Sunday, November 20, 2011

first day yang malang..

Assalamualaikum w.b.t
Yeah, salam aku dimulakan dengan keadaan yang tak bermaya..huhuhu...semuanya disebabkan first day..
Aku pun tak faham..setiap kali first day sem baru aku masuk mesti ada malang menimpa..hehehe...masa sem 2 aku aku punya loker bermasalah sampai bapak aku terpaksa datang balik pada hari yang sama dan membaiki loker aku sendiri....buat sendiri jer,tak buat aduan pun sebab aku tahu mesti lambat punya prosesnya..
Pada sem 3 first day aku, muka aku berbiji-biji lepas sembahyang..mybe sebab kena ulat bulu yang terkena pada telekung kot sebab aku salah ambil telekung masa tu...dan sem terbaru ni loker dah okay dah....tapi malangnyer mangga aku buat hal...aku nak keluar jumpa roomate lama tadi aku pun kunci la kan loker aku...sekali nak buka balik, macam hang tiba-tiba..Apa lagi, atas idea ex-roomateku, pecahkan besi tu la citernye..dan akhirnyer berjaya...
Cuma yang menjadi masalahnyer, semua dah tercabut so aku kena minta bapak aku datang juga esok untuk pasang besi apa ntah namanya untuk sangkut mangga tu...haha...takper ar kot, mybe ada hikmah disebalik semua ni...ujian kot untuk aku..sedih tu memang la ada kan, yer ar dengan suasana baru dengan orang baru lagi..tiba-tiba problem pula benda alah ni...
Seriously, belum rasa selesa duduk  kat bilik ni dengan orang baru..Tapi mula-mula jer kot...masa sem 2 pun aku rasa macam tu jugak..masa tu tak kenal lagi orang yang bernama anis dan achik tu..tapi yang rasa terkilannya dua sem kitaorang bersama...cewahhhh, macam pasangan bercinta la pulakkkk....tapi seriously memang dah selesa dengan diorang, dah tahu sikit perangai masing-masing...gelak, masam,gaduh manja, buli....paling aku rindu sem 3 punyer roomate la, dengan junior sekali...walaupun agak mencabar sikit..
Actually aku memang berharap satu bilik dengan diorang lagi even aku tahu aku takkan sebilik dah dengan si junior aku sebab dia pra dip...tapi ..haihh banyak betul tapi dalam cerita aku ni..kenyataan harus diterima yang kitaorang bukan satu bilik dah...hahaha...kalau bilik dekat best jugak,ni masing-masing jauh gila...hermmm....
So bila one of my ex-roomate ajak lepak so aku rasa idea yang sangat menarik dikala aku keboringan di sini..tapi tak sangka pula benda malang terjadi...haihh loker...kenapa kau buat masalah..gara-gara kau, aku nyaris skip kelas first esok...
Apa yang aku rasa sekarang sama dengan apa yang aku rasa masa second sem, masa mula-mula dapat bilik..rasa nak balik tu dah memang ada sikit...hahahah..tapi berbeza masa sem 3..masa sem 3 memang lek jer walaupun muka bengkak-bengkak....hahahah....
Aku boring ni...patutkah aku melukis dikala kesunyian ni...line broadband ni pula dah serupa siput lembapnya...skip kelas esok okay tak?hissshhh, idea tak baik....first day dah tak semangat hari yang seterusnya lagi la bungkus citernyer...so hari pertama kena lebih semangat supaya memberi inspirasi pada hari seterusnya...ecehhh..ayat penyedap hati...
Semua roomateku dah tidur...dan aku masih tak berubah, still juga nak tidur lewat...rilex la kot, baru pukul 11.40 p.m...heheh....malam masih muda..

No comments:

Post a Comment