Saturday, June 11, 2011

Dia Kembali Pulang

Bintang terlihat terang saat dirimu datang....... ßMemang tak dinafikan
Lihat lah dia mulai bernyanyi ß Dia pula penyanyi..
Wajah mu mengingatkanku dengan masa laluku ßSeriously nak dekat sama..Memang buat aku teringat...Kesukaan diorang pun sama
Kekasih yang dulu hilang, kini dia telah kembali pulang.. ß bukan kekasih..suka dalam diam (T-T)...
Memang dia yang baru itu pulang tapi hanya sementara..Kemudian dia berlalu pergi seperti yang lainnya.....
Asal seyh ayat aku malam ni nak jiwang lebih...Atoiiiii....Apa ni?Apa ni? Don’t put any hope yang tak memberi apa-apa erti la weiiii...(sambil hentak kepala ke dinding)
Esok nak kena bersiap awal pagi, bukan untuk balik ke segamat tapi untuk ke Kuantan untuk hantar my sister pergi interview..Actually tak pernah lagi drive ke Kuantan, hopefully semuanya berjalan lancar...Amin..
Haihh, fikiran aku tengah berserabut, tengok bola pun tak ada mood...Kalau fikir benda yang berfaedah tak apa juga, ni serabut dengan benda-benda temeh..Tapi apa yang aku boleh buat?Dah benda tu datang terjah kat kotak pemikiran aku..Kalau boleh aku halau macam aku halau ayam tak apa la juga kan...Haih....Astaghfirullahalazim....Hai manusia, berhenti lah merungut....
Nak melukis pun tak ada mood...Dah lama aku tinggalkan dunia lukisan dan penulisan puisi..Semuanya sejak masuk UiTM..Sejak masuk UiTM ni aku rasa masa aku macam full je...Tapi ye ke?Aku aku tak sure full untuk perkara berfaedah ke tak...Nanti aku check balik..Hahahah..
Tak pasal-pasal aku kembali pada kerja lama aku iaitu top manager stalker...Dah la weiii, forget it.....Tak nak Fikir dah!!Ya Allah, tunjukkan aku jalan....huhuhuhuhuu....Bukan jalan ke Kuantan, jalan untuk aku pilih bagi teruskan hari esok...Harap tak tersesat, dalam masa yang sama aku harap tak sesat la nak ke Kuantan esok...Aku ni kira pemandu baru lagi....(“,)

No comments:

Post a Comment