Thursday, December 30, 2010

Anak muda yg berjuang utk ngara...
Tahniah kpd pmain dan juru latih

harimau dh 14 thun lpar,dpat gak dia lapah helang(indonesia) sbg mgsa terakhir



Fuiyoo..pengiktirafan kot,,

piala idaman setiap ngara
Perlawanan penuh mendebarkan..Walaupun dah ada bekalan 3 tapi macam yg aku cakap bola itu bulat..Haih,betul2 mndebarkan..Ibu mengandung dgn org yg ada sakit jntung mmg tak boleh tgk..Aku yg tak sakit jntung ni pun rasa mcam nk gugur jntung ni..Mula2 separuh masa pertama nmpak Malaysia banyak serang,then permainan pun laju sebab masing2 nak buru gol. Separuh masa kedua Malaysia banyak bertahan tapi dlm bertahan tetap bocor..Pelik jugak,kalau lawan kat Malaysia Gonzales pun tak dpat nk pegang bola tapi lwan kat Indon pertahanan nmpak pincang(wah,ayat cm pngulas sukan). Mujur Khairul Fahmi selamatkan gawang. Kalau ikutkan aku rasa Indon boleh ada banyak peluang mungkin boleh ulang kejayaan 5-1 tapi Fahmi betul2 mainkan peranan.. Naik sakit telinga aku dgr mak aku jerit..heheh..Lpas tu separuh masa kdua jiran aku dtang,pehh lagi la syok bila tgok rmai2 kan,jeritan pun bertmbah2 la..Mak aku buat bihun,goreng karipap..Tapi tgk bola,bihun dpn mte pun tak lalu,tak senang dduk selagi tak bunyi wisel penamat.Lepas tu bapak aku cakap tggu la Safee dpat bola tahu la nnti sekali tak dan beberapa minit Safee pun sumbat gol. Tendangan  kaki kiri Safee tadi memang superb..Cantik giler rembatan dia. Bapak aku ckap dia mcam pengganti arwah mokhtar dahari...arwah dulu kalau tak dpat takpe,kalo dh dpat mmg gol la...Safee pun ada ciri2 cam tu,kalau dpt bola kat dia,dia mmg tak sia2 kan pluang tu..Semuanya pemain muda kecuali Amri Yahyah..Teringat plak kat pemain berpengalaman mcam Nor Hafiz Zamani Misbah(pnjang tol namanya),Indra Putra(adik bradik Asraruddin Putra ke??Eh,bknnnnn..),Khalid Jamlus,Syukor Adan,Liew Kit Kong..And banyak la lagi. Dah lama tak ikut perkembangan bola so aku pun tak tahu pemain2 ni main team mana Cuma Amri aku tahu memang stay selangor..Anak jati selangor   la katakan..Time wisel penamat je aku pakat tepuk tgan dgn yg lain..Apa yg aku nmpak lepas habis tu,Muslim sujud syukur..(‘’,)Bagus,sebab kmenangan tu pemberian Dia kat atas,kte kne bersyukur..Tapi dkt facebook,rata2 dok sebut psal Khairul Fahmi. Time tu bru sdar handsome,jtoh ati pon ada..Market dia naik la lepas ni sebab jd hero utk team Malaysia..Kalau dia tak cekap mungkin Indon bantai 6-0 entah..Tapi sakit hati la Amri mesti masuk last,tak dpat nk tgok dia tnjuk skill..Sekarang team bola sepak Malaysia dah buktikan keupayaan masing2..Hopefully penyokong lepas ni cntohi pnyokong Indon,walaupun dah tahu Indon kalah diorang tetap gak stay sampai habis berbeza dgn penyokong Malaysia..Kalah je dikutuk,putus asa nk sokong. Aku banyak kali gak berdebat dgn org yg suka skong team luar ngara dr team ngara sndiri alsan diaorg team Malaysia lemau la,main tak best la apa la..Sekarang tgok sndiri. Jjur,aku tak ikut sgt pkmbangan bola luar ngara,tapi team dlm ngara mmg aku follow terutama team Pahang and Selangor..Dan pling aku follow team kbangsaan la..Selalunye yg ktuk2 keji2 team Malaysia ni org laki..ckp je pndai,klu pndai sgt pergilah main baru tahu rasa. Masa menang dijulang,kalah dilapah dengan cacian. Haih..adat manusia...Apa2 pun aku rasa team Malaysia dah buka mata semua org,terutama coach Indon yg pndang rendah kat Malaysia..Tapi kan,masa perlawanan tadi gol keeper Malaysia kena laser,jelas giler nmpak,tak ada complain pun??Tapi Gol keeper Indon kena laser tapi tak nmpak pun,lebih2 nk mengadu kat refree and jadikan alasan kalau kekalahan disebabkan laser.ALASAN!!!Coach dia sendiri mengaku kalau kekalahan tu sebab anak buah dia sendiri..Huh..Perlawanan yg paling best pernah aku tgok..Safee dgn Khairul Fahmi patut dpat angerah pmain terbaik..Perlawanan yg sgt best,mybe akan sntiasa jd ingatan..(‘’,)

No comments:

Post a Comment