Sunday, February 13, 2011

AYP makan panadol

hahaha..mybe this topic bunyi macam biasa je kan?Tapi ianya luar biasa buat aku..Sebab aku ni orangnya penakut ubat. Sakit macam mana pun jangan harap la aku nak makan ubat,aku lebih ambil tindakan redha dan pasrah..hahaha..Kalau demam ke,selalunya aku cuma bertahan je la,paling tidak aku ambil koyok and minyak cap kapak..

But,malam tadi dengan penuh keterpaksaan aku makan panadol sebab sakit kepala yang aku rasa bukan sakit kepala biasa. Sakit yang amat sangat sampai pukul 12.40 a.m aku bangun dan mencari panadol. Wahh,memang sesuatu yang pelik bila AYP cari panadol..Tapi seriously,memang sakit sangat even dah pakai koyok..Dari aku kecil memang aku tak suka makan ubat,tapi cuba bayangkan tiba-tiba aku boleh fikir nak makan panadol..Dapat bayangkan tak betapa sakitnya kepala aku??Cuba imagine kejap...hahaha..Sampai aku rasa nak hentak je kepala kat dinding. So,sebelum aku buat tindakan giler,aku pun mencari la panadol.

Panadol apa yang aku jumpa?Panadol sem lepas yang mak aku bagi aku..hahaha..Mak aku tahu aku kerap pening kepala,so dia ada bagi aku dua biji panadol,tapi memang tak la kan aku nak makan....Yang ada,aku tenung je panadol tu,kot2 berubah jadi coklat cadbury ke kan?hahaha..So,panadol tu la yang aku telan pukul 12 lebih..Tapi aku ada tips sikit bagi yang penakut ubat macam aku..pssttt,jangan bagitahu orang tau. Panadol tu aku kerat empat,so dua biji jadi la lapan..So,lapan kali la aku menyuap dengan air..Sebelum tu aku selawat la dulu..Tapi dah kerat macam tu pun aku rasa macam nak terkeluar balik..hahaha..Then,aku sapu minyak cap kapak and alhamdulillah sakit tu makin surut..

Aku,kakak aku and adik aku memang anti dengan ubat..Hehehe..Even ubat yang berbentuk coklat emak aku pernah beli untuk cergas kan otak..Tapi lepas tu aku tak boleh nak makan. Mak aku ada juga beli macam sejenis pil untuk cergaskan otak yang manis-manis tu..Pil tu kena kemam,tapi aku pergi telan..hahaha..Sebab bila kemam,manis dia hilang then rasa ubat tu memang jelas..Kalau dah ubat tu tetap juga rasa ubat kan..

Ni pun kepala aku masih berpinar sikit..Then,my mom ajak balik kampung jenguk nenek aku yang sakit..So,aku nak kena drive la kan.Drive tu bukan masalahnya. The problem is hari Isnin aku ada kelas. Tapi tak sampai hati nak tolak permintaan dia. Memang la dia tak paksa aku,dia pun tak suruh aku skip tapi sebagai seorang anak,takkan la kita tak boleh faham isi hati mak kita..Memang dia tak paksa,tapi for sure dalam hati dia,dia mengharap aku bawa dia..So,apa keputusan aku?Tunggu je la nanti..

*Dalam dilema

No comments:

Post a Comment