan..kan....(Ye kan je la)


SO,TOTALNYA,DAH LAPAN KALI LA JUMPA..HAHAHAH
Ini la baju yang AYP pakai tadi...Ala,masa ternampak my AF tu..huhu..Ni gambar masa kat
bilik lamakuuuu..uhh,rindu nyer..




* I AM A STALKER FOR MY FUGITIVE (AF)

kali ketujuh aku dan my AF

uhh..AYP jumpa my AF kali ketujuh...masa aku pandang tiba-tiba dia toleh,tapi dia pandang budak belakang aku da...hahaha..kawan dia kot...uh,kuciwa rasanyer...

Thursday, February 24, 2011

Ai Shiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali
kembali ke *)

3 in 1 ( 3 test dalam 1 hari) JIWAKUKACAU

Yeah..Macam tu la dia ceritanya..3 test sekali dalam sehari,giler nak pecah kepala otak aku...Nasib baik otak aku ni mempunyai daya tahan yang tinggi..huhuhu..


Giler stress wa cakap sama lu beb...Jadi ting tong dah aku...Tapi baca tak masuk mana pun..Tadi last test pun aku banyak tinggal..Aku ingat aku jer,rupanya classmate aku semua tak tahu nak jawab...Subject pula boring kan...Redha jer la...


Then,classmate aku cakap muka aku sejak akhir-akhir ni lain..Diorang cakap muka aku,muka stress,muka orang banyak masalah,pas tu muka sakit  siap tanya aku sakit apa..Actually memang aku ada penyakit....Penyakit migrain..hahahha..Tapi tak tahu la,memang la sejak akhir-akhir ni banyak sikit masalah tapi alhamdulillah semuanya dah beransur..;)..Cuma stress tu mybe sebab test dengan permohonan PTPTN aku tu lagi..Agak serabut sikit la..hahah


Actually,hari ni hari Rabu kan..So,of course la hari aku dengan my aF..Tapi kitaorang tak terserempak dekat tempat biasa pada waktu petang kebiasaanya..Kali ni malam tau tapi dia dengan girls...arghhh,giler tak jeles??of course la kan..kali keenam jumpa dalam keadaan yang tak best..dah la pakai baju pink..hahah..takpe la,i cuba menerimanya..hahahha


*AYP dah dapat gelaran baru tau...ada orang bagi gelaran miss stalker kat AYP..hahahah..pon boleyyy

Monday, February 21, 2011

Ai Shiteru dan bagi kekasih jauh..

I love you...Tu la maksudnya kalau ditranslate kan bahasa Jepun tu...Dan dari lagu taqwa aku beralih pula kat lagu sekarang ni..Lagu ni pun aku start minat sebab kawan aku bagi dengar...So,siapa kekasih dia duduk jauh ker,atau dia yang duduk jauh dari kekasih dia boleh la hayati lirik lagu ni betul-betul...Tapi aku rasa lagu ni dah lama kot,mybe aku agak ketinggalan sikit..Hahahah

Sunday, February 20, 2011

Futsal Untuk SUKOL

Petang Jumaat macam yang aku pernah cerita berlangsung perasmian SUKOL atau nama panjang dia sukan kolej (panjang la sangat kan)...Then,semalam bermula la macam-macam acara antaranya futsal,raghbi dan lain-lain lagi (sebenarnyer tak tahu..huhuhu)..Dan aku??Aku masuk juga tau..Jangan pandangku sebelah mata..hahaha...Aku masuk futsal la apa lagi..AYP main futsal???Kenapa?Mentang-mentang gua ni pemalu,so tak boleh main futsal ker?hahahah...Mula-mula memang malu tapi bila dah start main,malu tu pun terbang melayang...


Dah main semua tu,team aku cuma sampai semi final jer...Then,yang dapat hadiah cuma juara dengan naib juara..Tak ada tempat ketiga..At least aku berpuas hati sebab dapat lepas gian main futsal lepas dah lama aku stop main permainan tu..Aku tak dapat nak bagi komitmen la...Sem lepas aku main la juga,masuk Sukan antara Program and aku main untuk course aku dan..............Kamilah juara!!Ahh,rindunya saat2 tu...Kenangan terindah and medal nya pun sangat la cantik..


Semalam aku ada juga usha futsal lelaki..Lelaki main memang la lagi best kan,diorang main laju..And ada sorang mamat berbaju merah,badan tak besar pun..Dia mengingatkan aku kat pemain Selangor..Ala,pemain favourite aku tu,AMri Yahyah la..Tak kenal ker?Meh aku tunjukkan..
Ini la Amri...hahaha
Muka budak yang main pun akan-akan muka dia juga..Lincah budak tu main macam Amri la juga..Pemain yang dikenali 'rajin atas padang'..

Then,masa main sem lepas ada la sorang mamat ni main,fuhhhh...wa cakap sama lu beb,memang superb...Dia punya skill memang cantik..Aku ingat dia senior rupanya sama part jer pun..Aku minat giler tengok dia main..Start dari tu aku cam muka dia..So,masa futsal lelaki main,aku cari la pemain favourite aku ni and dia memang la main...Tapi kali ni dia main kurang menyengat..Padahal aku punya la tunggu dia main kan,dia tahu tak dia ada supporter?Kalau dia tahu mungkin dia main dengan lebih cemerlang kot...hahahah..giler perasan seyh aku ni...hahah..takde la,just kidding okay...Tapi agak frust la tengok dia main,tapi team dia dapat pergi final cuma aku tak tahu siapa menang..Kawan aku la punya pasal,tarik aku pergi tengok perlawanan raghbi...

Ada satu hal yang menarik,masa aku main tadi aku kena pakai jersi...So lepas dah habis,turn futsal lelaki pula..Masa pemain favourite aku ni main,aku tengok dia punya team pun kena pakai jersi..Aku pun tanya kat roomate aku,aku punya jersi nombor berapa then my roomate cakap nombor 11..So AYP dengan pantas la pandang my favourite player ni ..Guess what??Dia pun pakai jersi yang sama ... Kira senang cakap dia pakai jersi aku la tu..hakhakhakhak...Orang kata jodoh tu depan mata..Dia ker??hahah..macam la dia jer kan yang kat depan mata aku masa tu..Nak berangan tak agak-agak...

*Favourite player aku ni macam Safee Sali...Hahaha...Bukan muka,tapi skill dia...Cuma sayang dia kurang menyerlah masa aku tengok dia semalam..Hari ni frust tak dapat tengok dia main..
*Mencari juga my aF..Tapi tak jumpa...hahahha

Happy Birthday to my lovely brother..

Happy Birthday To my brother..Anak sulong daripada lima adik beradik..Semoga Allah memberkati hidupmu..Amin...

Mohd Khairul Izham
Mohd Azli
Noor Shafina
Nur Afiqah
Mohd Hazrul Hakimi


Saturday, February 19, 2011

I am a good Stalker

Hahahah.....Giler tak boleh bla kan tajuk...Tapi betul la tu,i am a good stalker...Kali ke empat aku jumpa my Af hari Khamis baru ni tapi dari jarak jauh je la...Then,hari ni aku ternampak dia masa aku kat kolej member aku..Today ada perasmian SUKOL yang iaitu sukan antara Kolej  and ada la budak lelaki bising-bising,so aku tengok la kat tingkap..Kot ada yang mengamuk ke,kena histeria ke siang-siang kan..Tiba-tiba mata aku tertumpu la pada seorang lelaki berbaju hitam dalam kalangan lelaki-lelaki berbaju hitam yang lain...Giler tajam mata aku...Lepas tu kawan aku cakap bukan mata tajam tapi mata gatal...hahahah...So,total nya dah lima kali la aku ternampak dia...Hehehe


Actually today ada sambutan maulidur Rasul juga,so ada la perarakan tapi aku tak dapat tengok la perarakannya sebab aku ada kelas ganti kan...And malam tadi aku baru lepas test kot..Agak frust la menjawab,mana tak nya lain tanya lain yang aku jawab...So kena struggle untuk next test la nampaknya...And then aku pergi kelas pagi tadi aku pakai wedges (yang perempuan tahu la apa)..Lepas tu aku kena bahan dengan kawan aku..hahah...giler jahat...Malu sayeee....diorang cakap aku dah jadi ada improvement,hari tu aku pakai kemeja yang girl punya tu pun kena bahan...diaorang cakap aku dah pakai pakaian perempuan...Adoiii,selama ni aku pergi kelas kan pakai baju kurung,baju kurung tu bukan pakaian perempuan ker...huhuhu...Tapi nampak la kan betapa concern nya kawan-kawan aku...hahahaa

Thursday, February 17, 2011

Lagu keinsafan

Dari lagu korea no other aku tukar kepada lagu keinsaafan pula...Supaya dapat hidayah sikit..heheheh

Teruskan tersenyum dan teruskan perjalananmu

Apa pun dugaan yang melanda kita,kita kena kentalkan semangat sebab pasti ada ganjaran yang menanti kita sama ada didunia atau pun akhirat..


Itulah moral yang aku dapat hari ni..Memang as a student,banyak dugaan yang melanda...Masalah assignment la,masalah kawan la,masalah itu la dan macam -macam masalah la kan...Tapi semua tu ada hikmahnya,yang penting kita kena sabar dan redha..


So,conclusion yang aku dapat untuk motivate diri aku ialah,bersabar dan redha dengan apa yang dah jadi...Then,apa pun yang jadi,jangan putus semangat,dan teruskan perjuangan..Teruskan tersenyum meskipun dirimu disakiti..Heheheh..;)


So,aku nak lupakan hal yang dah jadi tu and ambil ianya sebagai lesson untuk hari yang mendatang..Ianya pengalaman untuk aku kenal erti hidup dan erti persahabatan...


Yakin dengan diri,dan yakin dengan ketentuan Allah,InsyaAllah...Dia pasti sediakan yang terbaik untuk kita..Aku dah berusaha semampu aku,aku dah mencuba dan sekarang aku berserah...Sebab aku tak boleh melawan takdir..Dan apa yang dah jadi,aku rasa tak perlu nak tunding jari dekat orang,tengok diri sendiri dulu..Dan let it go...


*Redha itu peringan bagi derita..



Tukar lagu lagi..Super Junior turn..

Sebelum ni lagu aku  never say never and now lagu dari super junior..Wahh,setelah mencari dapat juga aku lagu dari kumpulan yang aku minat iaitu Super Junior..Ni antara lagu yang aku minat...Dan yang kat bawah ni gambar....aishh,malu la nak cakap..Heheh..Dapat pakwe cam ni sumpah tak pandang yang lain dah...Tapi ianya cuma mimpi disiang hari..Tapi si Kyuhyun ni tak la sehensem ni sebelum masuk super junior...Biasa ar korea,mesti la ada yang di adjust kat muka tu..Sebab tu orang korea punya muka nampak perfect jer..
walau macam mana pun kyuhyun tetap dihati dan aku terima dirimu seadanya..caitt..Geli pula aku dengan ayat sendiri..Tapi tengok muka dia ni teringat muka my AF walaupun hakikatnya tak sama pun muka diorang
aku ada terserempak dengan dia buat kali ketiga masa nak pergi kelas tadi tapi dia tak pandang pun
tapi jantung aku macam nak tercabut tau tak,nasib baik la aku tengah cakap dalam phone so
dapat cover line sikit..Kalau la dia tahu jantung aku dah macam drum mesti dia bangga
hahahah..

tapi tadi aku jumpa dia, dia pakai kemeja pink kot..Adoi,giler jambu lelaki pakai pink...hahahah..Aku kurang minat bila lelaki pakai pink..Tapi bila my AF pakai,aku terima la seadanya..hahahah
giler stalker seyh aku ni...Boleh jadi stalker terbaik
Tapi it's ok la as long as dia tak tahu..Kalau dia tahu
aku tak tahu muka ni aku nak campak mana

Dan aku rasa dia tak akan tahu...Hahaha..Dia pun mana kenal aku..Hakhakhak..Best tau bila kita bertepuk sebelah tangan ni,sebab ianya mencabar..(ayat penyedap hati sendiri)..hahahah

Wednesday, February 16, 2011

Bad day..

Patutnya boleh jadi great day tapi sayangnya sebaliknya yang jadi..Aku dah try jernihkan keadaan tapi nampaknya no respond..So,sekarang aku serahkan pada Dia yang kat atas.Dia lebih mengetahui yang terbaik buat kami..

Dan sekarang aku hanya ingat pesan mak aku je la..Mak aku cakap kalau dah orang tak sudi nak kawan terima je la, tak payah nak terhegeh sangat..Ermmm..Mybe ada hikmahnya kan..So,just wait and see...

At least aku dah try kan..Daripada aku jadi ego..Sebab aku admit kalau dulu aku memang ego..Tapi perlahan-lahan aku belajar buang sikit ego tu..Aku try jadi pengalah sebab bagi aku orang yang mengalah tak bererti dia kalah kan..

Memang ada berlaku salah faham...Tapi hopefully dia faham situation aku masa dia bagi 'bad news' yang direka khas untuk aku..Aku baru lepas balik tengok nenek aku yang tak berapa sihat,dengan mood aku bercampur aduk..Tiba-tiba dapat bad news so aku macam tersentap sekejap..Pulakk tu semua pakat nak main rahsia-rahsia dengan aku...So try faham,aku ni manusia biasa jer...

Aku mengaku memang salah aku...Tapi kalau kau rasa dah memang dah benci aku,apa lah daya aku..Ceeewaaahh..hakhakhak..

Dah la,aku dah ready nak pergi masjid as-syakirin ada ceramah sikit...Hehehe..Chow lu,assalamualaikum..

Kepada sahabatku

Hahaha..(sajer nak gelak kejap..)


Actually aku tak berapa nak ada mood hari ini...Entah ke mana mood aku terbang melayang. Nanti la ak try pergi cari..


So,tajuk pun dah lain macam kan...Tapi tak la pelik pun..(eh,apa yang aku merapu ni?)


Arghhh...Biasa la jiwa kacau..hahaha


Actually aku nak buat pengumuman...Wahh...Kepada sahabat ku, (siapa-siapa yang rasa dia sahabat aku tu,kau la orangnya..) Aku nak cakap kalau my life not complete without you..Hakhakhak...No matter what, I love you my friend..


Weiii.(khas untuk orang yang makan cili terasa pedasnya)


Kenapa kau sombong sangat?Bukan nak tegur aku,bukan nak tunggu aku...Yang patut marahnyer aku la wei,asal jadi terbalik pula ceritanya ni...huhuhu...
I admit that yang aku memang dah sayang kau,kalau kau tak ada tak lengkap la hari-hari aku kat sini..Nanti dengan siapa aku nak lepak malam-malam..Nanti tak ada la dah pendatang asing yang setia kat bilik aku ni...Teruk la kau!Jahat giler..huhuhuh...Ooo,kau dah tak anggap aku kawan eyhhh...(Sambil tunjuk pistol air...Pistol real takde nak buat macam mana)...=(


Kepada S dan K...Kalau tambah R dah jadi Shah Rukh Khan kan...Hahahah..Tapi aku ada S and K jer, R belum lagi...Sambung balik,kepada S and K, aku sayang korang..Tak tahu la korang (sambil buat muka paling sedih).....S tangan kanan aku,K tangan kiri..So,of course la aku perlukan kedua-dua tangan aku...Jangan la biar aku jadi kudung..huhuhu...Tapi kalau dah memang itu akhirnyer,siapa aku nak lawan takdir kan...So,redha je la..


Haiyya....Baik dengan sorang ni,gaduh pula dengan sorang ni...Conclusion dia?Conclusionnyer,banyak kan berdoa..Hahahaha...

Tuesday, February 15, 2011

Selamat Hari Kekasih....Buat kekasih Allah..

 Erm,hari ni merupakan hari kelahiran baginda Rasulullah SAW...Sayu jer dengar selawat dekat radio pagi2 tadi..

Monday, February 14, 2011

Setiap yang berlaku ada hikmahnya and I' m sorry dear..

Tomorrow is hari kekasih.. (mesti ada yang tertanya-tanya,bukan hari ni ker?)..Rilex dulu,let me explain..Esok memang hari kekasih..Kekasih kita kan Rasulullah SAW,and esok hari kelahiran kekasih kita yang mulia..;)
Kerana baginda lah kita semua berada di jalan yang benar...And aku yakin mesti ramai yang berharap dapat bertemu dengan kekasih Allah ni kan..Aku pun berharap macam tu,InsyaAllah...Banyakkan berdoa yer..


Ok,now aku nak cerita hal yang berkaitan dengan tajuk aku hari ni..Hari ni memang macam-macam jadi. Dan disebabkan kepulangan aku ke rumah,macam-macam hal yang jadi sama ada dekat UiTM sampai la kat rumah..Tapi aku sentiasa percaya dengan takdir Tuhan..Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya..Kepala memang tengah serabut,aku rasa kalau boleh buka kepala ni mesti dah nampak serabutnya macam akar pokok dah kan..hahaha..


Tadi sebelum balik aku ada la beli roti favourite aku kan lagipun aku memang tak makan dari pagi just minum air je,tapi roti tu boleh tertinggal kat bus stand uitm..hahaha...Tak apa la,aku halalkan la kepada sesiapa yang ambil. Better ada yang ambil dari dibuang,kan dah membazir..


Jujurnya,sekarang aku memang tengah tertekan sikit tapi it's okay la kan..Redha itu.............????yup,redha itu penting sebab sesungguhnya Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaNya..(ada gaya ustazah tak?hehe...)


Then,I want to say sorry dekat my friend...Aku harap kalau dia baca entry ni,aku nak minta maaf kalau aku buat dia bersedih,aku tak tahu kenapa kau bersedih tapi kalau aku la puncanya,sorry okay..Tapi aku nak kau tahu actually I was kind of depressed....Jujur aku pun terasa dengan kau,tapi tak kisah la..Dah lepas pun and aku pun dah selamat sampai rumah..;)


Seriously,aku tak boleh seyh tengok orang menangis lagi-lagi kalau aku rasa aku puncanya..Mula lah rasa bersalah tu datang berpusu-pusu..Berebut-rebut dia datang...hahaha..


Anyway,aku nak ucap terima kasih banyak-banyak dekat kawan aku yang bernama KIM LUTADIAS yang sudi hantar aku kat bus stand even kau dalam keadaan lapar..Actually.....(aku nak kau hantar sampai terminal)hahahah..jujurnya macam tu la,tapi aku tak sampai hati tengok kau yang macam dah sebulan tak makan...And SUE,aku sebenarnya harap kau ada sekali tadi tapi never mind la mybe kau ada hal yang lebih penting dari tu....


Dan kalau boleh aku nak ucap sorry pada yang terasa dengan aku..(huhuu..sayunyer..)heheh...Aku cuma manusia biasa yang tak lepas dari kesilapan,aku pun serba kekurangan..Just accept me for who i am...I'm not perfect. No one is perfect..So ini lah aku a.k.a AF...Hahaha..


Asal macam poyo je ayat aku ni kan?hahah..Tak mau poyo-poyo,tak mau sedih-sedih sebab esok kita nak sambut hari kekasih bagi semua umat Islam..Moga ada sinar sempena maulidur Rasul and jom la kita hayati perjuangan Rasulullah SAW...;)


*Kagum dengan sifat pemaaf Rasulullah SAW..

Sunday, February 13, 2011

AYP kena prepared esok!

Huh,aku kena prepare esok kot2 nama aku kena panggil untuk present..Tapi aku harap tak la kan..Aku sebenarnya tak prepare apa-apa lagi..Esok pukul 4 aku nak kena rushing balik rumah then paginya aku kena drive balik kampung. Petang tu balik UiTM di hatiku ni...Aku tak dapat bayangkan aku terkejar-kejar nanti..hahah..

Actually,bapak aku cakap naper aku tak drive jer bawa kereta pergi uitm,tapi bapak aku cakap time dah sampai UiTM..Bagus kan?Kalau cakap awal-awal memang aku dah bawa,hahaha...So,aku terpaksa terkejar-kejar untuk mengejar bas yang ada esok..Mula-mula naik bas uitm,then naik bus ke Selancar..harap perjalanan aku nanti lancar seperti namanya..hahaha

Aku ni banyak main tau tak..Tak boleh jadi macam ni..Esok nak present,aku boleh post kat blog,boleh main facebook lagi..Ish,ish,ish..Dah la khamis ni debat,khamis ada presentation dan hafazan,jumaat Test...Arghh,terukyer aku..

So,aku nak kena chow chin chau dulu..Tatatitititu..
Assalamualaikum..(wajib jawab tau..Jawab tu biar kuat sikit..hahaha)

Time ni kat bilik lama aku,...rindunyer ..

I Love Doing Work Contest

wahhh....AYP masuk contest tau..Sajer la kan suka suki nak try..Padahal aku mana la ada gambar tengah buat kerja..Adoii..Tapi contest ni memang memerlukan kita upload gambar sedang buat kerja. So,apa lagi?Jom la mencuba...













Contest ni dianjurkan oleh cik Nadia. So,siapa yang berminat sila click CEPAT TEKAN ...Hahaha,bukan paksaan yer...Sajer jer buat huruf besar biar terbeliak mata yang membaca..


so aku bagi gambar kat baawah ni je la..Aku bukannya rajin sangat kan..(mengaku suda..)




So,aku nak tag

1)akuro adachi
2)Cercicak
3)aida

AYP makan panadol

hahaha..mybe this topic bunyi macam biasa je kan?Tapi ianya luar biasa buat aku..Sebab aku ni orangnya penakut ubat. Sakit macam mana pun jangan harap la aku nak makan ubat,aku lebih ambil tindakan redha dan pasrah..hahaha..Kalau demam ke,selalunya aku cuma bertahan je la,paling tidak aku ambil koyok and minyak cap kapak..

But,malam tadi dengan penuh keterpaksaan aku makan panadol sebab sakit kepala yang aku rasa bukan sakit kepala biasa. Sakit yang amat sangat sampai pukul 12.40 a.m aku bangun dan mencari panadol. Wahh,memang sesuatu yang pelik bila AYP cari panadol..Tapi seriously,memang sakit sangat even dah pakai koyok..Dari aku kecil memang aku tak suka makan ubat,tapi cuba bayangkan tiba-tiba aku boleh fikir nak makan panadol..Dapat bayangkan tak betapa sakitnya kepala aku??Cuba imagine kejap...hahaha..Sampai aku rasa nak hentak je kepala kat dinding. So,sebelum aku buat tindakan giler,aku pun mencari la panadol.

Panadol apa yang aku jumpa?Panadol sem lepas yang mak aku bagi aku..hahaha..Mak aku tahu aku kerap pening kepala,so dia ada bagi aku dua biji panadol,tapi memang tak la kan aku nak makan....Yang ada,aku tenung je panadol tu,kot2 berubah jadi coklat cadbury ke kan?hahaha..So,panadol tu la yang aku telan pukul 12 lebih..Tapi aku ada tips sikit bagi yang penakut ubat macam aku..pssttt,jangan bagitahu orang tau. Panadol tu aku kerat empat,so dua biji jadi la lapan..So,lapan kali la aku menyuap dengan air..Sebelum tu aku selawat la dulu..Tapi dah kerat macam tu pun aku rasa macam nak terkeluar balik..hahaha..Then,aku sapu minyak cap kapak and alhamdulillah sakit tu makin surut..

Aku,kakak aku and adik aku memang anti dengan ubat..Hehehe..Even ubat yang berbentuk coklat emak aku pernah beli untuk cergas kan otak..Tapi lepas tu aku tak boleh nak makan. Mak aku ada juga beli macam sejenis pil untuk cergaskan otak yang manis-manis tu..Pil tu kena kemam,tapi aku pergi telan..hahaha..Sebab bila kemam,manis dia hilang then rasa ubat tu memang jelas..Kalau dah ubat tu tetap juga rasa ubat kan..

Ni pun kepala aku masih berpinar sikit..Then,my mom ajak balik kampung jenguk nenek aku yang sakit..So,aku nak kena drive la kan.Drive tu bukan masalahnya. The problem is hari Isnin aku ada kelas. Tapi tak sampai hati nak tolak permintaan dia. Memang la dia tak paksa aku,dia pun tak suruh aku skip tapi sebagai seorang anak,takkan la kita tak boleh faham isi hati mak kita..Memang dia tak paksa,tapi for sure dalam hati dia,dia mengharap aku bawa dia..So,apa keputusan aku?Tunggu je la nanti..

*Dalam dilema

Friday, February 11, 2011

ANGAU

ting tong...


Hahaha..Now,aku ada dekat tempat yang aku rindukan, iaitu katil aku (katil dirumah)!!hahaha...Actually, semua kelas aku cancel hari ni..Yang tak cancel kelas debat je..Jangan tanya la pasal debat lagi,sebab perdebatan aku dipostpone lagi...hahahaah...asyik postpone je..sebenarnye kan..shhh..jangan bagitahu orang..Meh nak bisik..(Aku tak pergi kelas debat..)...hehehe..


Bukan main happy aku nak balik tadi...hehehe..giler tak happy,mesti la happy kan..


Lupakan sekejap pasal happy..Sebab aku nak buka topik angau..Angau atau nama glamournya gila bayang..Majoriti mereka-mereka yang dah matang pernah alami penyakit ni..Penyakit ni ubatnya bagi ubat batuk cap ibu dan anak jer senang..hahaha...kawan-kawan aku (termasuk aku kot) memang tengah dilanda penyakit ni..Penyakit ni rupanya berjangkit...So,penawarnya memang susah la nak dapat,kemungkinan untuk tak dapat tu 98 %..hahahahaha


symptom dia selalunya orang sakit angau ni makan tak lalu (kalau aku makan makin selera)..tidur tak lena (kalau aku sorong je bantal,confirm la lena)..mandi tak basah..(yang ni tipu...mana ada mandi tak basah,dah nama pun mandi kan,kena air..confirm la basah..lain la kalau mandi guna pasir kan..)..Selain tu orang angau ni kuat termenung,murah senyuman (sebab suka senyum sorang-sorang)..Nak tahu tak aku angau dekat siapa?Tak nak tahu?Ahh,peduli apa,aku nak bagitahu juga..Aku angau dekat....yang kat bawah ni..


amacam?handsome kan???cute la..hahaha..dah la aku minat tengok lelaki pakai cap,pakai pula cermin mata
memang bikin wa cair la kan..hahah..Actually,aku tiap-tiap hari jumpa dia..Dia je tak jumpa aku
sebab aku tengok muka dia dalam laptop tiap-tiap hari
hahahahahah
dia ajak aku kahwin...Tapi aku cakap tak boleh..Sebab kitaorang berlainan agama..huhuhuhu
Maka aku semadikan kisah cinta kitaorang dengan lagu Cinta Anganan Minah Jenin
hikhikhikhik..


Kalau dapat pakwe macam kat atas agak-agak ada ke girl la nak berlaku curang??Yang curang tu aku cadang pergi terjun bangunan je la..Melainkan kalau perangai si lelaki tu buruk memang wajib la ditinggalkan tapi bukan untuk dicurangkan..Tak baik tau curang-curang,jadi la manusia yang setia kalau kita nak orang setia dengan kita (eh,tiba-tiba pulakkk...)


Tapi kan kenapa ekk lelaki suka bagi harapan dekat perempuan???Last-last perempuan tu dok angau tapi lelaki tu sebenarnya tak ada feeling pun..huh,kejam bin zalim..Aku bercakap berdasarkan pengalaman kawan-kawan...........ter.....masuk....aku (sambil tutup muka)..


Dah la,tutup cerita pasal angau sebab aku pun dah nak tutup mata yang kian kuyu..Akhir kata dari pihak penaja, jauhi diri daripada  penyakit angau..(aku tak tahu apa yang aku mengarut..)
antara example muka orang tengah angau..
ni contoh jer..tapi pemilik wajah ni
takde angau kat sape-sape
pun..=P..HEHE

Thursday, February 10, 2011

Rabu yang indah

sekarang dah nak masuk kul 2...tapi aku tak tido lagi..Aku tak nak tido selagi tak post entry ni..hahaha
Tapi hari ni (Rabu) memang aku buat kerja giler jer kejer nyer...Mula - mula dalam pukul 12 kot gitu aku dengan my roomate pergi ke kolej yang berhadapan dengan kolej aku untuk dapatkan air gedegang (air tin..bila masuk duit je,gedegang!air pun jatuh..hahahah)..mula-mula try juga kat kolej aku tapi duit tersekat pulak dahh..memang macam tak betul sikit la kitaorang...


then,dalam pkul 1 lebih tiba-tiba lapar pula kan...Aku pun buat maggi la apa lagi...Hahaha..Teruk betul makan lewat macam tu..heheh


actually hari nni hari yang aku rasa best sangat.. Inilah hikmah dari Dia..Bermula dengan aku yang tengah serabut dengan jiwa kacau,then aku diberi sesuatu yang lebih baik..


sebenarnya kan, aku terjumpa dengan my AF...hahaha..orang yang aku admire tu la..hahaha...Bayang la, first and last aku jumpa masa bulan satu kot..Lepas tu tak nampak dah,yang peliknya kawan aku selalu terserempak dengan dia..Then,tiba-tiba masa aku nak pergi kelas petang tadi aku ternampak la dia..aku pandang sekali dan aku terus pusing ke lain...dia pandang juga cuma aku tak sure dia pandang aku atau kawan aku..heheh..Dah la aku pernah buat benda yang tak patut dibuat oleh seorang AYP..hahaha..Aku harap kalau nanti dia jumpa pasangan,biarlah dia jumpa yang baik..;)..aku akan happy sekali untuk dia...Sebab aku rasa dia sangat baik..cewaahh...pasrah je bunyi ayat..Tapi betul la,aku harap dia dapat girl yang baik-baik..Tapi kalau dia nak aku pun apa salahnya..Amat dialukan....hahaha.....


Tu cerita pasal my AF..Then,yang buat aku terharu sikap keterbukaan kawan aku ni..Thanks my friend (Nia and Sue), i love you plus-plus lah beb...hehehe...


Syukur sangat-sangat..Kalau sebelum ni aku pernah rasa kecewa now,Dia dah tunjukkan hikmahNya..Sesungguhnya Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya..Sebab tu la redha itu penting...heheheh..

Wednesday, February 9, 2011

CINTA DAN BOLA

Episod 2


Sudah dua hari Fisya menunggu panggilan dari Amar setelah kejayaan pasukan Amar memenangi piala Malaysia dan Amar terpilih menjadi pemain terbaik. Apa kata kalau aku je call dia?bisik hatinya lalu dia mendail nombor telefon buah hatinya. Hampa,itulah yang dirasakan apabila panggilannya tidak berjawab. Tidak beberapa lama kemudian telefonnya berdering dan dengan malas dia mengangkat.
   “Hello,”
   “Hai sayang...,”
   “Amar?”soalnya ceria apabila mendengar suara yang dirindui berada dihujung talian.
   “Ye la,siapa lagi...Ada banyak sangat ke lelaki yang call selain Am?”
  “Tak ada la,Cuma terkejut...Ingatkan orang tu dah lupa kat kita lepas dapat anugerah pemain terbaik kan..,”sindir Fisya.
  “Tu la pasal,orang kat sini asyik ingat je orang sana..Tunggu juga ucapan tahniah dari yang disana tapi hampa...No wish,no call..No call,no wish..,”Amar membalas dengan sindiran. Ambik kau!Kan dah terkena balik,gerutu hatinya.
   “Sorry..Memang nak wish tapi takut Am busy,nak rest..Tu yang tak nak ganggu,”
   “It’s okay la my dear...Esok free tak?”
   “Esok kan hari Sabtu,of course la free..,”
   “Am datang ambil Fie okay..Kita hang out,and ajak la Atul and his boyfriend sekali..,”
   “Really?Erm,okay I wil tell her about it..,”
   “Okay la,Am nak sambung training ni..Esok kita jumpa okay..,”
  “Okay,take care...,”talian telah dimatikan. Hatinya berbunga riang. Selangor ke Segamat?Lebih kurang empat jam perjalanan. Erm,apalah sangat empat jam,dah dekat dua bulan tak jumpa. Ishh,apalah aku ni..Nak buat macam mana,percintaan jarak jauh ni perlukan pengorbanan sikit.

Hari yang ditunggu menjelang tiba. Seperti yang dijanjikan Amar datang mengambilnya dan mereka keluar bersiar-siar ke negeri Melaka setelah bersepakat untuk mengunjungi Negeri yang digelar kota bersejarah itu.
   “Fie,aku dengan Faiz nak masuk Kota A Famosa dulu tau..”kata Atul.
   “Okay,kau masuk dulu nanti aku dengan Am follow..,”balas Fisya dan Atul mengangguk faham.
  “Fie,nantikan Am akan diserapkan jadi player kebangsaan. Fie pun tahu kan itulah impian yang Am tunggu,”
   “Alhamdulillah,tercapai juga cita-cita Am..Tapi nanti bertambah sibuk la Am kan,”
  “Mungkin la..Tapi Fie jangan risau..Am akan pastikan Am ada masa untuk call Fie..,”kata Amar dan itu sudah cukup membuatkannya lega.

Seperti jangkaanya,Amar kini semakin sibuk namun dia harus banyak bersabar menghadapi semua itu. Kadangkala setiap kali menelefon Amar, pasti jejaka itu sedang bermain bola.
    “Oii,kau ni kenapa sayangku?”tegur Atul sewaktu mereka singgah ke kedai buku.
   “Tadi aku call Am..Dia tak ada training tapi dia tengah main futsal..So,berbual sekejap je la..Malam tadi aku call pun tengah main bola..Bola,bola,bola..,”
 “Hahaha..Nasib kau la kawan..Saingan kau bukan perempuan tapi sebiji bola..Tapi kalau aku jadi kau,memang aku tak boleh tahan..Nasib la Faiz tu kaki bangku,”kata Atul lalu tergelak. Fisya meleperkan bibirnya lalu melepaskan keluhan. Kadang-kadang timbul cemburu melihat rakannya bermain mesej dengan buah hati masing-masing. Namun itulah harga yang harus dibayar apabila menerima jejaka bernama Amar itu. Tiba-tiba matanya terpandang pada sebuah majalah Arena Bola Sepak. Macam kenal je cover depan majalah ni..Familiar betul muka mamat ni.,bisik hatinya lalu dibaca tajuk depannya.
   Amar kian menyerlah
Patutlah macam kenal..Bukan macam dah,memang kenal sangat dah ni..,hatinya berbisik sambil bibir mengukir senyuman.
   “Woww,Amar masuk majalah...Habislah kau Fie,confirm tergugat. Amar tu dah la ada rupa,sekarang dah makin famous..Market pun naik ma...Saingan kau lepas ni bukan bola je dah,tapi girl yang cun melecun. Eh,aku pergi bayar dulu,”Atul terus beredar. Senyuman dibibirnya hilang saat mendengar kata-kata Atul sebentar tadi. Nasib baik kau kawan aku Tul,kalau tak memang ada yang makan  sup selipar aku ni..,getus hatinya. Sewaktu ingin membayar,tiba-tiba seorang gadis cuba menjeling pada majalahnya.
   “Eh,Amar la....Mia,Amar jadi cover depan la..I pun nak beli la magazine tu..,”kata gadis disebelahnya kepada rakannya lalu dia pergi mendapatkan majalah itu. Aku kena belajar lebih lepas ni tentang macam mana untuk menjadi lebih sabar,hatinya berbisik lalu dia melepaskan satu keluhan berat

Lelaki Dayus???

Wahh,tiba-tiba je kan aku buka topik ni..Bukan apa,aku teringat baru-baru ni aku ada terdengar ceramah dari seorang ustad ni (tak pasti la ustad mana sebab dalam radio)..Dia ada cakap tiga golongan yang tak cium bau syurga ialah orang yang derhaka kepada kedua ibu bapa,orang yang memutuskan silaturrahim and the last one lelaki dayus..


Apa itu dayus??Kalau dulu aku punya kefahaman la kan, aku ingat dayus ni lelaki yang pukul perempuan je..So,lepas dengar ceramah ni ustad tu macam explain about dayus..So,dia cakap lelaki dayus ni lelaki yang biarkan isteri dia buat keburukan,dia biarkan isteri dia dedah aurat,dia biarkan isteri dia berpegangan dengan orang lain..Means that,dia ignore tanpa apa-apa tindakan.


Then,aku pun search la kan..(perasaan ingin tahu yang membuak)..


So,yang aku jumpa ialah lebih kurang sama juga..Dia cakap lelaki dayus lelaki yang membiarkan ahlinya means that dia punya isteri dan keluarganya..


Lelaki yang biarkan isteri or family dia masuk akademi fantasia and yang selevel dengannya pun dikira dayus!!
Suami yang biar isteri dia bersalin oleh doktor lelaki pun dikira dayus kalau darurat tu boleh kot..Sebab agama Islam bukan agama yang membebankan..


Tak sangka la pula kan..Kadang-kadang benda macam ni selalu terlepas pandang..Aku dapat info ni dari http://attazkirah.wordpress.com/2008/08/24/dayus-dosa-besar/ ..ada banyak la lagi senarainya..Semoga ianya berguna untuk kita..Wallahualam..

Tuesday, February 8, 2011

tukar lagi...

Di atas satu cinta --> NEVER SAY NEVER....
sesuai untuk situasi aku ni...hehehe

CINTA DAN BOLA

CINTA DAN BOLA (episod 1/4)


Fisya memandang gambar yang tertera pada galeri telefon bimbinya. Tersenyum memandang lelaki berkulit cerah itu yang merupakan pemilik kepada nama Amar. Sudah hampir setahun hubungan mereka terjalin. Dengan menongkat dagu Fisya mengingati saat pertemuan mereka.
   “Fie,lepas ni pergi makan nak?Aku lapar ni..,”kata Atul,sahabatnya.
   “Ok..Tul,kepala aku pening la...Dari semalam tak hilang lagi ni,”kata Fisya.
   “Tu la kau,dari semalam dah aku suruh makan ubat,kau degil...Dah,tu nak pergi klinik tak?”
   “Klinik?Memang tak la kan....,”
  “Hishh,kepala batu la kau ni..Eh,jom la makan,tadi Faiz dah marah aku tau,dia tak kasi aku makan lewat pada masanya,nanti gastrik datang...,”kata Atul dengan gaya manjanya. Gadis itu memang sedang hangat bercinta dengan jejaka bernama Faiz.
  “Kau tak habis-habis dengan Faiz kau....Macam la dia tu doktor kan..Konon-konon take care la tu..Eii,geli aku dengar...,”
 “Jealous la tu sebab kau tak ada pakwe...,”Atul menjelir lidah ke arahnya. Fisya membulatkan matanya sambil menarik pipi Atul.
   “Aku langsung tak jealous la dengan kau punya kerempeng tu..Aku....Aduh!”Fisya mengaduh kesakitan apabila kepalanya seperti dibaling sesuatu objek besar.
“Fie,kau ok tak?”soal Atul.
   “Tul,kenapa aku rasa macam tengah duduk dalam rollercoaster..,”
  “Rollercoaster?Bulan depan baru kita nak pergi main...,”jawab Atul. Tiba-tiba matanya tertumpu pada sebiji bola lalu Atul mengambilnya dan menunjukkan pada Fisya.
   “Kurang asam..Siapa punya kerja ni..,”kata Fisya geram dan tiba-tiba mereka didatangi oleh seorang lelaki.
  “Err,sorry..Saya tak sengaja,nak sepak masuk goal tapi kena dekat ‘goal’ lain pula..,”kata jejaka tinggi lampai itu. Baru sahaja Fisya ingin memarahinya namun ianya terhenti saat ditoleh kepada tuan punya suara. Alahai..Mana perginya rasa marah aku tadi?bisik hatinya.
  “Ohh,ok..Tak apa,sikit je..,”balas Fisya menguntum senyuman. Itulah detik pertama pertemuan mereka di padang bola beberapa bulan lalu. Setelah dari itu mereka bertukar nombor dan berkawan sehingga la mula menjalin hubungan yang lebih serius.
  “Woii!!”sergah satu suara. Bagai nak tercabut jantungnya saat itu.
  “Atul,kalau tiap-tiap hari kau buat aku terkejut macam ni,aku boleh kena heart attack Tul..,”
  “Opss..Sorry..Bukan apa,aku excited ni ha nak tunjuk kat kau something..,”kata Atul lalu menunjukkan senaskah surat khabar Metro dan membuka helaian belakang pada bahagian Sukan. Fisya terseyum melihat tajuk besarnya.
  Amar dianugerahkan pemain terbaik
  “Thanks Atul...Aku busy buat assignment tak sempat nak tengok perlawanan malam tadi,”kata Fisya.
  “Amar ada call kau tak?”soal Atul dan Fisya menggeleng perlahan.
  “Erm,dia sibuk kot..Mybe tak sempat nak call kau,”Atul cuba menenangkan hati Fisya dan Fisya Cuma membalas dengan anggukan perlahan. Apa kena kawan aku ni,tadi geleng sekarang angguk..Dah macam lagu Ahli Fikir dah ni,bisik hati Atul.
  “Dah,tak payah nak buat muka sedih sangat. Ikut aku jom,aku dengan Faiz nak outing..Karaoke jom,release tension..,”
  “Tak nak la kacau korang berdua..,”
  “Mana ada kacaunya...,”
  “A’ah kan..Mana ada kacau..Lagi pun tak boleh biarkan korang keluar berdua.Nanti ada yang ketiga datang. Aku siap kejap,”Fisya terus bergegas ke bilik air manakala Atul mencebir bibir. Banyak dia punya orang ketiga,kan senang kalau dia cakap memang dia nak pergi. Pandai betul kawan aku ni berkias,bisik hatinya.

AYP kena berlakon la pulakkk

Tadi aku baru je lepas discuss mengenai assignment aku..So,for this subject kitaorang nak kena acting depan student yang lalu lalang nanti. bayang kan lah AYP nak berlakon...owhhh,satu cabaran yang berat buat AYP..Dah la kes debat tu tak lepas-lepas lagi...hehehe...risau betul...


So,untuk berlakon nanti AYP dapat watak yang bukan diri AYP...susah kot sebab AYP kena jadi seorang gadis yang lemah lembut..Awww....Mula-mula memang terkejut,mana taknya kenapa aku dapat watak ni...hahahaa....so,kawan satu group aku cakap aku sesuai watak tu..Yupp,memang sesuai,sesuai untuk menjahanamkan watak tu..hehehe...


Tapi takkan nak giveup sebelum mencuba kan??so,aku akan try bawa watak tu semampu aku..Aku pun bukan pandai berlakon..Nak-nak kena acting depan orang ramai..Haiiiiiiii,,aku takut pengsan je kat stage tu...hahah..


anyway,aku kena prepare lebih la nak berlakon ni...walau pun acting aku tak macam pelakon professional at least aku kena buat betul-betul,usaha tu biar nampak kan..:)


*teringin untuk jadi pelakon..tapi lebih minat bawa watak ganas and watak komedi...;)

Sunday, February 6, 2011

sampai juga akhirnya aku ke UiTM Segamat ni...hahaha...Dah dapat cuti seminggu mesti ar dah mula liat kan nak balik..Pulak tu cuti seminggu ni sangat bermakna untuk aku...Mana taknya,adik beradik aku semua balik..Bukan senang kan nak berkumpul lengkap semuanya bila masing-masing dah ada komitment sendiri..Mybe tu hikmah lepas macam-macam situasi yang jadi kat aku sebelum balik ke rumah..:)..Ouuu,rindu my rumah...hahahah...

sekarang aku tengah mencari background baru...Tapi sayang la pula nak buang background ni...pulak tu aku terjumpa background yang lawa-lawa..Tapi masih tak berjumpa bckground warna merah hitam..it's okay,masih terus mencari...

owww....esok dah start kelas..well,AYP kena bersemangat!hahaha...

sebenarnya kan............aku tak tahu nak membebel apa la....hahahah..sebab tu ayat aku dari atas sampai ke bawah tak ada kena mengena...hahahah

ha...tiba-tiba idea datang menjelma saat aku tertengok fb seseorang...yup,seseorang yang aku suka. tapi rasanya dia ramai peminta kot,tipu la kalau tak ada yang minat kan. rupa ada,perangai pun nampak baik. tapi apa yang boelh aku cakap kat diri aku 'forget about him'...hahaha...dia tak kenal pun aku,tapi aku kenal dia...hahaha...peribadi dia yang nampak matang sebagai anak sulong buat aku bertambah-tambah la suka...hahaha....tapi bukan la sampai tahap nak bercinta dengan dia,just mengagumi keperibadian dia...ceeewaaahhh...

owhh,aku kesunyian la...dalam bilik ni aku sorang-sorang jer...roomate yang lain tak tahu kemana menghilang,yang tak balik lagi pun ada..maklum la esok dia kelas pukul 2...best kan???argghhh,jelesnyer aku dengan dia.....hahahah...

aishhh,keboringan yang datang melanda...tadi kawan aku ada cerita satu cerita...ermm...dia cakap si 'dia' yang pernah buat aku frust menonggeng dahulu kala (zaman aku tak matang agi..) ada minta tolong dia untuk tackle aku...hahahaha...jap,kelakar ke??macam tak je....huhuhu...ahh,benda dah lepas bia la terlepas..let by gone be by gone..harap dia jumpa perempuan yang sesuai dengan dia...hehehe...aku bukan orangnya...

eh,time aku tulis blog,time tu juga la ada yang ajak chat kat fb....ish ish ish...kebanyakan bagi ayat yang sama 'ganggu tak?'...'asal mana'...'ada kat mana'...herm...diorang ni pakat ke bagi ayat yang sama wahai kaum adam?opps,aku ternampak satu fb seorang lelaki ni yang nampak cool berbaju melayu..so,aku buka la kan...jeng...jeng..jeng..ada satu picture dia tak pakai baju...reject terus la...hahaha..aku tak suka betul tengok laki bergambar tak pakai baju,takpun lelaki yang suka tunjuk badan..jangan tanya kenapa,tapi aku memang tak suka...hahah

tiba-tiba aku teringat hari sabtu punya malam...kitaorang satu family tengok ceerita hindustan Badshah..Memang cerita lama,tapi best kot..Tergelak-gelak kitaorang...Ermmhhh,moment yang sangat indah...ku kepal-kepal lalu ku simpan dalam minda dan hati dan ku bawa ke uitm ini...hahahahah

dah la,aku rasa makin lama aku makin merapu...baik aku sudahi dengan wabillahitaufikwalhidayah...wassalamualaikum,warahmatullahhiwabarakatuh...hehehe

*tengah dalam dunia keblurran lagi....hahahah

Thursday, February 3, 2011

AYP terperangkap

(ngintai jap....)..ouhh,line agak clear disini..

hahahaa....Actually,AYP terperangkap sebab kawasan tempat tinggal AYP banjir,tapi rumah AYP tak banjir la sebab rumah AYP bukit..Rindu rasa nak post new entry..Tapi nak buat macam mana my broadband tertinggal dekat kolej..Ada juga plan nak ke Segamat mengambilnya tapi aku diuji dengan berita banjir untuk ke sana..Segala assignment pun tergendala..Ni pun aku pinjam broadband kawan aku nak buat assignment,tapi sekarang tengah kebuntuan idea tu yang check in kat sini..haahaha..


Frust...Ye la,sejak ada broadband,I tak boleh nak berpisah taww...hakhakhak...Tapi apakan daya,kecuaianku memusnahkan segalanya..teng..teng..teng..(music background)...Tapi yang memeranjatkan aku sewaktu aku memasuki site Love shine ini..hahaha...fuiyooo,kawan aku dah ada blog, lawa siot blog dia...ni yang buat aku jeles + cemburu ni....bila masa yang dia ada blog ni pun aku tak taw, yang aku tau aku punya blog lagi berusia dari dia...hahahaa..cik Aida,blog anda http://santaibersamaaida.blogspot.com/ sangat cantik dan anda buat saya rasa macam nak bom anda punya blog...hahahah...(nampak tak betapa teruknya aku,dah la pinjam broadband dia,ada hati nak bom...)..


Sebenarnya banyak yang aku nak story kat sini but I've to go...go ke mana???siapkan assignment la.........adoiyaiii...




*tak jumpa idea nak buat assignment...huhu