Wednesday, November 14, 2012

Hati perempuan

Assalamualaikum ...

Aku nak gelak jap..(Hahahahah)...Ok dah tutup mulut..Actually malu nak cerita-cerita bab-bab hati ni...Hahahah..Tapi tak kira, aku nak kupas gak topik ni..

Hati perempuan?Dapat disimpulkan sebagai rapuh, lembut, sensitif dan yang sekutu dengannya...Tapi hati lelaki disifatkan lebih kuat..Itu sememangnya lumrah..Sebab tu bila kes patah hati perempuan selalunya akan ambil masa yang lama nak sembuh..Kadang-kdang ada yang dah terkunci hatinya..Macam aku..*wink*

Bila hati tu dah terkunci, selalunya hanya lelaki yang hebat je boleh pecahkan pintu tu tanpa menggunakan kunci memandangkan kunci bagi pintu hati gadis itu ada pada orang yang terakhir menghuni hatinya..So sama ada gadis tu sendiri yang membuka pintu hatinya atau lelaki itu yang memecahkan pintu itu untuk menghuninya..wahhh...*nyaris jatuh katil*

So yeah...Kali terakhir aku suka orang which is suka GILER ialah pada 3 tahun lepas..Lepas tu hati aku dah tertutup..Bukan dia yang kunci, aku sendiri yang kunci sebab tak nak bagi sesiapa masuk hanya untuk break my heart buat sekian kalinya..Then kunci tu aku campak jauh-jauh...

Of course tak dapat nak dinafikan bila kau single then semua kawan kau ada partner even yang pernah broken heart macam kau dah siap jumpa pengganti dah pun, akan ada sikit rasa jeles...Tak payah tipu la wahai orang single..Tapi untuk aku, feeling tu sekejap ada sekejap tak ada..Bila tengok kawan aku gaduh dengan bf dia then aku rasa “seronoknya tak ada bf”..Hahaha..

Tapi entah kenapa bila umur aku dah masuk angka puluh, aku macam ada rasa terbuka hati sikit..Tapi kali ni aku nak relationship yang serius bukan macam zaman sekolah yang mana aku asyik main-main.....kira macam for fun je..sampai la aku form 5 aku crush dengan someone tapi dia tinggalkan dengan harapan (biasa la lelaki)...Tapi bila ingat balik aku bersyukur kitaorang tak jadi couple...hehehe..ada hikmah disebaliknya

Then, last semester..kejadian tak diduga..aku....aku....aku...ala malu nya nak cakap..Yeah, aku fall in love with ‘him’..Tapi banyak sangat halangan...Actually bila aku cerita kat kawan aku baru baru ni, she was like “serious?dah lama kot aku tak dengar kau cerita yang kau suka kat someone”...then status aku kat fb pun kena bahan “amboii dah pandai berjiwang sekarang”...Kiranya kawan lama aku dah nampak perubahan aku yang dulu dengan sekarang.....errmmmm kira aku makin matang kan?*senyum menggoda*..Hahah...

Well semuanya akan jadi sejarah belaka...Aku nak tutup balik pintu ni, then kuncinya aku nak buang...kali ni aku guna pintu besi and besi yang tebal punya...Dah tak larat nak jadi broken heart girl...luka dulu dah elok nak sembuh dah ada luka baru...Biarlah luka ni pulih sepenuhnya..Kalau tak pulih juga lagi 5-7 tahun, aku suruh parents aku je la carikan jodoh..well, aku bukan jenis yang senang nak jatuh hati..aku mudah suka orang tapi lupakan orang tu juga mudah...Tapi aku susah nak fall kat orang dan susah nak lupakan orang yang dah buat aku jatuh tergolek-golek...selalunya bertahun juga la..

HATI AKU..Haha

Mungkin tak semua perempuan macam tu tapi kebanyakannya lebih kurang macam tu la hati perempuan..Once dia dah sayang, dia akan sayang sesungguhnya...that’s why kalau perempuan yang psiko lebih menakutkan dari lelaki psiko..contoh kes cinta, banyak kes bunuh diri perempuan..perempuan suka ugut nak bunuh diri, suka cederakan diri, DAN suka main bomoh untuk dapatkan lelaki yang dia nak...Alhamdulillah aku tak la sampai tahap macam tu...kumbang bukan seekor kot..Kat pokok bunga mak aku berlambak...Hahahah





Tapi aku still tak jumpa lagi jawapan yang aku cari...bila dah betul-betul jumpa jawapan tu baru la aku boleh decide sama ada walk away atau keep waiting..Dokter,please bagi hint sikit..hahaha

7 comments:

  1. em , same la , hehehe ,memang betul la , kebanyakan perempuan nih hati dye same je , susah nak lupakan , ada yang ambil jalan menunggu pulak , fuhh ..

    kalaw ade yang nak kite lak taknak , cp pown ngt t , suh mak carik je la , hehehe ~

    ReplyDelete
  2. xpe..muda lg..bila da smpi mse nti adela..tp xya la ttp pntu tu rapat2 sgt..bg ruang sdikit untuk org masuk mnyelinap..hehe bru dpt curi hati tuuu..;p

    ReplyDelete
  3. betul tu..hati perempuan terlalu rapuh n laki xpndai nk hrgai..huhu

    ReplyDelete
  4. CP, bagus tu..cnta lpas kawen.hehe
    cik yaya : insyaAllah..smg terbuka nnti hati ni

    ReplyDelete
  5. Hancur ke namapak hati tu...
    Byeh... Salam kenal ye....

    ReplyDelete
  6. kesian pompuan.. lembut sngt .. hihihi :)

    ReplyDelete
  7. lumrah hati perempuan cam tu la...heheh

    ReplyDelete