Sunday, March 13, 2011

Orang luar negara berpidato bahasa Malaysia

Assalamualaikum,,,,,,


Jam dah menunjukkan pukul 12.47 a.m dan seperti biasa memang muka aku la juga yang tidur lewat dan muka nu la juga yang akan tutup lampu nanti...hahahha


Anyway,Semalam (Jumaat) pada pukul 2 lebih aku dan student UiTM (Yang terpilih jer la..Takkan semua student nak pergi pula kan...)...kami berangkat menuju ker Putra Jaya menyaksikan kemuncak pidato piala perdana menteri..Huhh,memang meriah dan ramai sangat makhluk Tuhan kat situ. Dalam masa yang sama aku bangga juga la sebab tu first time aku masuk dewan PJNCC kot namanya...tak kisah la kan..Dalam perjalanan memang happening sebab kitaorang main game yang sorang buat gaya yang lain teka..So tiba turn aku,aku kena buat gaya Kuala Lumpur indah dan bersejarah..Pehh,aku dah tak tahu nak buat gaya macam mana..Fail time nak buat ayat bersejarah tu lagipun bersejarah tu kan kota melaka so orang tak boleh nak expect...So lepas ni aku harap akak-akak tu sebelum nak bagi ayat tu fikr-fikir la dulu ye kak..hahhaha


Actually,mula-mula aku dah dapat bayangkan keboringan akan melanda sebab nak dengar orang berpidato ni macam nak dengar orang membebel..hahah


But!I'm totally wrong...Sebenarnya memang best giler..Gempak habis wa cakap sama lu beb..Mana tak nya orang Rusia bercakap bahasa Melayu..Berpidato lagi tu..Nama Melayu dia Nadia tau..hahahMemang comel jer,kitaorang bayangkan taylor swift tengah cakap bahasa melayu..Yang lagi best bila dia selit kan kata-kata dari Imam Bukhari..Pehh,time dia cakap jer,satu dewan bunyi wooo tanda kagum...Tapi dia dapat nombor 2 ,juaranya dari Turki and lelaki...Ada ramai lagi peserta pelbagai negara tapi malam tu cuma 8 peserta jer bertanding untuk final.Ada China,Korea,Moscow,Turki,Brunei,Singapore,Malaysia,Rusia..Bagi katogeri Nusantara Malaysia yang menang..Nasib baik Malaysia menang kalau tak malu jer,lepas ni kena tukar bahasa la jawabnya...hahah..So,tu la pengalaman yang sangat berharga buat aku...


Aku sebenarnya tak baik batuk lagi..Masa ke putra jaya aku pergi hentam makan aiskrim mahal...Sebab kawan aku makan takkan aku nak tengok jer,pulak tu aku pantang tengok aiskrim.....Yang buat aku terharunya my roomate beli kan strepsils and dia belikan aku burger special...huhuhu...thanks to my roomate..Dia ni memang ambil berat sikit..Sebelum ni aku demam pun,memang dia asyik tanya jer aku ok ke tak....menginngatkan aku pada roomate aku sem lepas K.Ani.....Dia memang baik giler,siapa dapat jadi suami dia memang bertuah..Sangat baik,lemah lembut pula tu....


Petang tadi my mom call,huh giler rindu seyh kat mak saya......dia marah sebab tak makan ubat..Then dia tanya kenapa aku tak balik...Dia ingat aku dapat cuti macam budak sekolah...herm,untunglah budak sekolah kannnnnnnn..cuti lama.........




*Dan tadi aku makan aiskrim lagi...hahahah...

No comments:

Post a Comment