Sunday, February 20, 2011

Futsal Untuk SUKOL

Petang Jumaat macam yang aku pernah cerita berlangsung perasmian SUKOL atau nama panjang dia sukan kolej (panjang la sangat kan)...Then,semalam bermula la macam-macam acara antaranya futsal,raghbi dan lain-lain lagi (sebenarnyer tak tahu..huhuhu)..Dan aku??Aku masuk juga tau..Jangan pandangku sebelah mata..hahaha...Aku masuk futsal la apa lagi..AYP main futsal???Kenapa?Mentang-mentang gua ni pemalu,so tak boleh main futsal ker?hahahah...Mula-mula memang malu tapi bila dah start main,malu tu pun terbang melayang...


Dah main semua tu,team aku cuma sampai semi final jer...Then,yang dapat hadiah cuma juara dengan naib juara..Tak ada tempat ketiga..At least aku berpuas hati sebab dapat lepas gian main futsal lepas dah lama aku stop main permainan tu..Aku tak dapat nak bagi komitmen la...Sem lepas aku main la juga,masuk Sukan antara Program and aku main untuk course aku dan..............Kamilah juara!!Ahh,rindunya saat2 tu...Kenangan terindah and medal nya pun sangat la cantik..


Semalam aku ada juga usha futsal lelaki..Lelaki main memang la lagi best kan,diorang main laju..And ada sorang mamat berbaju merah,badan tak besar pun..Dia mengingatkan aku kat pemain Selangor..Ala,pemain favourite aku tu,AMri Yahyah la..Tak kenal ker?Meh aku tunjukkan..
Ini la Amri...hahaha
Muka budak yang main pun akan-akan muka dia juga..Lincah budak tu main macam Amri la juga..Pemain yang dikenali 'rajin atas padang'..

Then,masa main sem lepas ada la sorang mamat ni main,fuhhhh...wa cakap sama lu beb,memang superb...Dia punya skill memang cantik..Aku ingat dia senior rupanya sama part jer pun..Aku minat giler tengok dia main..Start dari tu aku cam muka dia..So,masa futsal lelaki main,aku cari la pemain favourite aku ni and dia memang la main...Tapi kali ni dia main kurang menyengat..Padahal aku punya la tunggu dia main kan,dia tahu tak dia ada supporter?Kalau dia tahu mungkin dia main dengan lebih cemerlang kot...hahahah..giler perasan seyh aku ni...hahah..takde la,just kidding okay...Tapi agak frust la tengok dia main,tapi team dia dapat pergi final cuma aku tak tahu siapa menang..Kawan aku la punya pasal,tarik aku pergi tengok perlawanan raghbi...

Ada satu hal yang menarik,masa aku main tadi aku kena pakai jersi...So lepas dah habis,turn futsal lelaki pula..Masa pemain favourite aku ni main,aku tengok dia punya team pun kena pakai jersi..Aku pun tanya kat roomate aku,aku punya jersi nombor berapa then my roomate cakap nombor 11..So AYP dengan pantas la pandang my favourite player ni ..Guess what??Dia pun pakai jersi yang sama ... Kira senang cakap dia pakai jersi aku la tu..hakhakhakhak...Orang kata jodoh tu depan mata..Dia ker??hahah..macam la dia jer kan yang kat depan mata aku masa tu..Nak berangan tak agak-agak...

*Favourite player aku ni macam Safee Sali...Hahaha...Bukan muka,tapi skill dia...Cuma sayang dia kurang menyerlah masa aku tengok dia semalam..Hari ni frust tak dapat tengok dia main..
*Mencari juga my aF..Tapi tak jumpa...hahahha

Happy Birthday to my lovely brother..

Happy Birthday To my brother..Anak sulong daripada lima adik beradik..Semoga Allah memberkati hidupmu..Amin...

Mohd Khairul Izham
Mohd Azli
Noor Shafina
Nur Afiqah
Mohd Hazrul Hakimi