Friday, October 21, 2011

Ada Negara nak serang Malaysia

Ada negara nak serang Malaysia!
Assalamualaikum w.b.t
Hah?Apa kau punya tajuk ni seyh?Terbeliak tak mata?Ada rasa takut tak?Ada?Ada?Tak ada?Ya Allah.....Parahhhhhh...
actually, aku tak tahu la sejauh mana kebenarannya tapi aku dapat dari sumber yang tertentu...Kalau salah jangan la serang aku pula....Hahaha...
Actually kita kena berhati-hati...Selalu disebut Malaysia negara aman, tapi kita sendiri tak pasti selama mana keamanan tu..Tengok jer la keadaan di negara kita...Isu politik, isu BERSIH..Isu fitnah..Gossip..Semua tu jadi santapan dalam majalah, newspaper...Haihh..
Aku rasa Malaysia patut contohi negara Korea...Jap, aku cakap macam ni bukan sebab aku fanatik Korea okay...Maklum la kat kelas budak-budak ni dah cop aku sebagai Korea..Ada cop kat dahi tulis Korea and super junior...Hahaha..Actually negara diorang setiap lelaki wajib masuk something like army ke apa entah namanya tapi lebih kurang macam tu la...Berkaitan ketenteraan... bila umur 29 tahun...SEMUA...selama 2 tahun..So, boleh dikatakan, semua lelaki yang 29 tahun ke atas dah ada asas ketenteraan..
Kalau negara kita buat macam tu, barulah ada dapat lahirkan wira-wira negara pada masa akan datang..Yeahh....Nak harapkan PLKN jer memang tak la..Ada yang masuk dengan keluar sama jer, tak ada perubahan...
Kita semua tak rasa erti keperitan yang ditanggung pejuang-pejuang dulu..Kalau kita betul-betul menghayati perjuangan diorang tu semua, and hayati kisah sejarah dulu, mesti kita takutnya punya dan tak nak benda tu jadi..Masalahnya, kita yang remaja ni lahir-lahir dah hidup dalam keadaan aman...
Sejauh mana kita boleh selesa dengan kedudukan negara kita ni?Malaysia patut buat something dengan anak bangsa..terutama golongan belia...Supaya ada pelapis pada masa akan datang...Yang paling penting hal agama perlu diutamakan..
Jangan nak terlalu berpolitik, terlalu nak menfitnah, penuh dengan dunia glamour, gossip, hiburan...Stoppppp laa.. Ini masanya fikir macam mana nak majukan negara..Jangan ketinggalan...Orang putih tu dah jauh ke depan, nak mencapai bintang...Yang kita bintang pun  tak nampak lagi, masih tercari-cari...Adoii...Wake up!!
Nak tahu negara mana yang sedia nak serang negara kita baca kat sini http://www.dezamancottage.com/2011/09/singapura-sedia-berperang-adakah-anda.html
Buat apa nak serang-serang..Seronok ke tengok pertumpahan darah berlaku?Tolong la jangan fikirkan kepentingan diri sampai nak gadaikan nyawa rakyat dan orang yang tak bersalah..Tolong fikir pakai otak....