Saturday, July 9, 2011

Bersyukurlah...

Tadi aku sempat tengok sikit sedutan kat tv3..Anak-anak yatim dekat madrasah al islah...Kalau tak silap aku la kan...So tengok kehidupan diorang, memang sedih juga la...Diorang makan breakfast bubur je..bubur nasi dengan jeruk apa ntah..Then, tak ada paip..Bagi girl yang nak basuh baju, diorang akan ambil air dekat kolam..Bukan kolam macam kolam renang tu eh, kolam yang dipenuhi pokok teratai tu...
Kadang-kadang memang aku terasa susah,kesempitan.. tapi sebenarnya ada orang yang lebih susah dari kita..Sebab tu kita selalu diingatkan kalau kita rasa kita susah, ada yang lagi susah..Kalau kita rasa kita senang, ada orang yang lagi senang..Bersyukurlah..Terutama bagi yang diberi rezeki yang lebih daripada orang lain..Bersyukurlah kalau kita diberi kesenangan..Bayangkan saudara Islam kita kat Palestin...Betapa susahnya...Wallahualam....
gambar diminta pada AG a.k.a abang google

1 comment:

  1. ade yg lagi sush n lagi senang dari kite..bersyukur lah dgn nikmat dariNya :)

    ReplyDelete