Tuesday, May 10, 2011

Tutorial Lajukan Buffering Ketika Menonton Video online





Tiba-tiba jer aku buat tutorial ni apa kejadahnya ni?haahaa...lek luuuu...lekkk luuu...Aku bukan la expert mana nak buat tutorial kann..Tapi aku cuma nak share something yang boleh dishare kan...

Pernah tak time korang tengok video online korang rasa macam nak sumbat jer kepala korang dalam laptop or computer korang gara-gara lembap sangat dan penat menunggu nak menonton video online...Aku yakin sangat mesti pernah punya la kan, kalau tak pun mesti korang rasa nak lompat tinggi-tinggi sebab tahan marah menunggu video favourite dalam keadaan yang lembap tahap anak cipan kan?

Ok,ok...aku tahu aku dah banyak bebel tapi tutorialnya tak story lagi...ok, aku nak cerita la ni,sabar kan separuh daripada iman...erm,apa kata aku cerita lagi dua hari jer nanti??hahahhahahahha....Actually aku tak test lagi tapi kejap lagi nak mencuba tutorialnya...

So kalau nak tahu tutorialnya boleh klik dekat sini (TUTORIAL)


PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT : PADA YANG DAH TAHU TU TUTUP MATA JER EYH....HAHAHH

Cantiknya shoutbox diaaaa





Aku jeles!Aku jeles!(sambilguling-guling atas katil dengan menggigit bantal-bantal yang ada)...Huhhuhuhu..Kenapa bila aku pergi blog orang mesti cantikkkkk jer diorang hias blog diorang....Dengan shoutmix yang ada gambar sendiri la(aku tak pandai!tolong lah ajar!!!)hahahah....ada yang shoutmix gambar artis la..sape buh gambar Kyuhyun,aku bom blog diorang...hahahah..cewaaahh,mana ada nak bom,bomnya tak siap buat lagi...hahahha..Hari tu aku try juga letak gambar Kyuhyun tapi gambar nya muncul,chat box nya pula tak keluar...Time chatbox nya keluar gambar Kyuhyun pula tak keluar...Haihhh,main nyorok-nyorok pulak benda alah ni...

comel tak?handsome tak?yanag cakap tak tu maknanya anda dilanda penyakit kejelesan tatkala melihat gabar kyuhyun...hahaha


Dan lagi,aku jeles bila tengok blog yang kiut miut pas tu canggih-canggih sikit...Mula aku nak jakun....Haihh,sabar jer la aku...Macam mana aku nak buat blog aku jadi magic sikit ek???hahah..macam mana nak buat magic kalau shoutbox pun tak menjadi...yang bengang bila gambar Kyuhyun dah muncul,shoutbox nya pun menjadi tapi tiba-tiba tak boleh tutup...haahhaha..last-last aku kembali ke asal usul ku dengan menggunakan shoutbox classic punya style...

So aku berkata pada diriku, it's ok...I'm new blogger...Simple is dimple(tak tahu apa kaitannya)...


*Aku kan budak baru belajar(dah lama tak sebut dalam entry)