Monday, June 27, 2011

Qasidah Istighfar



Secara tak sengaja masa kelas tadi aku lupa nak silent handphone aku.. So tiba-tiba phone aku berbunyi lagu ni part rabbi zidni....Aku cut bahagian tu.. Then masa berbunyi ada la yang tertanya-tanya 'lagu apa tu'.. ada yang cakap 'lagu benda lahh tu' dengan nada macam aku ni pasang lagu merepek la sangat kan... ada 'lagu apa tu doh' dengan nada macam pelik sangat lagu aku ni...Eh, lagu aku pulak, i mean lagu kat handphone aku ni....Dan mybe ada yang dengar cakap' scary nya lagu kau'....well....Lantak lah kan, nak komen lebih-lebih pun tak elok rasanya...So pada yang dah baca post aku ni, so korang tahu la dah kan lagu handphone aku yang berbunyi time kelas puan Iffa...Not a weird song but qasidah song....okay?May Allah blessing you... (^^,)

Muslim football player




Saya suka sangat tengok video ni....awesome!

I'm not Perfect...I'm sorry dear

Aku dah nampak silapnya langkah aku...First aku leka dengan ‘yang satu ni’ sampai lupa komitmen aku pada ‘yang lain’..Then silap aku, bila marah menguasai diri, aku lupa pandang kebaikan ‘yang satu’ ni...Padahal masa aku kecewa ‘dgn yang lain’ yang ‘satu ni’ la yang ada.....Aku ingat lagi ada la satu hari ni masa aku di sem dua..Aku tunggu ‘yang lain’ ni...Tunggu punya tunggu rupanya ‘yang lain’ ni dah tinggalkan aku...Hahaha..Padan muka kau kena tinggal!..But ‘yang satu’ ni cakap “Kau jangan risau la, aku kan ada”..Ayat ni la yang pujuk hati aku masa tu...Senang cerita ‘yang satu’ dan ‘yang lain’ ni sebenarnya ADA Cuma mungkin ada masanya aku rasa kewujudannya dan ada masa aku tak rasa kewujudannya....


Yeah, I admit my mistake...It’s not your fault la ‘yang satu’ dan ‘yang lain’...That’s my mistake...Like my friend said before, nobody is perfect...Today I learn that nobody is perfect and practice make perfect so that I should put an effort to practice more and more to be a good friend for my belove friend......








I’m the author of my life, unfortunately I’m writing in pen so I can’t erase my mistakes

Hipokritnya aku

Today aku kena present aku punya speech at in front of my class..I’m so nervous...And try to fight with my nervousness..Thank to Allah, semuanya okay...Ramai(lebih dari satu tu ramai la kan.. :P ) yang puji aku punya confident level dah makin meningkat...Even masa bagi speech tu aku ada sangkut sekejap sebab nak ketawa..semuanya sebab nervous...Disebabkan nervous, I told them that I’ve two brothers..Actually, i’ve 3 brothers include my younger brother..haha..Kawan aku ada perasan my mistake la..Aku ada tanya classmate aku, nampak sangat ke nervous aku sebab dia yang paling hampir but dia cakap tak pun and dia tak sangka aku boleh cakap macam tu, dengan lembut, dengan cara aku cakap pun ok... haha, blushing sekejap....my motivator pun cakap aku dah improve..My lecturer asked me “are you nervous” and i said yes...mybe sebab aku terberhenti tiba-tiba..haha..thanks ye KIM LUTADIAS dan Miera yang sudi bagi tepukan kat aku..haha
Actually ada bad moment..





Aku ni tak dipandang..Sedih aku bila aku tanya tak ada sorang pun reply apa yang aku tanya..Terus berbincang seolah-olah aku tak ada..Bohong la kalau tak dengar..Aku ulang lebih dari 3 kali..Takkan la sorang pun tak boleh nak jawab soalan aku..Aku bukan bagi soalan add math pun..Try la imagine, kau tanya kat orang then tak ada sorang pun layan seolah-olah kau masa tu memang tengah cakap sorang-sorang kan...Bila aku rapat dengan yang lain, kau kata aku lupa, tinggal kau..Tapi sedar tak kau tak hargai aku,,That’s why aku mencari yang lain...Dari dulu aku rasa tersisih, that’s why juga kerenggangan dulu menyebabkan tercipta satu hubungan baru..But bila hubungan tu runtuh aku sedar something..I need you and you need me..but then I felt that I need you but you did not need me..Kadang-kadang aku rasa hipokritnya aku..Pretend eolah-olah tak ada apa-apa jadi padahal hati sakit..Tapi tak salah hipokrit untuk kebaikan...So teruskan lah hipokrit AYP...




life quotes at charmroyal.com

Yeah.. u killed me!


Sad Love Quotes from dolliecrave.com