Wednesday, January 26, 2011

Hujan dan air mata

Sejuk,itu la yang aku rasa sekarang...Dekat luar hujan sedang turun dengan lebatnya...Aduhh,macam mana aku nak pergi Segamat petang karang...Ermm..Nak pergi kelas kejap lagi,aku pula mana ada bawa payung...Memang dapat la kan..hahaha...tiba-tiba aku teringat lagu 'hujan rintik2..air bergelora..'...hahahaah...indah nya zaman kanak-kanak kan...Ehh,time hujan la baik untuk berdoa..Jom berdoa sekejap.................................................


Tapi bukan la hujan menjadi topik utama buat AYP..hahaha..Tapi mengenai kawan AYP yang patah hati..Nyaris-nyaris banjir je bilik AYP malam tadi...hahaha..Bukan apa,dia dah sayang sangat kat budak tu tiba-tiba dapat perkhabaran yang tak menyenangkan..Kira macam respond yang bukan seperti yang diharapkan..So,sekarang mybe dia dalam dilema,atau mungkin juga dalam alam maya sedang bermimipi lagi dia atas katilnya...hahahah


Actually,lelaki ni kadang-kadang susah nak faham..Apa yang dia nak,apa yang dia fikir..Cuma apa yang boleh aku cakap kan lelaki memang suka bagi harapan kat perempuan..Dan perempuan pula kan kaum yang lembut hati..Mudah terpaut begitu sahaja..Wahhh,ayat aku...Aku pun pernah alami macam tu..Dia bagi harapan,bagi baik punya hint..Last-last elok dia bercouple dengan orang lain..Then nak tahu apa alasan dia???Tak payah la bagitahu kan...Bukan penting pun..hahaha...Ahh,tak kira..aku nak bagitahu juga..Alasan dia,aku terlalu baik and dia tak layak nak dapat aku..Huh,whatever..Cerita lama usah dkenang..let by gone,be by gone...hahaha


Untuk kaum lelaki,tak patut la kan buat macam tu..Kalau nak cakap nak,jangan biar orang tertunggu-tunggu..Kalau tak nak pula,jangan la bagi harapan...


Bengang pula aku menaip sekarang ni sebab huruf I bermasalah untuk ditekan...Erm..macam mana ni???kenapa dengan huruf I nie...siapa yang boleh repair angkat kaki cepatttt...hahahah..


Opss,laju nya masa berjalan..Berjalan dengan penuh laju..Ke jam aku yang gerak cepat sangat ni??hahah...now,tiba masa nak bersiap pergi kelas...Hujan ni,cancel kelas boleh tak???hahhah...hei AYP!kau ingat kau anak menteri mana suka-suka nak cancel kelas..hahahah...ting tong la aku ni..Chow dulu..


*AYP pun sedang memburu cinta sekarang ni...Cinta yang teragung,iaitu cinta dari Allah..Cinta dariNya saja yang tak akan buat kita terluka..;)

No comments:

Post a Comment