Friday, April 1, 2011

April Fool..Tak boleh?





Dimulakan dengan bismillah dan surah Al-Asr...


Ok...teruskan tajuk utama berita hari ni..Hari ni berapa hari bulan?Kalau aku tanya roomate aku ni confirm sepakan 360 darjah keluar..Dah sah-sah kalendar depan biji mata...


Hari ni 1 April...Orag dok cakap April Fool...Kesian April,fool rupanya dia...Ku sangka kan bijak rupanya fool...Hahahah...Aishh,tak baik la...hahaha....Ada yang cakap April Fool tak baik disambut sebab hari tu adalah hari Orang Kristian jatuhkan Islam..Dan orang Islam banyak dibunuh...


Herm...Tapi orang Islam ada yang tahu and jadikan hari tersebut hari mengenakan kawan-kawan and family dan yang sekutu dengannya..Sebenarnya bukan hari ni je kita boleh kena kan kawan kita,tiap-tiap hari pun boleh..Macam kawan saya NorSuaida Alwee yang memang suka kenakan saya dan saya tak tahu kenapa saya relakan diri untuk dikenakan..bergitu pasrah orangnya saya ni..(-____-)..heeeeeee....Macam hari kekasih juga,tiap-tiap hari kita boleh celebrate tak payah nak tunggu tunggu hari valentine..Lagipun haram disambut hari valentine..


Walaubagaimana pun malam tadi aku terkena juga dengan kawan aku..Konon-konon nak buat aku sakit hati,last-last dia yang sakit hati...hahaha...Tak apa kawan,next time try lagi...Konon-konon dia nak bagitahu aku budak yang aku admire tu suka dia..Apa feedback aku?Aku pergi support dia terima budak yang aku suka tu...hahahah...Dah la tu,aku pergi compare pula budak tu dengan sayang-sayang dia...Mana tak hangin dia,....hahahaha....Mana la aku tahu kau nak kenakan aku,kan tak pasal-pasal aku berlaku jujur disitu...hahah..


Tak kisah la April Fool ke April clever ker yang penting hari ni ialah Hari Jumaat...Kepada lelaki pergi lah sembahyang Jumaat..Kawan aku cukup tak suka lelaki tak pergi sembahyang Jumaat,bagus kan?Ye la,macam mana nak buat suami macam tu?Tiga kali berturut-turut tak pergi sembahyang jumaat pintu hati tertutup tau...


Yang pasti aku rasa lega sikit...Thanks kawan...kalau peristiwa tu tak terjadi mungkin aku masih leka...('',)....

Potong kuku ikut sunnah dan adab memakai cincin

selalunya benda-benda macam ni kita selalu terlepas pandang kan...Kadang-kadang main hentam je nak potong kuku mana..Dalam nak hentak-hentam terpotong kulit sekali..hakhakhak..

Tadi meronda-ronda aku ternampk entry kat blok bisyairi kat sini ada info yang diberikan..then mengenai cincin sebab rata-rata remaja suka pakai cincin kat jari telunjuk dan ibu jari..Tak elok bila pakai macam tu lagi-lagi bila kita dah tahu dan buat-buat tak tahu..Sebab dulu pun aku suka pakai kat jari telunjuk dengan ibu jari tapi lepas ustad aku bagitahu tak elok,aku cuma pakai kat jari manis je..(konon-konon macam orang dah bertunang)...hahaha