Tuesday, November 22, 2011

Malaysia juara pingat emas sukan SEA

Alhamdulillah....syukur pada Allah, berkat doa rakyat Malaysia, negara kita berjaya mempertahankan emas sukan sea...yeayy, Malaysia juara bola sepak sukan Sea....
Actually aku rasa macam nak menjerit bila tengok tandukan asraruddin putra...memang tak expect boleh masuk and hantaran dari siapa aku tak sure tak hantaran yang baik sangat...teringat shahrul idlan talaha yang pandai kelirukan pihak lawan....Dan Khairul Fahmi Che Mat memang tak dapat dinafikan lagi kemampuan dia sebagai keeper Malaysia...Hermm, makin tinggi la saham dia ek, pula tu tengah single...hahaha
Pemain jersi 24, Muslim pun menjalankan tugas dengan baik bersama kawan-kawan dia walaupun ada mistakes juga, normal la...Takkan nak perfect jer semua kan...Dan Badrul menamatkan permainan dengan kegembiraan yang tak tahu lah nak cerita macam mana...Rasa nak tidur ni sambil dengar lagu negaraku..
Yang sedihnya pemain kita disekat oleh fans Indonesia...Kenapa nak macam tu...Aku tak tahu kenapa anti sangat dengan negara kita...Kata serumpun...Pasal bola pun nak gaduh ke...Rakyat dia dilayan baik kot kat sini...artis diorang pun..pemain dia datang malaysia tak ada pun nak kena naik kereta kebal...Tu la dikatakan Tuhan Maha Adil...kecekalan pemain, pengorbanan diorang tu tak sia-sia..
Pengorbanan Nazmi pemain jersi 21 yang menangguhkan SPM pun tak sia-sia...Semangat tinggi betul kau dik...ecehh, sejak bila entah dia jadi adik aku..Bukan apa, dia kan muda dari aku..hahahah
Keseluruhannya, bagi aku kedua-dua pasukan sama-sama hebat...Tapi perlawanan malam ni paling mendebarkan..Perasan tak kedua-dua pasukan macam bagi debaran antara satu sama lain...macam sama-sama buat mistake yang sama...Mula-mula Indonesia gol, lepas tu Asra menyamakan kedudukan...corner kick pun Malaysia dengan Indonesia lebih kurang banyaknya..Then, Indonesia masuk gol tapi offside...Tak lama lepas tu Malaysia sumbat gol tapi offside juga...Cuma harapnyer lepas ni tak timbul la kan Malaysia jampi-jampi...Sebab player Malaysia sememangnya hebat...;)
Entah kenapa aku rasa pengadil tak berapa nak adil la....Ke aku salah pandang...Tak kisah la tapi happy sangat...haha..Tahniah pemain team Malaysia...Malaysia boleh!!!
adoi...nak demam rasanya..memang mas atengok bola tadi dah rasa menggigil...pelik sungguh..

No comments:

Post a Comment