Friday, December 14, 2012

Buka hati


     Assalamualaikum..*sambil teropong* 



Setelah menyepi...fuhhh *tiup habuk sikit*..Macam berhabuk sikit blog aku ni..

Hahaha..Aku still dalam mood bengang dengan refree korea tu..Kesian Fadhli Shas..Tapi tak boleh nak kesian lebih-lebih sebab Fadhli Shas dah berpunya..Sob sob sob..Tapi Safee dah solo kan?Asra pon solo kan?Kunalan pon solo kan?errrrr................Hahaha..Tu semua favourite player wa..

Tapi..Bukan itu cerita utamanya..Hahaha..

Finally, aku berjaya untuk berhadapan dengan sebuah kenyataan...Tapi aku tak salahkan dia atau berdendam ke apa..perasaan ni bukan boleh dipaksa kan, so kalau perempuan itu pilihannya, aku kena la respect keputusan dia..ala lagu Shahir - Dia Yang Kau Pilih...Ececehhhh..Tak pun 1 atau 2 dari Gamma Band..hOhohoh

The most important thing is aku dapat pengajaran yang bermakna, dan semua ni menjadikan aku lebih kuat!Yeah..Memang sebelum ni aku pernah cakap, lepas dia mungkin aku dah tutup hati buat sementara...Tapi fikir balik, hello!!Buat apa sehh tutup hati untuk orang yang hatinya dah untuk orang lain..Hahaha..Cukup la cerita 3 tahun lepas..Haa, 3 tahun tau hati tertutup....eceehhhhh..Tak berbaloi langsung...Jangan jadi Bo*@#$...Lain la cinta macam adam dan hawa...Yang tu cinta sejati, terpisah sebab godaaan syaitan, tapi setia menunggu sebab perasaan setia yang kuat antara satu sama lain..Dan dengan takdirNya kembali bersatu..Kalau kau menunggu orang yang perasaan dia sama macam kau, tunggu seribu tahun pun tak apa..Tapi kalau ditunggu orang yang bahagia bersayang-sayang dengan orang lain tu macam tindakan kurang bijak laa..

Masa mula-mula kena memang la sakit, rasa macam dipanah ...ececehhh ayat nak dramatik...Memang menusuk juga la, masa tu dalam kepala rasa serik nak suka dengan orang..Tapi aku ni mana pernah serik..Trauma?Tak rasanya...Normal la tu patah hati, semua orang pernah lalui kot..Malu?mula-mula malu la tapi fikir balik..Bukan aku sorang je pernah patah hati...Tak ada yang pelik pun kann

Untuk mereka yang dah tertutup hatinya kerana kenangan silam, please buka la hati untuk mereka yang setia menanti..Jangan takut untuk mencuba..Kita memang akan bertemu dengan salah dulu baru yang betul..ibarat buah yang tak masak, mula-mula akan berada pada fasa pahit dulu, tapi dah lama-lama akan jadi manis kann..Lagi banyak kita sakit, lagi kebal kita..Macam orang yang hari-hari kena rotan..Bila dah hari-hari kena rotan tempat yang sama, akan tiba satu saat dia dah lali dan tak rasa sakit pun..Macam tu juga hati, kalau dah asyik terluka berkali-kali sampai satu tahap kita dah biasa dilukai..Sebabnya kita dah makin kuat dan kita makin matang untuk handle rasa sakit tu..:)


There’s so many guys in this world, so it doesn’t matter if you’re not there. Until the day I find a boy that only cares for me, I’ll wait by myself



Dalam pencarian mencari permata yang bernilai, biarlah kita bertemu dengan yang palsu, yang rosak, dan yang buruk dulu...supaya suatu saat kita lebih arif untuk menilai permata yang mana palsu dan yang mana sangat bernilai..Dan pada saat kita bertemu permata yang bernilai dan indah itu, kita akan jadi lebih menghargai dan tahu erti syukur...;)

well orang yang masih buka hatinya meskipun pernah dilukai ialah orang yang kuat..Ibarat dah pernah jatuh tangga tapi still nak guna tangga..itu bermakna kita kuat dan tak takut untuk jatuh lagi..Tapi kalau dah jatuh terguling-guling tu, lebih baik aku naik lif jela..Hahaha

Kadang-kadang orang yang frust ni selalu cakap.."Hidupku tak bermakna tanpamu".."Aku tak boleh hidup tanpamu""Tiada guna hidupku tanpamu disisi"..dan bla bla bla...Erghhh please la..Sebelum kenal dia kita boleh hidup kan?So kalau dia tinggalkan kita kenapa tak boleh hidup pula?Just back to the normal la,kembali pada saat sebelum kita kenal dia....

Memang susah nak move on, jangan paksa diri..Perasaan tak boleh dipaksa, tapi ajar la hati untuk menerima kenyataan yang dia bukan untuk kita..;)

Heyy Dokter!!You are not my dokter peribadi lagi okay...you are fired..Hahaha..Semoga berbahagia jela dokter..Tak ada dendam, tak ada rasa tak puas hati..Yang ada, rasa ikhlas dihati tengok awak dengan dia

sumber dari cik google


Your words don't even make sense

Just turn around

It hurts me too much

I don't want to see you anymore

I was being fooled all this while

I didn't even know who you were

But I know now

You don't know love

So that's why I'm gonna be okay

Gonna be okay

I'll be okay

Gonna be okay

Baby WITHOUT YOU