Sunday, November 28, 2010

Seba sedikit mengenai konvo


Posing maut seyh(lupa lak nk rotate dulu)

selesai sudah

sebagai kenangan

sayee pun nk jugakkk

Pada hari Ahad,21 ari bulan 11 aku berangkat ke negeri 'Ganu kita' untuk konvokesyen.Tapi bukan la aku yang konvo nyer...hehehe...aku baru je nak masuk sem 2.


Actually,aku hantar akak aku nak konvo. So,second brother aku pun tempah hotel felda. Memang seronok sebab hotel dia agak best...Hahaha...Dapat  rumah sebiji macam tu ok gak...hahaha..Petang tu kitaorang pergi jalan sekejap ke pantai. Then,pagi esoknya kitaorang pergi pasar payang. Pergi Terengganu mesti la kena pergi pasar payang. Perkara wajib tu. Aku ada beli pin tudung(kerongsang..kot ada yg tak faham)  yang dah lama aku cari tapi yang sedihnya hilang akibat kecuaian aku sendiri. Nak buat macam mana bukan rezeki aku untuk memakainya..Huhuhu..Lepas tu kitorang berangkat la ke majlis konvo..Ada ke patut kawan akak aku salam aku,dia pergi cium tangan aku. Aku tahan je gelak,aku pandang k.ipar aku,dia pun pandang sengih2...Sabar je la,punya la susah aku nak tahan gelak tu. Hahaha..Nasib baik aku tak terfikir nak cium tangan dia gak,kalau tak berlaga la kepala kami. Sepanjang majlis berlangsung,Agak jenuh juga kami menunggu.Lepas aku tengok akak aku naik pentas aku pun terus chow bersama my mom...Hahaha..Aku pun pergi la cari bunga. Serius,mula-mula aku ingat bunga ni murah la kan dalam belas2 or dua puluh ke..Rupanya sangkaan aku meleset sama sekali..hahaha... Kedai first aku pergi,budak remaja la yang jual. Bukan main panggil mak aku ‘mak’ tapi jualnya mahal gak,cakap je harga diskaun. Diskaun ape cam tu..So,aku tinjau kedai second. Mak aku minta kurang dengan ‘pakcik’ tu tak dapat. Paling sikit pun dia kurangkan dalam singgit. Herm,kenapa dia tak kurangkan satu sen je???Tapi ada seorang makcik yang baik hati<sebab dia puji aku> hahah...Mak aku minta kurang dengan dia sebab masa tu nak beli dua bunga...Hahaha,pas tu dia pun bagi aku harga special..Thanks makcik..hehehe..Memang seronok la tengok time dorang habis konvo. Main baling topi<topi kot namanya>....ada graduan yang baru lepas excident,dia datang guna kerusi roda. Alhamdulillah,dia tetap ada kesempatan nak rasa konvo tu kan?Buat aku rasa tak sabar nak lalui saat konvo..Memang seronok..Bergambar dengan kawan-kawan..Lewat juga la majlis tu habis. Lepas tu singgah makan,masing2 memang kelaparan. Sudu yang aku makan bengkok lagi tu..Hahaha...Sape suruh bagi sudu lembik kat aku,kan dah dapat. Memang best la trip kali ni even penatnya tahap gaban.




No comments:

Post a Comment