Sunday, November 11, 2012

Lepaskan

Assalamualaikum! (jawab please)

Ha...Tajuk dah macam tajuk lagu wana 'lepaskan' dah kan...ecehhh, nak lepas kan apa ni?
Well, bila cakap pasal lepaskan ia akan berkaitan dengan pengorbanan..Ha, senang cerita ini berkisarkan tentang perasaan..Lepaskan orang yang kita sayang, so ia akan melibatkan pengorbanan which is korbankan perasaan...aicehh, dr,Fiqa dah start motivasi cintanye..

Semalam tarikh yang sangat cantik right?10/11/2012..Tapi ianya sekadar tarikh buat aku dimana segala harapan berkubur dan dah disemadikan...hahaa..dan aku decide untuk lepaskan...haaa, tu pasal tajuk entry aku 'lepaskan'...haha

tapi jangan risau hujung tahun ni banyak lagi tarikh cantik contoh 12/12/2012 and 20/12/2012..So pada lelaki yang gentle lagi romantik, propose la pada your girl pada tarikh tersebut..ecehh..Be a man okay, jangan jadi pengecut dalam meluahkan perasaan..Buang ego atau insan yang tersayang akan terlepas...ehhh, macam lari tajuk je aku ni..

Tapi pengajaran yang aku dapat ialah, tak semua yang kita nak kita akan dapat..kadang-kadang kita ditakdirkan suka seseorang tu dan indahnya seseorang tu pun punya rasa yang sama..Tapi jadi tak indah bila keduanya tak ditakdirkan bersama...kita suka seseorang dan seseorang suka kat kita tapi tak dapat bersama?bagi aku keadaannya sama je macam bertepuk sebelah tangan tapi yang ni lagi SAKIT since kita tahu perasaan dah sama then of course akan ada rasa berharap..but the ending just like cinta tak kesampaian..haha..So bertahan je la..

kawan aku cakap cinta tak harus memiliki....so yeah, cinta tak harus memiliki tapi kalau dah memiliki tu haruslah cinta..*itu rekaan aku*..hahah..Orang kalau cakap nak lepas kan actually hatinya tak sependapat dengan dimulut..Mulut cakap lepas tapi hati nak tunggu lagi..disitulah kita mula berperang dengan perasaan..Sama ada lepaskan atau bertahan, ianya bergantung pada seseorang individu..lepaskan tak bermakna kita give up, tapi kadang-kadang ia memberi makna kita terlalu sayangkan dia so demi kebahgiaan dia mungkin kena berkorban lepaskan si dia..Bagi yang tetap nak pertahankan, well sangat bagus..tapi jangan psiko sangat...Hahah..Biarlah kita pertahankan rasa tu dengan cara yang bermaruah okay..So, aku akan mulakan langkah baru..Mulakan dengan senyuman...^^,

my dear dokter : I'll try to walk away from you...for your happiness....Even I know that he will never notice about it because he never realize that I always waiting for him....please take care of yourself...thanks for everything..terima kasih untuk segala rasa ini...T.T

2 comments:

  1. lepaskan ape? msti psl cinte la ni...
    hehe..
    sbar..ade jodh xkemana ye...^,^

    ReplyDelete
  2. hehehe , just like my story tp dah lama lepas kan dah , hehehe ~ ade kontek balek tp nampaknya , CP je pikr pasal kebahagiaan dye but not him , he just to care but i know its not , pergh , penuh emosi CP komen .. hehehe ~~

    ReplyDelete