Saturday, April 9, 2011

Aku dan Durian

Yeah,perut rasa kenyang melantak buah durian tadi...Abang aku pula tahu-tahu je yang aku memang nak durian..Kat rumah aku memang terkenal dengan gelaran 'hantu durian'...

Actually aku pergi tengok anak saudara aku yang baru lahir..Dah diberi nama Mohd Danish Irfan...Wahh,sedap nama tu..Lepas ni boleh la aku guna nama tu untuk buat novel..Aishh,tiba-tiba rasa nak tulis novel..Jangan AYP,jangan...Assignment tak siap lagi...final tak lama je lagi..hUHUHU...kena sabarkan diri la nampaknya..

Sambung balik cerita,aku melawat kat rumah abang aku then tadi abang aku beli durian,..Semalam ada durian tapi masa tu aku malu-malu kucing lagi sebab ramai orang...Tadi tak ada orang sangat dah, so aku pun tunjukkan la belang hantu duriannya..

Nak tunggu pokok sendiri buah tak tahu la menjadi ke tak..At least rasa nak makan durian tu tercapai la juga akhirnya...Thanks to my brother...Lepas ni boleh mimpi durian..

Teringat zaman aku kecik lagi..Punya la tahap kuat makan durian, sampai aku makan tak henti-henti...Then panas dalam sampai demam and muntah durian sekali..Hambik nak...Tapi yang peliknya aku tak rasa muak atau trauma pun lepas kejadian tu yang ada aku makin kuat lagi makan durian..Lagipun masa tu pokok durian aku banyak,buah pun berduyun-duyun..Tapi pokok kat rumah aku dah banyak tebang sejak nak buat rumah ... Herm,tiba-tiba pulak si AYP ni mengenang kisah lalu..haha..Ok la, aku nak meneruskan tugas aku...papai....

Kyuhyun Super Junior accident lagi??



Malam-malam buta ni sempat lagi aku membuat entry terbaru..Actually aku tengah dok buat assignment,tension punya pasal buka la facebook kejap..Then,kawan aku ni post something la dekat aku..


siapa kenal Kyuhyun??angkat kening kalau malu nak angkat tangan tiba-tiba depan laptop kan...Dan siapa peminat muzik Korea angkat kening sebelah je...(tanda berlagak)..siapa peminat Korea tapi tak kenal Kyuhyun?Better kau pergi terjun bangunan je la....


so inilah Kyuhyun....(sambil kelip-kelip mata)..handsome betul...indahnya cipataan Tuhan..;)






First aku nampak kat post tu aku nampak nama Kyuhyun dulu...Then baru la aku nampak perkataan accident..Ya ampunnn, Kyuhyun merangkap sayang-sayang aku was involved in car accident?Biar betul...So aku teringat dulu kan dia pernah accident teruk sampai tinggal nyawa-nyawa kucing...So aku ingat tu accident yang dulu punya..


But,I'm totally wrong bila aku baca artikel tu..Sebab dia tulis on 8th April, kyuhyun terlibat dalam kemalangan..Adush,patut rasa tak sedap hati jer hari ni (cewaahhh,dan-dan...)hahahaha...Tapi buat peminat fanatik Kyuhyun,tak payah la risau sebab Kyuhyun cedera ringan jer dan sedang mendapatkan rawatan lanjut..


So,untuk dapat keputusan yang lebih lagi, aku try tanya member baik aku si Abu Google atau kalau yang tak rapat dengan dia akan panggil dia google je, tapi aku panggil dia AG...So aku cari la informasi through AG ni..then,memang betul la sayang-sayang aku ni accident...Eh,salah cakap pula..sayang-sayang tu I mean Kyuhyun la...haishh...


So,aku dah puas hati sikit..So time to memerah otak..tata..