Friday, June 17, 2011

Berdikari lah!

Today aku jadi student UiTM yang setia di mana aku tak balik minggu ni (Tu pun sebab ada gotong-royong...Tak payah nak bajet setia sangat la kan...:P)..
Dah rasa bosan ke cik AYP?Nope!Belum lagi sebab aku ada banyak kerja nak kena buat..Hahaha....Tadi petang parents aku ada datang hantar kasut aku yang tertinggal....Biasala aku kan careless...Actually aku tak la minta dengan tergesa-gesanya kasut tu tapi parents aku memang nak ke bandar segamat ni nak beli tayar lori katanya dan terus la UiTM hantar aku punya kasut..
Dan mak aku bawa mee sup...Dan sememang nya naluri ibu tu kuat sebab aku  memang tak makan apa-apa dari pagi tadi...Asal mak bapak aku datang nanti mula la kedengaran suara sumbang cakap “untung la mak ayah datang kan..” “untunglah rumah dekat”...Hahaha...Tapi betul juga kata member-member aku ni....
Nasib baik la aku dapat dekat uitm segamat ni...sejam beberapa minit je perjalanan dari rumah aku...Dah la aku ni careless, untung la dekat, anytime boleh hantar..Bayangkan kalau kat Sabah Sarawak ke Kelantan ke...Tak ke merana hidup..Masa aku part  2 ke part 1 entah aku tertinggal handset...Mula ar macam cacing kepanasan...Tu pun ayah aku hantar beberapa hari selepas tu...Kau ingat ayah kau tak ada kerja ke nak melayan kau punya masalah?sapa suruh cuai sangat...Hahaha
So aku start berfikir kalau aku kena belajar berdikari la....Dan kena belajar untuk tidak mudah cuai lagi...Bayangkan kalau ada rezeki sambung degree nanti then kau dapat kat Shah Alam or Machang....Siapa nak layan kau dah wei?Siapa yang nak datang jenguk kau tiap-tiap minggu wei?Siapa nak hantar barang kau yang tertinggal memanjang tu?Melainkan kau balik sendiri la beb...Tapi kalau aku dapat kat UiTM sana mungkin aku akan jadi student yang setia...Takkan nak balik tiap-tiap minggu macam kawan-kawan aku kat sini yang majoriti budak KL and JB...Kalau anak dato tu tak apa la juga..Ni tak, duit PTPTN pun tak dapat.......hahahah
A’ah la, hai ptptn..Bila yang kau boleh luluskan pinjaman ni...Sem satu dulu dah lulus tapi bermasalah kat dalam maklumat diri pula..Apply baru pun bermasalah juga, sekarang dah lulus pun bermasalah nak download surat tawaran pula!Asal suwey sangat kau ni AYP?hahahah...Dah nasibku begini..Antara dua je, sama ada aku yang suwey atau ptptn yang suwey....haha..tadi ayah aku tanya ada duit tak...Aku tersenyum simpul..Konon nak buat muka kesian..Then dia cakap kalau dah senyap tu makananya tak ada la tu...Apa boleh buat, aku dah ikat perut sehabis-habisnya tapi awal-awal sem ni memang kena beli banyak buku...
Dan mak aku beli selipar baru...Ganti yang putus masa event baru-baru ni..Hahaha....Setahun dah berapa banyak kasut kau yang putus ni AYP....Cuba la jalan macam model sikit..Macam Hanis Zalikha ke...waaa...Eh, masuk sem baru ni aku dah tak nampak hanis zalikha...Dia dah grade ke?Don’t know la...


No comments:

Post a Comment