Wednesday, May 11, 2011

Gara-gara justin bieber say ‘terima kasih’



Haih hebat juga penangan budak ni kan?hahahaha....gara-gara dia sebut terima kasih ianya menyebabkan dua negara bergaduh. Negara bergaduh?I mean rakyat dia la..negara mana boleh gaduh,negara kan cuma kata nama...hahah...rakyat negara manakah itu?Negara mana lagi yang rakyatnya bermusuh kalau bukan Malaysia dengan Indonesia. Sememangnya rakyat dua negara ni memang bermasalah tambah-tambah bila Malaysia menang bola Piala AFF Suzuki...Haih,sebab bola pun jadi bermusuhan. Mana taknya,gaduh main kutuk-kutuk negara orang,tak best la kan..So childish!Kalah menang kan adat,takkan nak sentiasa menang jerr...Baik buat perlawanan sendiri,beli hadiah sendiri,sampaikan hadiah pada diri sendiri...ahahahha

Pasal Justin Bieber say terima kasih ni pula kan boleh la tengok dekat http://www.youtube.com/watch?v=q_JcNniphEQ&NR=1 baca la komen-komen tu semua..Memalukan je kalau negara lain baca. Padahal Malaysia dengan Indonesia dua-dua negara yang ramai penduduk Islam. Lepas tu gaduh hanya sebab Bieber ucap terima kasih. Kalau aku jadi Justin bieber memang aku dah gelak terbahak-bahak sampai keluar anak tekak. Islam tak ajar umatnya bermusuhan macam ni yer kawan-kawan..ceramah AYP dah mula nak keluar ni setelah sekian lama AYP tak mengeluarkan ceramah..hahaaha



Harap rakyat dua negara ni akan mengamalkan sikap peace no war..Bukan apa takut perbalahan macam ni menyebabkan ada negara lain ambil kesempatan..Tak takut ke dijajah lagi???Huhuhuhu...Jadikan tsunai sebagai pembuka mata dan hati...I'm proud to be Malaysian..why?Because negara kita tak kedekut dengan bantuan..Even rakyat Indonesia kutuk macam-macam kat kita,tapi kita still tolong hantar pelbagai bantuan kepada mangsa bencana..Bagus la macam tu,tak nak dendam-dendam...