Tuesday, December 21, 2010

Tawar hati

Apa maksud tawar hati?Macam mana kita nak tahu hati tawar ker masin ker?Kita boleh rasa ker hati tu?Adakah setawar air masak?huhuhuhu...Kalau ikut kamus dewan(aku tak tahu edisi ke berapa,bnyak sgt edisi nyer..)maksud tawar hati ialah tidak mempunyai minat lagi..Contohnya mcam situasi aku(ni la tujuan aku yg asal sbnarnye...;P)Pada mulanya aku sukakan 'ia' tapi setelah berkali2 benda yg lebih kurang sama terjadi,perasaan tu jadi pudar dan tercipta la perasaan tawar hati..For example,air nila yg kita biar kan beberapa hari,pasti warna nye akan memudar..Macam tu la juga hati kita,kalau terbiar tak dijaga,asyik disakiti je,of course la akan pudar kan?Erm..Kena ke perumpamaan yg aku bagi ni??Halal la tu...Dan kat bawah ni lirik lagu dari penyanyi Nadia,ada la kaitan sikit2 dgn cerita aku ni kan..Tapi aku tak kenal la siapa penyanyi nye,suara dia mmg baikkkkkk punyeeeeee la kan..Serak2 sikit,mmg fayourite la kan...Kalau Ain AF8 nyanyi lagu ni mesti best kan???erm...=)






Salam untuk kekasih


Di sebalik kalbu
Yang semakin layu
Terbenam rasa rindu
Terkunci suara hati
Tiada siapa tahu

Dimanakah kasih
Tak seperti dulu
Kata kau sayangkan ku
Benarkah itu

Walau kehadiranku hanyalah sementara
Bukan salahmu sayang kira kau jatuh cinta
Akan ku pergi jauh takkan kembali
Salam maaf permisi
Ku undur diri

Kini ku bersara
Dengan langkah baru
Menyisi luka ini
Kekasih... sekeras aku
Terhiris kerna kamu

Ku tinggalkan cinta
Kisah yang berlalu
Kisah kenangan kita
Hanya kau tahu

Walau kehadiranmu bagaikan menghiasi
Bukan caraku sayang harap engkau mengerti
Pemergianku ini tak ku relai
Salam maaf permisi
Ku undur diri

No comments:

Post a Comment