Sunday, May 8, 2011

Pisang Goreng dan taik cicak?





Pisang goreng?Of course la boleh mencairkan tekak bila tengok goreng pisang tu tengah panas kan...pehhh..Tapi kalau taik cicak?Herghh, mencairkan air liur untuk diludah-ludah ada la.....

Actually, petang tadi berlaku la cerita nya dimana kawan aku datang rumah aku tengok baby...Anak sedara aku ni ha, nama dia Qalish Reezqy (tiba-tiba plak introduce anak sedara)...Sambung balik story aku, so ada la goreng pisang/pisang goreng (aku tak ingat la cikgu BM aku ajar...huhu..sorry cikgu)....so,aku jamu la kat kawan aku...Kitaorang sembang la punya sembang siap makan pisang goreng tu..dan...jeng,,,jeng...jeng...

Lepas tu tengah aku makan tiba-tiba kawan aku cakap, chu......taik cicak!Then aku tergamam bila tengok taik cicak tu ada kat dalam pinggan tapi tak mengenai mana-mana goreng pisang...Terkeluar la balik pisang yang kat dalam mulut aku tu...hahaaha..so aku tanya la kawan aku, tadi tak ada kan?Baru jatuh kan?then dia pun tak tahu sambil gelak-gelak.......So aku buat coclusion sendiri...Mybe baru jatuh..Kalau memang dah lama,mesti la tahi cicak tu dah penyek atau melekat dekat pisang tu kan...(sedap kan hati)...

Lepas ni mybe aku dah trauma dengan pisang untuk sementara waktu ni..Aku memang tak boleh tengok pisang....tak bolehhhhh!!!


dulu masa adik aku kecil,dia selalu ambil tahi cicak nak makan, and aku juga la yang tahan dari dia makan..Tu yang aku nampak,yang aku tak nampak,entah-entah dah masuk  mulut...hahaha

No comments:

Post a Comment