Sunday, March 27, 2011

Pesan Ibu..

Assalamualaikum........................................................................................


Ouhhh liat sungguh aku nak mengemas barang masa nak balik tadi..huhuhuhu...Saat indah buat student ialah bila tiba hari nak balik rumah tapi saat tak berapa nak indah buat para student lepas dah syok dok rumah lepas tu nak kena balik ke tempat belajar masing-masing......Rasa macam nak tendang pintu bilik kolej ni pun ada..hahaha..


Dia lambai kat aku ey...Jangan
ada yang nak sambut balik
nanti aku bagi tendangan
penalti ..
hahahaah
Sepanjang tiga hari kat rumah aku sangat sibuk...Wah..wah..wah..Iye la, masa hari Sabtu dan Ahad,pukul 7 lebih aku hantar kawan aku pergi kursus kahwin..Pukul 1 ambil,1.45 hantar balik,petang dia pergi dengan orang lain then malam tu aku pergi ambil...Hari Ahad aku just hantar pukul 7 lebih then ambil pukul 1...Kira sibuk la tu kan?kan?kan?Sila angguk lajuj-laju.....Jiran-jiran aku ada juga tanya kenapa aku tak ambil sekali tapi mak aku tak nak bagi..Dia takut bila aku dah ada sijil tu nanti gatal nak kahwin...Wah mak..Anak mak ni tak rasa nak kahwin lagi la..Kecuali kalau Kyuhyun yang datang melamar,yang tu tak dapat nak tolak la...huahuahua...


Aku tengah membayangkan macam mana agaknya kalau aku tiba-tiba bagitahu kat mak aku yang aku nak kahwin....agak-agak dapat tak?Confirm la dapat....Dapat la front Kick dalam dua tiga kali....


Then,macam biasa sebagai anak dara kena la kemas rumah pagi-pagi tu...Basuh baju,memasak...MEMASAK?jap,jap....Memasak tu...errr...I surrender...Memasak mak yang buat......Lepas tu baru la boleh kalau nak sambung tidur....Kalau sesetengah orang tidur dulu baru kemas rumah..Tapi konsep kat rumah aku,pagi-pagi rumah mesti dah kena kemas baru boleh nak tidur ke nak terbongkang ke whatever la..So konsep rumah lagi penting dari tidur diamalkan dirumah aku........Konsep di Kolej pula,tidur la kau samapai lebam biji mata pun tak apa....hahaha...Tapi aku tak buat macam tu eyhh...Tak,tak..Not me....


Kali ni memang best sebab aku banyak kali drive...wuhuuuuuuuu....Aku suka sangat drive....Cuma hari ni aku dapat rempit motor jer..Dah la tu bawa motor break lapar (Break tak makan la......)....Kalau ayah aku tahu,ceramah khas dapat kat aku....hahahaha...


So,tiba la masanya..Iaitu kemuncak bagi kisah aku di rumah di mana aku mengemas beg untuk balik ke UiTM di anak tekak ku....So sebelum mak bapak aku nak beredar balik,mak aku ada pesan belajar elok-elok...Solat tu jangan tinggal....See?Normally itu la pesan dari seorang ibu...Mesti dia pesan pasal pelajaran lepas tu solat....Tak pernah la pula aku dengar mana-mana ibu yang pesan kat anak dia Tak payah belajar,main je kat sana ye nak,confirm dekan every semester... Ada ke mana-mana mak pesan macam tu?kalau ada,contact aku...aku nak pinjam jap mak dia,aku nak interview jap..........


So kalau kita yang dinasihati macam tu oleh seorang ibu mesti la rasa sayu kan..Adushh,sedih pula bila kereta tu perlahan-lahan pergi....percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan(muzik background)........


Sedih pun ada lagi ni..Terbayang-bayang kereta hijau berlalu pergi...sob..sob...sob..(sambil lap air peluh,maklum lah musim panas...)Adoyaiii,macam la setahun tak balik kan...Berangan nak belajar kat Korea sangat,tapi rumah dekat ciput pun nak sedih-sedih...Hei,suka hati la nak sedih,saya kan sayang mak ayah saya....sebat kang...ngee...heheheh..




sayang maaaaaaaaaaaaakkkkk...
sayang ayah.............sob..sob..




*Tengah tension memikirkan masalah PTPTN...huhu..

No comments:

Post a Comment