Saturday, April 9, 2011

Aku dan Durian

Yeah,perut rasa kenyang melantak buah durian tadi...Abang aku pula tahu-tahu je yang aku memang nak durian..Kat rumah aku memang terkenal dengan gelaran 'hantu durian'...

Actually aku pergi tengok anak saudara aku yang baru lahir..Dah diberi nama Mohd Danish Irfan...Wahh,sedap nama tu..Lepas ni boleh la aku guna nama tu untuk buat novel..Aishh,tiba-tiba rasa nak tulis novel..Jangan AYP,jangan...Assignment tak siap lagi...final tak lama je lagi..hUHUHU...kena sabarkan diri la nampaknya..

Sambung balik cerita,aku melawat kat rumah abang aku then tadi abang aku beli durian,..Semalam ada durian tapi masa tu aku malu-malu kucing lagi sebab ramai orang...Tadi tak ada orang sangat dah, so aku pun tunjukkan la belang hantu duriannya..

Nak tunggu pokok sendiri buah tak tahu la menjadi ke tak..At least rasa nak makan durian tu tercapai la juga akhirnya...Thanks to my brother...Lepas ni boleh mimpi durian..

Teringat zaman aku kecik lagi..Punya la tahap kuat makan durian, sampai aku makan tak henti-henti...Then panas dalam sampai demam and muntah durian sekali..Hambik nak...Tapi yang peliknya aku tak rasa muak atau trauma pun lepas kejadian tu yang ada aku makin kuat lagi makan durian..Lagipun masa tu pokok durian aku banyak,buah pun berduyun-duyun..Tapi pokok kat rumah aku dah banyak tebang sejak nak buat rumah ... Herm,tiba-tiba pulak si AYP ni mengenang kisah lalu..haha..Ok la, aku nak meneruskan tugas aku...papai....

2 comments:

  1. waaa... sedapnya dpat makan durian... lama tak makan durian... tengok dari luar pagar ja nie... kesian3.... huhu

    ReplyDelete
  2. haha...hajar,xper2 tengok dari luar pagar pon ok at least dapat bau..;)

    ReplyDelete