Thursday, June 30, 2011

Aku suka kena tipu


Sumpah tak lawak seyh kena tipu macam ni..Dah malam kot...Nak bergurau pun macam ni der..Haihh..sabar AYP, sabar....sabar itu kan separuh daripada iman...Smile...Try to smile dear..Ok, dah boleh dah kalau nak ambil gambar tu..Hahaha

Actually aku dan kawan baik aku Hazirah Norizan telah ditipu bila dikatakan ada kelas malam ni dan kelasnya memerlukan kami mendaki bukit...Memang tak lawak...Tiba-tiba, aku diberitahu kalau sebenarnya tak ada kelas pun..Aku rasa macam nak lompat kijang kejap...Yey, aku kena tipu...Gua rasa macam nak tumbuk orang yang gua jumpa pun ada..Rasa macam nak menari zapin pun ada.. Kalau budak dua orang tu ada depan aku memang aku dah smackdown..hahah
Bukan apa, malam ni bilik aku jadi tuan rumah (dah macam main sukan)...tuan rumah untuk yassin wing...So macam tak best la kan aku serah semuanya kat roomate aku...Dan agak segan la kan bila orang baca yassin aku pula keluar...Kalau keluar betul ada kelas tak apa, masalahnya kelasnya tak wujud pun...Haihh, kau tanggung la dosa wahai yang menipu wei...
Dah la segan keluar melalui orang tengah baca yassin, menunggu si Hazirah ni pun lambat yang amat...Ingat kan dia tak nak pergi kelas...Then last-last dapat tahu kelas mana ada...Pehh, dah boleh dah kalau aku nak terjun bangunan tingkat tiga kolej ni...Then, lagi malu bila aku terpaksa balik bilik semula dan semua orang memandang aku (saya tak jadi artis lagi, jangan la pandang macam tu..Saya juga tidak terlibat dengan sebarang jenayah)..Balik jer terus makan nasi lemak, penat kena tipu kan...Nasib baik nasi lemak jadi pengubat hati..
Dan kesian juga buat hazirah sebab bilik dia juga yassin dan dia and her roomate kena lead yassin tu... Then dia pun rushing la nak pergi kelas...Sekali kena tipu..Tanggung la dosa wei...Hahah...Aku tak tahu...Then si zira ni cakap “aku jumpa budak dua orang tu memang botak kepala dua-dua..”...Hahah
Dan status dia di facebook “Ada sesiapa nak hulur muka nak kasi aku tumbuk satu kali kat muka tak skrg? hari yang agak sial harini (y)
Status aku yang awal seminit dari dia “aku memang suka kena tipu... memang best pergi DK sorang ambik angin...Lagi best bila tahu tak ada kelas pun sebenarnya... Hari ni bukan hari jadi aku rasanya.. (-.-)
Hahaha..Bila aku balik semula roomate aku semua tanya..Then aku cakap kena tipu and my roomate semua cakap..Siapa tipu kau?Kurang ajar gila...Lagi sorang cakap macam ni “siapa tipu kau?bagitahu aku, biar aku belasah..” (aku takut kau yang kena belasah ..haha)..dan junior aku “siapa tipu kak Iqa?Bagitahu kita..”......Actually, memang gurauan tu tak patut kot..Orang lain pun rasa macam tu...Kalau aku ni macam roomate aku sorang ni memang dah gegar  satu kolej..But nasib baik la aku dikurniakan kesabaran..kui.kui..So aku boleh consider la benda ni sebagai gurauan...Dan kak Dana,Senior aku mencadangkan aku dan hazirah untuk bermain angry bird...Haha..Terbaik..
Tak salah bergurau..Tapi kena ingat setiap manusia berbeza...Mungkin bagi kita benda tu simple and just nak suka-suka tapi kena ingat tak semua orang boleh terima..Tak semua hatinya sekebal besi kan..
But remember that, jangan suka gurau benda-benda yang keterlaluan, takut satu saat kita akan menangis disebabkan gurauan orang..Masa tu tak boleh nak salahkan orang lain...Peace.. J

Shahir AF dah berubah..

Actually aku baru je lepas tengok cerita KARAK yang ditayangkan di kolej aku ni...So excited la nak tengok cerita ni sebab ada Shahir kan...Aku memang minat Shahir, suara dia, peribadi dia...Then bila kawan aku ada cakap “Aku tak minat dah Shahir lepas tengok cerita KARAK”, so aku tertanya-tanya dan rasa tak sabar nak tengok..
Cerita ni banyak buat aku tergelak...Hahah..Lawak tengok budak-budak ni sebenarnya...Belum apa-apa dah jerit..Yang tak boleh bla, time part handphone Zura (siapa ntah pelakonnya, tak ingat la nama asal dia)....part handphone berdering pun kecoh nak jerit-jerit...Aku tak nampak dimana seramnya handphone berbunyi...Haha...Cerita ni macam cerita khurafat, banyak bermain dengan sound effect...Then buat orang rasa berdebar-debar... Nak kata seram sangat tu tak la, sebab aku tak rasa nak tutup muka pun...But kalau tengok cerita hantu Korea and Jepun, memang aku akan mencari somehing untuk dijadikan benteng...hahahah
Then kenapa aku cakap Shahir dah berubah?Mungkinkah sebab dia dah tak pakai pendakap gigi dah sekarang?Oh bukan itu yang patik ingin persembahkan...wah..wah..main drama pula (mana tahu KRU buat Karak 2, boleh la contact aku untuk jadi partner Shahir..kui..kui..kui..)
Ada banyak babak yang aku tak expect Shahir akan buat...First babak dia pegang tangan dengan Zura tu...Aku relax lagi (wah statement macam awek Shahir pula kan..) Then, tiba-tiba ada babak Shahir peluk dengan perempuan tu....Kecewa seketika aku..Sebab tak silap aku Shahir ada buat statement yang dia tak nak berpegangang yang melampau la kan...Lebih kurang macam tu la, tak silap aku, aku baca kat surat khabar...Tapi kalau dah berpeluk, takkan tu dikira tak melampau?Huhuhu.. Sorry Shahir, terkutuk suda...
Before dia masuk AF umum tahu dia ni macam mana kan..Then dia ni kan teror taranum...Datang dari keluarga yang alim...So aku mengharapkan dia kekalkan imej tu after dah keluar AF, but lain jadinya...Tapi kesian juga Shahir, dia tak pernah pun mention yang dia alim kan...Tapi orang pandang tinggi pada dia dan aku yakin mesti ramai juga tak suka babak Shahir pegang-pegang tu...Whatever la, aku still lagi minat dia as long as tak keluar aksi terover lepas ni pasal dia....
Suara dia pun best.... (selalunya suara orang biasa baca Al-Quran memang sedap, lunak...)...Contohnya Mawi..Suka suara dia..(^^,)


Tertanya-tanya la...Kalau Shahir tak jadi artis mungkinkah, dia tidak akan berpegangan macam dalam cerita tu...(Apa ntah yang aku merepek ni..Hak dia kot, suka hati la dia nak pegang ke apa ke kan..)
Saya tetap minat Shahir...Harap tu last cerita Shahir dengan aksi macam tu..Lebih elok tak payah berlakon, seeloknya menyanyi je la... Kalau nak berlakon pun, berlakon la cerita macam Syurga Cinta, Nur Kasih ke.. Ayat-ayat cinta...Wahhh..Ha, ada lagi...Ustad Amirul..dan yang sewaktu dengannya..Macam la aku ni mak dia kan..
Aku harap MR.B masuk Imam Muda....Hahahaha...



Shahir segak berbaju Melayu