Saturday, March 26, 2011

Rossa ciplak lagu Ella & Shah?

Assalamualaikum....

Huh,agak kepenatan aku sebab hari ni aku jadi driver menghantar dan mengambil jiran aku yang pergi kursus kahwin..So kalau semalam aku merempit hari ni aku drift..hahaha..penat tu memang penat tapi seronok sebab aku memang suka drive kereta.....lepas gian la kata kan....tapi cuaca hari ni tersangat la panas...Tapi tu baru panas dunia,panas akhirat?fikir-fikir la sendiri yer...('',)

Berbalik kepada tajuk..Tadi aku terdengar lagu Rossa ni,aku tak tahu la lagu ni baru lagi kat radio atau dah lama...Aku mana dengar radio dah berapa minggu dah.....So masa aku kat kolej,kawan aku ada bagi aku dengar lagu yang sama dengan lagu aku dengar tadi...Lirik dia memang la unik..Unik ke?Menarik la....Tapi entah kenapa masa kawan aku bagi dengar aku rasa lagu tu familiar sangat..Aku pun perah la otak sebagaimana memerah kelapa untuk mendapatkan santan dan finally I got the answer!Hahaha...Lagunya sama nada dengan lagu Ella...So kira Rossa meniru la..Tapi aku tak sure juga siapa tiru siapa..Tapi kalau ikutkan lagu Ella tu dah lama kan...Kalau orang Indonesia ni mesti dia cakap kita tiru punya...Sebelum ni kat twitter pun diorang kutuk Malaysia,dia cakap kita tiru banyak budaya dia,makanan lah cerita dongeng lah...Contohnya cerita si Tanggang tu...Entah la,rakyat sana memang tak puas hati dengan kita lagi-lagi lepas Malaysia menang bola Piala AFF tu....Haihh,lantak kau la labu..yang penting piala tu kat Malaysia sekarang..hahaha...Siap beli pemain kita lagi tu,tahniah la Safee Sali...Jangan balik sini nanti cakap Indonesia pula,aku sumbat bola sepak tu nanti..Tak pun hantuk kepala kat tiang laju-laju...Hahaha...Bukan apa,ada je artis Malaysia yang sekarang dah fasih cakap Indonesia...Tak tahu la pandai lagi ke tak cakap Malaysia...

So, kat bawah ni lagu Rossa nya..Lirik memang lain tapi muziknya sama...Tak caya dengar la...Aku tak ada masa la nak reka cerita...Baik aku buat Novel...Disebabkan sekarang musim demam Korea,so aku mendapat idea menulis novel Cinta Korea..hahaha...

*Bila la aku dapat capai cita-cita jadi penulis novel...hehehe


Lirik Lagu Rossa – Ku Menunggu
ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu
cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku
reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu
datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu
repeat reff
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

2 comments:

  1. lepas bae entry nie terus bukak utube n ternyata..sangat2 la sme ngn lagu ella 2..tp lgu ella lg best r dr rossa..xpuas rt betol tulip gni..:)

    ReplyDelete
  2. thu xper..af pun tak puas hati,sebab orang sana meti nk cakap kita tiru....padahal rossa kan famous,takkan kena tak ada lagu dah....

    ReplyDelete