Saturday, January 15, 2011

Segar Amat....Dan Aku Bersyukur (part 1)

Segar Amat...Atau nama glamournyer Segamat..Tadi aku ada Modul yang wajib dilakukan bagi setiap pelajar UiTM every semester (rasanya la..)..Ada satu hal yang menarik perhatian aku bila fasilitator tu ada bagi satu game then dia huraikan makna disebaliknya..Dan yang aku tertarik ialah pasal student yang dok cakap segar amat ni hutan la apa la kan..Aku sebenarnya tak berapa ingat apa yang dia cakap..heheee..tapi apa yang dia nak sampaikan ialah kita kena la bersyukur..


Haa...aku dah ingat sikit..(macam orang hilang ingatan yang dah menemukan ingatannya balik)..Masa tu dia bagi topik yang kita tak boleh salahkan orang lain je...So,ada kait2 dengan kisah student yang merungut duduk kat segamat ni..Tak oleh berjaya,tak boleh nak happy sebab duduk kat segamat la apa la kan..Padahal pandang la pada kesalahan diri sendiri,tak berjaya bukan sebab duduk kat HUTAN ni,,.tapi sebab you tu tak belajar,asyik2 nak hidup senang je...HUTAN2 pun,tetap jugak ciptaan Tuhan kan..
Ada la kisah seorang mamat ni kan,dia dok kata pasal Segamat ni jungle kira macam dia mengejek la...Tapi isu ni aku tak nak kupas sekarang sebab tangan aku tak rasa nak mengupas lagi...So,ianya akan menjadi isu  Segar Amat part 2..(Wahh dah macam drama bersiri tau..)..Aku memang geram juga la dengan statement dia,walaupun aku bukan budak JOHOR tapi dia yang JOHOR nak tunjuk bajet la kan..Bro,yang hutan tu kita punya UiTM je bang..Segamat tak..Kalau I tanya U pernah ke round satu Segamat?I dah tahu jawapan U..Mesti tak kan??Tengok,kan sayee dah beremosi...huh..


(Kembali kepada mood yang ceria)..


Ok..Tadi kat modul,aku dah diajar untuk mengawal emosi...Ok...Try nak kawal la ni...Hehehe..Bukan apa,ada orang yang bajet bandar sangat pun tak boleh kan..Berpijak la pada bumi yang nyata...hahaha...Alhamdulillah..Aku bersyukur dengan tempat aku dilahirkan iaitu Tanjung Gemuk dan tempat aku dibesarkan Selancar..Memang lancar la kan perjalanan aku..haahahah..


Anyway...Aku bersimpati dengan kesedihan kawan aku,so aku tak boleh la nak ceria2 sangat kan..Kalau tadi aku control emosi yang tengah panas so sekarang kena kawal emosi yang tengah ceria..Al kisahnya kawan aku ni teringat kat ex dia..Yupp,bila dah sayang memang la susah sikit nak lupakan kenangan..Tapi dah jodoh diorang takde,nak buat macam mana kan..tiba2 teringat satu lagu yang liriknye berbunyi "Kenangan manis kau dan aku takkan terluput..." hakhakhak...memang kena sangat..


Dalam keadaan yang masih tidak sihat so aku rasa dah tak ada apa yang aku nak bebelkan..ermm..Tiba-tiba rindu my mom punya bebel...Makkk,rindu la kat mak...(opps terkantoi suda..)..Bia la,kite sayang mak kitee..bia la kite nak rindukan mak kite...kite rindu ayah kite jugekkk...kite demam indu aw...(Kalau mak aku baca Ayat Budak Manja ni..mesti terkeluar isi perut...payah pulak kang doktor nak masukkan balik isi perut ke tempat asal..hehehe


SAYA SAYANG MAK AYAH SAYA....



SAYA SANGAT SAYANG MAK AYAH SAYA..MAK,AYAH..SEMOGA ADA KESEMPATAN UTK KU MEMBALAS JASAMU MESKIPUN AKU TAK AKAN TERMAMPU MEMBALAS SEMUANYA

Air ni tak payah letak gula dah...hehehe...Nanti
kena kencing manis pulak kan..

Aku ni anak kacukan sebenarnya..Tapi ramai yang tak percaya..Betul la..Aku ni anak kacukan...Kacukan Johor dan Pahang..JOHANG..Sekarang dah percaya?..('',)

No comments:

Post a Comment