Sunday, June 30, 2013

Hati yang kau sakiti

Hati yang kau sakiti...Ecehhh dah macam lagu Rossa plak

eh lupa plak muqadimah..Assalamualaikum..

Actually aku sepatutnye sangat busy sebab nak mengadap final...Tapi time macam ni la jugak baru semangat nak menulis..Nampak tak kat situ permainan makhluk bertanduk..Aku sepatutnya sekarang study tau tak..STUDY!!!Tapi aku manusia biasa yang tak lari dari godaan...Hahaha..Apa ke panjang sangat muqadimah aku ni...-,-


Okay aku terus pada tajuk aku...Hati yang kau sakiti....yess, hati yang KAU sakiti..Kau dah hancurkan dua hati...itu yang aku tahu la kan..yang aku tak tahu mungkin dua tiga kucing berlari mana nak sama....ehh apa aku merepek ni...

Well aku sebenarnya rasa kesian dengan someone ni...Because of 'him', she scared to fall in love again...Aku dapat bayangkan kesakitan yang dialami seorang gadis ni..Dia tersangat lah sayang kan lelaki ni, tetapi at the end, sang lelaki pergi meninggalkan dia dan tengah berbahagia dengan orang baru...Cepat sungguh sang lelaki mencari pengganti sedangkan sang perempuan ni bertemankan air mata, bertemankan kesunyian, bertemankan kerinduan dan akhirnya bertemankan ketakutan....

Dia takut didekati, dia takut untuk mendekati, dia takut untuk membuka hati, dia takut untuk menerima, bahkan takut untuk mengenali...Bimbang kehilangan terjadi lagi..Itu lah perempuan...Sedih kan?Dari luaran dia ceria bercerita, dia kata dia dah move on..Dari cara dia mungkin dia dah benci pada si lelaki..Tapi aku sebagai perempuan tahu disebalik yang terselindung..Aku tahu dia sayang lagi lelaki tu, mesti ada sisa rindu, tapi hati yang sakit cuba menidakkan...

Aku tak tahu kenapa aku kesian kan dia...apa bezanya dengan aku?Act like nothing is wrong..I act like I don't care about him but the truth...................................tetttt.....Hahaha...Aku still fikir pasal dia kot..hahaha..

Well, aku harap si gadis tadi akan bertemu dengan lelaki yang betul sayangkan dia macam mana dia sayangkan lelaki tu..She deserve someone better..Bukan la aku cakap ex dia tak baik..Aku tak salahkan si lelaki..Sebab kita tak tahu cerita sebenar hubungan diaorang..Dan lagi kalau hati dah tak ada buat seseorang tu lebih baik lepaskan...Setiap yang jadi ada hikmahnya...Suatu hari nanti akan muncul jawapan yang kita cari...Kenapa aku still nak backup si lelaki?Arghhhhhh.......Aku tak nak berprasangka buruk kat dia...Aku memang sengal!Hahah



Aku harap one day aku jumpa jawapan yang aku cari...Supaya aku dapat terus ke depan tanpa menoleh ke arah dia ..Hahaha



3 comments:

  1. emm .. dapat jugak tuh jawapan tak lama lagi .. ngee ..

    hi .. jemput baca entry terbaru saya ... tinggalka komen sekali .. http://keranaakuseorangmuslim.com

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan.. semoga adik akan bertemu dengan seseorang yang baik dan memahami.. wajib teruskan hidup walau apa pun terjadi.. buktikan kepada dia bahawa kita pun boleh hidup tanpanya dan kita pun layak dapat yang lebih baik dari dirinya.. mungkin ada hikmah di atas perpisahan yang terjadi, Allah swt pasti tahu apa yang terbaik untuk kita pada masa kini dan masa akan datang..
    thanks sudi follow akak.. akak follow sini balik,#399..

    ReplyDelete
  3. Johar : Harap2 jumpa la kan...hehe
    Mizz Aiza : Amin...InsyaAllah fie akan ingat pesan akak...terima kasih jugak sebab berkunjung ke blog ni...heheh

    ReplyDelete