Saturday, October 22, 2011

Ombak Rindu

Rasanya ramai dah tahu novel ombak rindu akan dijadikan filem..Aku tak sure la filem atau drama yang pasti aku nak sangat tengok ceritanya..Sebabnya novel Ombak Rindu novel favourite aku..Seriously, best sangatttt....Betul, tak tipu..Bacalah...Tapi aku baca ombak rindu satu jer, yang kedua aku tak baca pun sebab si Izzah ada kembar pula dah..Dan katanya ada omabk rindu 3...
Aku baru jer tahu semalam (agak lambat la aku ni..)...Tu pun sebab aku tengok iklan dia...Mula-mula tengok tayangan tu aku macam tertanya-tanya la gak novel mana yang dia ambik...Then aku tengok jer part yang Maya Karin suruh Aaron kahwin dengan dia, aku dah dapat agak...Then last sekali memang betul jangkaan aku..Tak sangka, dulu aku pernah gak terfikir macam mana kalau novel ni dijadikan filem atau drama, mesti best...Sekali dia buat sungguh..Hahaa
Harap-harap cerita lakonan ni nanti sama macam novel...Actually aku tak lepas lagi baca novel Lagenda Budak Setan dengan lepas tu yang Nora Elena punya novel....
Tapi pendapat aku la kan, lagi best kalau Lisa Surihani yang jadi Izzah..Sebab Izzah ni macam gadis kecil molek, agak manja sikit..Kalau Amy Amylia pula watak dia macam diva, artis terkenal gitu la..Watak Hariz pula macam sesuai sangat dengan Aaron Aziz..Lagipun pelakon ni memang berbakat..Bagi watak apa pun menjadi...Dalam novel ni, Hariz ni mula-mula jahat sikit..Asyik dera Izzah sebab Izzah kan budak kampung..Tapi slow-slow dia jadi jatuh hati kat Izzah...Part yang sedih bila dia terkena buatan Mila Amylia then masa dia nak kena kahwin lagi satu...Sedih juga cerita ni tapi ending yang best..
Aku harap sangat novel Pergilah Sepi akan dijadikan filem atau drama..Novel ni best sangat...Kalau boleh watak lelakinya kena handsome sebab dalam novel tu lelaki tu macam playboy awalnya...Tak apalah, tunggu aku jadi pengarah nanti ke kan..Aku buat filem adaptasi dari novel tu...Yang pegang watak Syafiq aku bagi Kyuhyun yang bawa..Kalau watak Afiqah, aku bagi aku la yang bawa....Hahahaha....
*Murah rezeki Aaron sekarang kan..Tapi isteri dia tak jealous ke ek suami dia bawa babak ‘berbahaya’ dalam cerita ni?

6 comments:

  1. nak share entry saya boleh je,sebar-sebarkan lah

    ReplyDelete
  2. sama la kte sis..ingat kn lisa jd izzah..nie jd jht lak..haha

    ReplyDelete
  3. prefer lisa surihani jd izzah.. kalau maya karin mcm ade yg xkne je.. huhu

    ReplyDelete
  4. banyak novel yg didramakan sekarang....penghayatan membaca n menonton tu xsama sebenarnya.apapun dua2 best,tengok best n baca pn best..:)

    ReplyDelete
  5. novel paling best zaman mula2 bace novel ombak rindu la..haha...
    Maya karin rase cam tak sesuai la kan..kalau nora danish ke??,..huhuhu...BTW..novel tu memang best giloshh..dan Aaron aziz memang deabak..terpikat tgk dy blakon ..agagaga..

    ReplyDelete