Monday, April 4, 2011

Aku nampak budak tu cakap sorang-sorang..Hah??



Malam yang sunyi,angin membuai layu..Pokok-pokok bergoyang....jeng..jeng..jeng..Hakikatnya situasi tu bukanlah aku alami...hahah..


Actually, tadi tekak aku rasa haus..So bila dah haus confirm lah nak minum takkan nak berdansa pula..Sehati berdansa dah stop kot...Eh,sambung balik my story,aku yang haus ni pun pergi la menuju ke water cooler tempat untuk mengambil air..Of course la ambil air takkan nak ambil makanan..Huh,tak dapat aku bayang kan water cooler tu jadi food cooler...wahh, confirm tiap-tiap hari aku tak beli makanan...hahaha..


Kembali kepada cerita, sebelum sampai destinasi aku mengambil air, aku ternampak seorang gadis tengah duduk di tangga...Dah kolej perempuan of course la gadis yang tengah duduk kat tangga takkan lelaki tiba-tiba duduk kolej perempuan..Memang nak kena fire macam tu...Then, rambut dia panjang..lurus...erm, guna jari pun boleh,lebih kurang macam tu la...Aku tak nampak la muka dia sebab aku datang dari arah belakang..jeng..jeng..jeng..


Dengan lagak yang takut-takut berani,aku cuba membuat muka cool..Cewah,muka cool dalam hati dup dap dup dap....Tapi tak la dup dap sangat sebab aku masa tu target aku nak air so malas nak fikir benda lain...Lagipun apa yang nak difikirkan? Mybe budak wing aku kot...So,aku teruskan perjalanan..Tiba-tiba aku terdengar dia tergelak..Gelak pun jadi isu? Of course la jadi isu kalau kau tengok perempuan tu gelak sorang-sorang..Then,dia bercakap pula..Nak kata cakap ngan aku tak mungkin lahh...


Dipendekkan cerita aku pun ambil air..So dalam perjalanan pulangnya aku berhadapan dengan dia..Aku nampak memang dia tengah cakap sorang-sorang...Aku buat tak tahu je...DAAAAANNNNNNN!!!
Tiba je dekat...Dia terkam aku!!!!Cewahh.....tipu je,heheh....So bila dah makin dekat...guess what?? Cehhh, baru aku nampak ear phone dia pakai da.....haiiyyaaaa..lu bikin gua antara dua perasaan je la girl....hey...Dan aku tak tahu kenapa aku bijak sangat boleh fikir dia cakap sorang-sorang...Macam la tak pernah guna earphone...Adoiiiyaiii....

*Awas!Jangan pakai earphone di tempat sunyi, di tempat yang ada berdiri sorang-sorang sambil tersenyum , tersengiih, tergoyang sana sini...Bukan apa,takut orang yang nampak korang dari jauh fikir korang gila pula...Yela, duduk sorang-sorang dengan liuk lentok badan pula tu...Tapi kalau nak buat juga,up to u la dear...hahaah

No comments:

Post a Comment